REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Consilierul Secil Cantaragiu, despre Poliţia Locală din Constanţa: ‘A fi ferm nu înseamnă să fii impertinent’

Consilierul Secil Cantaragiu, despre Poliţia Locală din Constanţa: ‘A fi ferm nu înseamnă să fii impertinent’

Replica API 3 ianuarie 2019 | 02:23 651

INTERVIU Reproşurile reprezentantului PMP şi planurile pentru 2019

INTERVIU Reproşurile reprezentantului PMP şi planurile pentru 2019

Consilierul PMP Secil Cantaragiu a sintetizat, în cadrul unui interviu, activitatea sa din 2018 la nivelul Consiliului Local Municipal, iar pe de altă parte s-a referit la defectele administraţiei locale. Printre altele, Cantaragiu a comentat că administraţia locală greşeşte din punct de vedere al gestionării activităţii Poliţiei Locale. “Nu este justificată atitudinea pe care o au cei ce se doresc a fi reprezentanţi ai primarului în spaţiul public, şi anume Poliţia Locală, în abordarea cetăţenilor. A fi ferm în aplicarea anumitor reguli nu înseamnă să deranjezi şi să fii impertinent cu cetăţenii”, opinează consilierul local.

Reporter: Domnule consilier, cum caracterizaţi activitatea, din 2018, a administraţiei locale? Sunteţi mulţumit?

Secil Cantaragiu: Sunt convins că se poate şi mai bine. De ce? Consider că administraţia locală ar trebui să fie mai fermă în aplicarea regulilor în Constanţa. Nu este justificată atitudinea pe care o au cei ce se doresc a fi reprezentanţi ai primarului în spaţiul public, şi anume Poliţia Locală, în abordarea cetăţenilor. A fi ferm în aplicarea anumitor reguli nu înseamnă să deranjezi şi să fii impertinent cu cetăţenii. Trebuie găsite soluţii pentru a nu se mai crea blocaje la nivelul Primăriei pe diverse paliere, autorizaţii de funcţionare, autorizaţii de construcţii etc. Este necesară şi o colaborare mult mai eficientă între departamentele din cadrul Primăriei pentru a se elimina punerea inutilă a cetăţeanului pe drumuri.

Venind după 4 mandate ale unui primar ce a tăvălit Constanţa după bunul plac, este complicat să opreşti oraşul din cădere. Aducerea unei administraţii competente şi oneste este de durată. Avem obligaţia de a ne asuma minimul de implicare, acela fiind prezenta la vot. Nu se mai poate cu “lasă că merge şi aşa”.

Rep.: Dumneavoastră ce proiecte aţi iniţiat?

S.C.: Personal am susţinut echipa de baschet feminin, Phoenix Ştiinţa Constanţa, care, în parteneriat cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, a reuşit după o pauză de 23 de ani de la ultima prezenţă a Constanţei în elita baschetului feminin din România să revină acolo unde îi este locul. La Constanţa vor ajunge cele mai bune echipe din baschetul feminin românesc, CSM Satu Mare, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, CSM Targovişte.

La initiaţiva mea s-au organizat activităţi pentru susţinerea sportului de masă în şcolile constănţene. Scopul a fost în primul rând sprijinirea unei vieţi sănătoase prin mişcare şi sport în general în vederea evitării obezităţii infantile şi sedentarismului prin oferirea de alternative la tehnologia ultra modernă şi a gadgeturilor, pentru petrecerea timpului liber prin exerciţii fizice şi sport. Trebuie să investim în educaţia şi sănătatea copiilor noştri. Ei sunt cea mai mare avere a noastră.

Împreună cu colegii mei, consilierii Alexandru Zabara şi Cătălin Papuc am iniţiat un proiect pentru înfiinţarea unui cimitir militar în muncipiul Constanţa. Încă de la începutul anului 2017 am solicitat indentificarea unui teren fără litigii şi liber de sarcini pentru înfiinţarea acestui cimitir militar, deoarece actualul cimitir militar a atins capacitatea maximă. Acest cimitir are ca scop înhumarea militarilor decedaţi în teatrele de operaţii, a veteranilor de război, cât şi a militarilor căzuţi la datorie. Tot aici ne dorim şi amenajarea unui muzeu dedicat eroilor români.

'Schimbarea regulamentului de parcari este o măsură greşită'

Rep.: Ce anume consideraţi că este greşit, ca măsuri adoptate în Consiliul Local? Ce îi reproşaţi primarului?

S.C.: Schimbarea regulamentului de parcari este o măsură greşită din punctul meu de vedere, măsură pe care noi,cei de la PMP, nu am susţinut-o. Acest regulament a creat şi creează un mare disconfort cetăţenilor care au locuri de parcare plătite în parcările de reşedinţă. O altă măsură a fost prelungirea PUG –ului , faţă de care vom avea o altă abordare în 2019.

Rep.: Faţă de anul 2017, se simte o creştere a calităţii vieţii constănţenilor?

S.C.: Eu, personal nu o simt. E cazul să fim corecţi şi să spunem că o creştere a calităţii vieţii constănţenilor nu se vede. Asta nu e doar din vina administraţiei locale. Responsabil de acest lucru este şi actualul Guvern, dar şi unii dintre noi. E complicat să găsim doar un singur vinovat.

Rep.: Ce proiecte aveţi pentru 2019, în CLM?

S.C.: Pregătim proiecte legate de contractul cu firma de salubrizare a municipiului, panotajul stradal, reglementarea şi aprobarea unui regulament privind zona verde a oraşului şi reanalizarea unor hotărâri de consiliu ce au fost aprobate şi nu se aplică. Personal doresc să iniţiez şi proiecte care să ajute comunitatea turco-tătară din care fac parte. Sper ca anul 2019 să fie mai bun şi să aducă mai multa unitate şi echilibru în rândul constănţenilor.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dumnezeul tau inchipuit te lasa sa o iei si pe mamitica ta pe la spate si prin fata. Sunt sigur ca faci deja asta, atata timp cat deja te lauzi. La dumnezeul ortodox nu ai tu cum sa ajungi. Lasa cocsul baiete ca te ia garda si esti tanar. Pacat de copiii tai. Cu asemenea specimen langa ei, sigur le vei praji creierul si lor. In rest multa sanatate si ai grija de mamitica ta, doar cu prezervativ.
1
0
A fost o data un PMP in Constanta. A murit, a dat mana cu PSD si sunt la comun.Votati PMP inseamna ca o sa votati PSD. Secil Cantaragiu? Mana intinsa si atat. Cand mai treci si pe la partid bai nea??
4
1
Sa-ti iau pe cosor mamitica ta mai Ribery. Oi fi tu musulman dar ma lasa dumnezeul meu sa-ti iau mama pe la spate cum ti-am luat si prietena asta noua pe care de abia astept sa ti-o faci nevasta. In rest, multa sanatate si daca tot esti consilier, da-o naibii de iarba ca o iei pe pustii
5
2
In 2019 punem punctul pe i. Sa incepem cu invidiosii si haterii,care s-au nascut in urma unui prezerwativ rupt,cum e Radu de mai jos. Sa va ft mamele si bunicile si tot arborele genealogic. Nu va datorez nimic,tot succesul i se datoreaza lui Dzeu, mie si apropiatilor,care au crezut in mine. Restul sunteti pietricele in sosetele mele,e mesajul publicat de Ribery
0
5
Scile, te-ai facut de cacat inca o data. Daca iti face careva si o fisa si cu ce terenuri ai pe numele tau care sunt de fapt a lu Palas si o da public ai dat de dracu
7
1
Secil Cantaragiu sta pe Tulcei, blocul turn de pe colt cu Tomis,tatal lui este comandant de nava,deci cum a ajuns tocmai in PMP? e o coincidenta?nu cred, asa cum nu cred ca e o coincidenta ca si Base e tot fost comandant de nava.Si acel loc de consilier a fost cumparat cu banii lu' tat-su, ca nu avea Secil de unde sa dea atatia bani sa se vada consilier.Dupa cum vedeti numai pe merit se ajunge in tara asta pe undeva.Nu conteaza ce stii, sau ce cunostinte temeinice ai, conteaza pe cine CUNOSTI, de asta merg lucrurile bine si se iau numai decizii bune, pentru ca peste tot sunt oameni CAPABILI
3
5
Vaivaivai, se pare ca a supt pe multi Amalia asta de la PMP de sar atatia. Lasati mai ca nu v-o ia nimenea. Sa fie la voi. Poate daca o scoateti in campanie sa suga votantii o sa ajungeti si voi la 2%, adica sa dubleze scorul partidului in Constanta. Ca vorba celui de mai jos, mai aveti servici doar 1 an
8
4
Sa veniti in tomis 3 sa vedeti cum politia locala alearga babe care vand patrunjel, iar pe contrabandisti ii lasa plata lor si se fac ca nu ii vad. Sau cand e razie ceva, pe babe le trateaza ca pe cei mai mari criminali, iar cu tiganii sa vezi ce frumos vorbesc. Sa vina si domnu Chivu sa vada si apoi sa vorbeasca neintrebat. Daca mama lui sau bunica lui era alergata de locala oare se trezea vorbind? Orasul asta nu se mai face bine.
7
0
Noi am scris cu numele Amalia mai jos, hahaha ce ne mai distram. Am ramas trasi de la revelion. Fara suparare amalia, glume de eforie.
3
8
Chivu Andrei asta tot prost a ramas si tot idiotul lui Dostoievski. Am tot citit postari de ale lui la multe articole si ma minuneaza mintea lui sclipitoare de primata. Pai mai chivu, antenist prostut, cand te opreste politia locala in parc si te ameninta sa tre sa parasesti parcul ca suntem grup organizat, iar noi eram doar 20 de copii si cativa parinti, tu cum ii spui? Ca deranjeaza locuitorii nu? Au vrut sa ne dea si amenda mai mainutoiule. Dar ce naiba sa ii ceri unui papagal pe care il pacaleau unii ca va ajunge primar al Constantei. Patetic ai ajuns, Chivule.
5
1
PMP va absorbi PNL si atunci dragutul de Palas va fi candidatul unic. Palas primar cu Cantaragiu viceprimar. Toti oamenii PMP vor avea functii si vor coordona activitatea primariei asa cum fac acum cu CJC. Si vom lua si Navodariul unde primar va fi Costelus Dumitrascu mancal'ar mama pe el de destept. Replica e a noastra si cu ei vom castiga
3
10
Sa aplici legea inseama a "deranja locuitorii" dupa capul patrat al consilierului?
9
2
Asta nu a fost "maritat" si cu fata lu Munteanu de la Radio Sky? Parca scarba aia de Palas a fost nas. De asta il tot auzim ca isi face reclama la Radio Palaz nu? Da, mi se pare ca i-a tras-o si lu Munteanu, i-a dat fata inapoi parca nu? Bun baiat, bune rude, toti unul si unul. Mancai'ar cine stiu eu
10
1
Esti penibil, domnule.....! Hahaha
8
1
Dl Secil Cantaragiu daca era om de treaba si avea principii nu se baga in partidul lui Basescu, avand in vedere ce a facut scarba chelioasa la conducerea tarii. Daca nu ii convine faptul ca Politia aplica legea si face ordine in orasul asta sa se duca in jungla unde poate sa traiasca dupa legile facute de el si de tigrii locali.
10
3
Unde este Andrei Popescu..consilier local Cta..Nu vad cort la City...
4
1
Pe ce criterii a apreciat el ca Politia Locala nu e ferma si ca e impertinenta? A deranjat vreun prieten de-al sau? E josnic sa faci astfel de afirmatii gratuite care submineaza o autoritate publica ce apartine de primarie si aplica legea. Un gunoi...
11
3
Cand dispar toate jegurile de machidoni din primarie?????
18
3
Pe fata mea cand o iei de nevasta escrocule. Dupa ce te-ai culcat cu ea si promis ca te casatoresti cu ea, ai uitat capatana de oaie fara scrupule ce esti!
18
2
Dupa ce bate campii cu ce trebuia facut de deja 3 ani, povesteste cum a propus si el trei frectii de proiecte oricum neconcretizate. Chelului, tichie de margaritar. Intreaba-ti, bai Proiect, alegatorii daca au obtinut autorizatie de construire la casa sau de functionare la negot si urla in fiecare sedinta de consiliu ca e intolerabil ce se intampla si abia pe urma vezi de morti militari si cai verzi pe pereti. Vezi ca prioritari sunt cei vii.
19
1
blandetea catuselor
6
1
Ciao amore!
6
2
Esti un loser, Cecilia...
9
2
ferm? ia sa fiti fermi si cu aia mari, sunteti fermi numai cu cei care vand verdeata pe marginea drumului, puterea voastra ajunge numai pentru astia prapaditi, dincolo de astia nu mai sunteti fermi, fermitatea voastra se sfarseste cand da de cei din lumea interlopa. Halal FERMITATE
15
1
tu si nasul tau pallas mai aveti doi ani de servici dupa care va duceti dracu cu tot cu partidul vostru de c..t
25
1
Un fitos, un ingamfat o lepra de om. Cam asta ar fi o caracterizare chiar decenta. Sa iti lasi tu nevasta si tot tu sa fii chipurile ranit? L E P R A!!
28
4
politia locala o banda de impertinenti si spagagii
21
9
De ce nu ne spui cum a ajuns PMP in Constanta la 1%?? De ce nu spui cum si cat cotizati la Replica??
32
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218