REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Consiliul Europei, extrem de îngrijorat de multiplicarea actelor rasiste în Europa

Consiliul Europei, extrem de îngrijorat de multiplicarea actelor rasiste în Europa

Replica API 28 februarie 2020 | 00:00 424

Consiliul Europei este extrem de îngrijorat de multiplicarea actelor rasiste şi banalizarea discursurilor rasiste în Europa şi avertizează cu privire la riscurile discriminării reprezentate de inteligenţa artificială, indică un raport al organizaţiei publicat joi, transmite AFP, citată de Agerpres.

În raportul său pe 2019, organismul independent al CoE însărcinat cu combaterea rasismului (ECRI) atrage atenţia asupra influenţei în creştere a politicilor ultranaţionaliste şi xenofobe în Europa.

De asemenea, ECRI avertizează în legătură cu ''evoluţii alarmante'' cum sunt discursul bazat pe ură care dă tonul pe reţelele de socializare online, islamofobia, antisemitismul şi un mediu tot mai ostil ONG-urilor care operează pentru grupurile vulnerabile.

''Europa se confruntă cu o realitate teribilă: actele de violenţă inspirate de antisemitism, ura faţă de musulmani şi alte forme ale urii rasiale se multiplică într-un ritm alarmant'', a avertizat secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejcinovic Buric, citând atacul comis săptămâna trecută în oraşul german Hanau şi soldat cu nouă morţi.

Raportul ECRI menţionează probleme recurente ale discriminării faţă de musulmani, evrei, romi şi persoane de culoare în cele 47 de state membre ale Consiliului Europei, apreciind că sunt necesare ''o abordare mai proactivă şi un sprijin pentru o educaţie incluzivă''.

În unele ţări, persoanele LGBTI continuă să fie victime ale hărţuirii, ameninţărilor şi violenţei, adaugă raportul citat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu va ingrijorati cand primiti cohoardele de migranti in Europa ? Nu va mirati de actele teroriste produse de acestia ? Nu va mirati de sumele imense necesare intretinerii lor ?
1
0
Ce va mirati marxistilor ,bagati imigranti musulmani cu duiumul, viata in europa s-a distrus, securitate pe strazi 0, si va mirati. in schimb ati distrus institutia familiei.Nu sunteti in stare sa duceti Europa spre o viata linistita.O sa va manince musulmanii ,rusii si chinezii. Ati vrut globalizare, ce a iesit, haos social economic si insecuritate in sanatate.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920