REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Consilierul Rezeanu, despre blocurile cu încălcarea legii la Constanţa

Consilierul Rezeanu, despre blocurile cu încălcarea legii la Constanţa

Replica API 21 noiembrie 2018 | 20:50 338

În cadrul conferinţei de presă organizată de Asociaţia Constanţa Alfel, consilierul local municipal Romeo Rezeanu a vorbit despre proiectele discutate în comisia de urbanism de la nivelul Consiliului Local Municipal Constanţa: blocuri între case, blocuri care au o anumită destinaţie, iar apoi proprietarul caută, printr-un artificiu, să le schimbe destinaţia etc.

"Am venit (la conferinţă - n.r.) de la ședința din comisie. Avem un proiect inițiat de Goru Gheorghe, proprietarul unui imobil de pe Mamaia, construcție P+7. Inițial,a solicitat urbansim pentru construirea unei clădiri P+7, cu destinația birouri. Căci nu avea cum să facă bloc de locuințe în această zonă. Acum, cere transformarea, a inițiat un PUZ, să-l transforme în bloc de locuințe, să-și facă locuri de parcare. Aceasta a fost strategia. Am amânat acest proiect, să nu fie depus pe ordinea de zi. Asta am încercat să facem în comisie, astăzi. Cetățenii din zona respectivă s-au opus acestui proiect. Pentru fiecare proiect de genul acesta există adevărate bătălii în comisie",a spus Rezeanu. Se pare că unele așa zise birouri au fost puse în vânzare, ca și spații de locuit.

"Noi suntem în minoritate. Ce putem sa facem este să semnalăm abuzuri și să le respingem. Au fost proiecte în comisii respinse și puse pe ordinea de zi de primar", a mai precizat Rezeanu, consilier local municipal PNL.

"Un alt PUZ respins în comisia de urbanism vizează un bloc P+4, ce se dorea construit între două blocuri P+2, toate ale aceluiași investitor, situate în zona Tomis Plus. Nu respectă aliniamentul", a mai punctat Rezeanu. Acesta a adăugat, referindu-se tot la zona în cauză, că blocul cu 10 etaje "al lui Galani" a fost construit ilegal şi trebuie pus în legalitate. ”Sunt două blocuri P+10 construite în urmă cu doi ani, fără autorizație, în loc să se meargă cu demersuri spre domolare așa cum ar fi fost normal și decent, Primăria face toate demersurile ca să le bage în legalitate. Primăria le-a găsit soluții să intre în legalitate, deși ar fi trebuit să ceară demolarea”, a spus Rezeanu.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Blocul lui Galani a obtinut si autorizatie de construire. DNA sa se autosesizeze in cazul viceprimarului Babu care a dat solutia salvatoare
6
0
Rezeanu incearca si el saracu sa se faca cunoscut cum poate ca se apropie alegerile locale. Va fi foarte greu cu PSD la Constanta. Vor da din nou bani de pomana la saraci in saptamana alegerilor si sa vezi stampile...
4
0
Va'n gura cu politia voastra locala ce se ocupa cu disciplina in constructii cand un om simplu inlocuieste gardul cu unul mai acatarii fara documente dati amenzi de zeci de mii,dar cand se construiesc BLOCURI fara autorizatie ori fac mai multe etaje decat planul initial va faceti ca ploua.De ce nu aduceti terenul la starea initiala,de ce nu le daramati ca nu pot fi aceleasi amenzi pt.un gard comparat cu blocul investitorului?Eu cred ca la mijloc e MITA siCORUPTIA!
14
1
Constanta altfel cu oameni vechi?votul meu nu l aveti doar din cauza marelui doctor militar. Arogantii si infatuatii n au ce cauta la salvarea unui oras.
1
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218