REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Consiliul Judeţean Constanţa a împărțit bani localităţilor!

Consiliul Judeţean Constanţa a împărțit bani localităţilor!

Replica API 23 martie 2019 | 00:00 471

Consilierii judeţeni constănţeni au fost convocaţi, vineri, 22 martie a.c., într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Constanţa. Pe ordinea de zi a şedinţei a figurat un singur proiect de hotărâre, şi anume repartizarea unor cote defalcate din impozitul pe venit şi taxa pe valoarea adăugată, pentru echilibrarea bugetelor locale ale unităţilor administrativ teritoriale din judeţul Constanţa, în judeţul 2019.

În urma votului exprimat, proiectul a trecut, fiind votat de toți cei 32 consilieri prezenți.

„Proiectul se referă la alocarea unor cote din sume defalcate, adică din impozitul pe venit și TVA pentru echilibrarea bugetelor locale. A fost necesară această hotărâre întrucât legislația adoptată prin Legea Bugetului a derogat de la Legea 273, în sensul că aceste sume nu mai sunt distribuite printr-o decizie a Direcției de Finanțe, ci prin hotărâre de Consiliu Județean. Cu asistența de specialitate, tehnică, a Direcției de Finanțe. Se referă la echilibrarea bugetelor locale, prin impozitul pe venit. A trebuit să ținem această ședință în termen de 7 zile de la adoptare, întrucât este prevedere legală, astfel încât și unitățile teritorial administrative să poată cuprinde acești bani în bugetele pe care le vor adopta, în termenul prevăzut. Din impozitul pe venit se alocă o cotă de 15% județului, o cotă de 60% UAT-urilor, și 17,5% pentru echilibrarea bugetelor locale, inclusiv a județului. Practic, noi am repartizat acești 17,5% din impozitul pe venit și cota din TVA. Restul veniturilor la bugeturile UAT-urilor se repartizează prin decizia Finanțelor”, a precizat în cadrul ședinței Mariana Belu, secretarul județului Constanța.

click pe imagini!

Sumele totale repartizate județului Constanța sunt: 680 de milioane de lei pe impozitul pe venit și 249 milioane de lei – suma defalcată din TVA.

F.B.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
...mai multi bani pentru domnii asistati sociali...acestia sunt denumiti...PUTORILE PAMANTULUI...adica ..PLEAVA SOCIETATII..aceste jeguri umane,au tot ce le trebuie...au asigurate toate conditiile de viata..primariile le acorda multa atentie...ASISTATII SOCIALI..vin la diversele munci in folosul comunitatii cu TAXIUL..si cu manichiura la vedere...de telefoane nu mai vorbim...dar la munca,ce sa zic...se codesc,fenteaza munca...poate tine...dar nu prea...
7
0
Pt Poarta Alba nimic ?
2
0
Mai multi bani pentru panselute. Multumi de parcuri si locuri de joaca.Ultima data cand mai castigati in Constanta.
3
0
Si cine impart banii? Maimutele alea 2 Palaz si Learciu? Asta inseamna ca cel putin 30% sunt in buzunarul lor
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367