REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Consiliul Judeţean al Elevilor a participat sau nu la mitingul anti-Mazăre?

Consiliul Judeţean al Elevilor a participat sau nu la mitingul anti-Mazăre?

Replica API 14 iulie 2014 | 00:00 130

Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa dezmite informaţiile privind participarea în cadrul protestului împotriva administraţiei Mazăre din 11 iulie 2014. Printr-un comunicat de presă remis, duminică, 13 iulie a.c., "Replica", Consiliul Judeţean al Elevilor susţine că în urma Adunării Generale din data de 25 martie 2014 şi a deciziei Consiliului Naţional al Elevilor, respectiv a Consiliului Regional al Elevilor Sud - Est, procesul electoral desfăşurat în sesiunea de alegeri 2013 a fost invalidat din cauza încălcării Art.62, Art. 47, din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare şi a Art.17 alineatul 2, Art.16, alineatul 3 din Metodologia de Alegeri a Consiliului Naţional al Elevilor.

"În prezent, preşedinte interimar al Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa este Cristian Nicolae Lupu, conform deciziei 4/22.06.2014 a Consiliului Regional al Elevilor Sud-Est. (...) Menţionăm că orice acţiune a foştilor membri ai Biroului Executiv al Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa de după data invalidării procesului electoral este lipsită de acoperire regulamentară şi nefondată. Orice comunicat de presă, poziţie oficială, va fi însoţit de către semnătura Preşedintelui Interimar şi ştampila Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa", se precizează în document.

De cealtă parte, Alexandru Manda, a remis şi el un comunicat de presă în numele Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa, prin care precizează că la protestul de vineri a mobilizat aproximativ 50 de elevi. La această manifestaţie publică au participat şi reprezentanţi ai părinţilor. "Comunicatul emis anterior în numele CJE Constanţa este emis fără drept şi prin uzurparea imaginii şi identităţii structurii noastre. În momentul de faţă, conflictul dintre Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa şi Consiliul Naţional al Elevilor se află în instanţă, existând deschisă o acţiune judecătorească împotriva Consiliului Naţional al Elevilor la Curtea de Apel Constanţa, cu numărul 285/36/2014, ca urmare a acţiunilor neregulamentare a CNE împotriva conducerii legitime şi regulamentar aleasă a CJE Constanţa. În prezent, preşedintele interimar şi singurul reprezentant al CJE Constanţa este domnul Alexandru-Constantin Manda, desemnat prin procesul-verbal nr. 57/2014 şi dispoziţia nr. 54/2014 a preşedintelui CJE Constanţa. Domnul Cristian Lupu nu a fost ales regulamentar în nici o funcţie din cadrul Biroului Executiv al CJE Constanţa, acesta neavând calitatea de membru al CJE Constanţa, din cauza faptului că nu a făcut dovada alegerii în funcţia de preşedinte CE în unitatea de învăţământ în care studiază, conform raportului de validare întocmit în data de 13 noiembrie 2013. De asemenea, menţionăm că Consiliul Regional al Elevilor nu este abilitat să "numească" reprezentaţii elevilor din judeţul Constanţa, aceştia trebuind să participe la un proces democratic de alegere. Din nefericire, suntem în continuare martorii unor acţiuni de decredibilizare şi destabilizare a Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa, cu singura dorinţă de a anihila acţiunile de reprezentare a intereselor legitime ale elevilor din Constanţa şi aservirea intereselor politice ale unui partid politic aflat la guvernare. Reprezentanţii legitimi ai elevilor vor continua demersurile pentru respectarea legii în ceea ce priveşte acordarea de reducere la elevi pentru transportul local în comun, în ciuda tuturor presiunilor publice, private şi politice cât şi de destabilizare a organizaţiei dar şi infiltrările politice în cadrul acesteia, aşa cum au fost dovedite conform raportului 64/2014", explică Manda.

Şi Alexandru Bajdechi, fost preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa şi elev la Liceul "Traian", a reacţionat, împânzind site-ul de socializare Facebook cu mesaje de genul: "Elevii din oraş îşi cer dreptul de a primi reducere la transportul în comun. S-au întâlnit şi cu primarul, care le-a explicat părinteşte: "Îmi bag... în ea de lege!". Asociaţia Elevilor din Constanţa a depus plângere penală împotriva lui Mazăre. Ca să vă faceţi o idee despre ce se ntâmplă aici, aflaţi că inspectorul şcolar general din Constanţa este şi consilier local din partea PSD".

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218