REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Consilierul Roman: Nu este normal ce face RADET

Consilierul Roman: Nu este normal ce face RADET

Replica API 16 octombrie 2013 | 00:00 180

Consilierul local Iustin Fabian Roman, prim-vicepreşedintele PDL Constanţa atrage atenţia autorităţilor locale asupra faptului că locuitorii Constanţei urmează să fie falimentaţi de plata facturilor imense la încălzire. Zilele trecute, când temperaturile erau destul de scăzute în Constanţa, RADET nu a început furnizarea agentului termic. Regia a anunţat că, în urma unui sondaj, asociaţiile de proprietari au decis că nu este cazul să se înceapă furnizarea agentului termic, în ciuda frigului din case. Dar, motivul oamenilor nu a fost decât frica de facturile imense la întreţinere.

"Nu este normal ca în anul 2013, copiii, bătrânii, bolnavii, femeile însărcinate să fie ţinuţi în aceste condiţii de frica facturilor la întreţinere. Oamenii au ajuns să se teamă de iarnă, să prefere să stea în frig, ca pe vremea comuniştilor, decât să primească o căldură atât de scumpă de la RADET Constanţa. Am ajuns să trăim ca în vremuri pe care le credeam de mult apuse. Administraţia publică locală trebuie să ia masuri pentru a nu supune constănţenii la riscul îmbolnăvirii din cauza statului în frigul din case. Nu este normal să se aştepte luna noiembrie, atunci când se pot oferi subvenţiile, pentru a furniza agent termic. Constănţenii nu merită acest chin!", a declarat Roman.

Consilierul local a oferit şi câteva soluţii pe care, de altfel, PDL Constanţa le-a sugerat în repetare rânduri autorităţilor locale pentru a oferi constănţenilor căldură la preţ accesibil pentru orice buzunar:

-redirecţionarea gazelor naturale pe care OMV Petrom le transformă în energie electrică şi le vinde extern, în combustibil pentru CET-uri;

-accesarea de fonduri europene;

-construirea de centrale de cartier, aproape de cetăţeni, şi nu transportarea energiei termice pe zeci de kilometri, aşa cum este la ora actuală;

-parteneriat public-privat (model adoptat cu succes şi în alte oraşe din ţară) pentru un CET mai modern, o reţea de distribuţie a agentului termic reabilitată şi preţuri mai mici la încălzire;

-reducerea preţului de distribuţie (RADET este o societate ce aparţine Consiliului Local Constanţa care dublează preţul pentru distribuţia agentului termică de la CET către consumatori).

"Sunt convins că acestea nu sunt unicele soluţii. Tot ce trebuie este să se dorească ieftinirea preţului agentului termic în Constanţa, aşa cum au promis în campania electorală. Au trecut doi ani, USL-ul este la guvernare, iar constănţenii plătesc acelaşi preţ exorbitant pentru încălzire. Am mai spus şi o repet, nu este normal ca în anul 2013 oamenii să se teamă de iarnă, să prefere să stea în frig decât să plătească întreţinerea. Este inuman şi trebuie găsite soluţii", a mai spus consilierul local Iustin Fabian Roman.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367