REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Consiliul Judeţean a achiziţionat un elicopter SMURD performant

Consiliul Judeţean a achiziţionat un elicopter SMURD performant

Replica API 18 ianuarie 2017 | 00:25 205

Program transfrontarier

Program transfrontarier

Noi dotări în ceea ce priveşte sistemul medical constănțean! Un nou elicopter SMURD va deservi județul Constanța. Acesta îl înlocuiește pe cel care s-a prăbușit în Lacul Siutghiol în anul 2014. Este superior tehnic celorlalte din flotă, având chiar și un defibrilator.

Dotarea cu acest elicopter s-a realizat în urma unui contract de colaborare între Consiliul Județean Constanța și SMURD. „Sunt onorat astăzi să mă aflu aici, la baza SMURD, să vă anunț că de ieri (luni – n.r.) avem operabil noul elicopter care se află la baza aeromedicală SMURD din Constanța. La ora actuală, Constanța are unul dintre cele mai performante elicoptere pentru intervenții în cazuri medicale în județul Constanța. Acest elicopter înlocuiește pe anteriorul care s-a prăbușit în 2014, în lacul Siutghiol. Este mult mai performant. Suntem pregătiți pentru orice intervenție în județ. Este pe un program transfrontarier. A costat aproximativ 5 milioane de euro și asigură raza județului Constanța. El a fost luat pe asigurare, asiguratorul a luat un alt elicopter, dar cu date tehnice mai performante. Nu s-a dat nici o difență”, a declarat Horia-Marius Țuțuianu. „Este ultimul tip de elicopter din clasa lui, ca performanță este de top. Echiparea medicală este identică cu cele pe care le avem în flotă. Poate zbura în orice condiție meteo, se poate opera și noaptea. Are autonomie de zbor de 2 ore și 45 de minute. Alimentăm de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu”, a declarat locontonent-comandor Jitariu Radu. Elicopterul medical Airbus Helicopters tip H 135, SN 1112, nr. MAI 349 înlocuieşte vechea aeronava, care a fost achiziţionată de către Consiliul Judeţean Constanţa în cadrul proiectului transfrontalier Equipment to save Our Lives. Aparatul de zbor a fost înlocuit de către asigurător şi are o valoare de aproximativ 5 milioane de euro. Dotările noului aparat de zbor sunt superioare din punct de vedere al dispozitivelor de iluminat, de semnalizare şi localizare în caz de urgenţă, inclusiv sub apă. Un alt plus al elicopterului medical Airbus Helicopters tip H 135 sunt sistemele pneumatice de salvare pe apă. De asemenea, motoarele aeronavei sunt mai puternice. Şi sistemele de evacuare, navigaţie, orientare, măsurare tridimensionale sunt îmbunătăţite. Că dotări suplimentare amintim şi staţia radio Tetra Motorola cu căşti de protecţie echipaj şi GSM.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asteptam sa faceti curatenie si la aeroportul Kogalniceanu. Este timpul sa vina profesionisti la conducere nu curvari
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102