REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.8° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Consilierul Roman spune că prefectul Bola s-a erijat în "purtătorul de cuvânt al unor firme dubioase"

Consilierul Roman spune că prefectul Bola s-a erijat în "purtătorul de cuvânt al unor firme dubioase"

Replica API 13 iunie 2013 | 00:00 226

Declaraţiile făcute de prefectul Eugen Bola cotidianului "Replica" de Constanţa au stârnit reacţiile politicienilor. În opinia prim-vicepreşedintelui PDL Constanţa, Iustin Fabian Roman, prefectul judeţului Constanţa se comportă ca fiind purtătorul de cuvânt al unor "firme dubioase" care au în vedere transformarea mediului constănţean într-o groapă de gunoi a Europei.

"Astăzi, în ceea ce priveşte nava Flaminia, planează anumite suspiciuni că la bord s-ar afla o încărcătură periculoasă pentru populaţie şi pentru mediul înconjurător. Prefectul ne prezenta asigurări nouă, cetăţenilor, că lucrurile sunt în ordine. Însă, zilele trecute se lua cu mâinile de cap, ceea ce demonstreză lipsa de transparenţă în modul în care s-a derulat controlul din Portul Constanţa. Ieri a revenit cu o declaraţie prin care spunea că cetăţenii nu sunt interesaţi de acest subiect. Ţin să-i subliniez domnului prefect că ar trebui să fie mai interesat şi mai îngrijorat când în judeţul nostru ajung deşeurile din Europa, pentru că aşa cum eu îmi doresc un mediu curat în care să-mi cresc copiii, sunt de părere că şi domnul prefect îşi doreşte la fel pentru nepoţii săi. Din acest motiv, îi cer public să verifice de urgenţă şi să explice public ce se întamplă cu nava Flaminia şi mai ales să verifice prezenţa navei Volgobalt venită din Italia, care poartă 2700 de tone de deşeuri combustile. Ca reprezentant local al Guvernului, prefectul nu ar trebui să se erijeze în purtatorul de cuvânt al unor companii "dubioase", este obligat să vegheze la buna funcţionare şi aplicare al legii. Chevron este o firmă privată şi are o înteagă echipă de profesionişti care să-i poarte de grijă. Domnul prefect este obligat să verifice dacă au fost emise toate avizele pentru prospecţiuni sau dacă primarii USL sau preşedintele Consilului Judeţean şi-au rezolvat problemele cu ANI. Prefectura nu ar trebui transformată în firma care se ocupă de mediere sau de apărarea unor companii dubioase", a declarat Iustin Fabia Roman.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369