REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Consiliul Judeţean: Soarta echipei Farul este la mâna lui Bosânceanu

Consiliul Judeţean: Soarta echipei Farul este la mâna lui Bosânceanu

Replica API 2 august 2013 | 00:00 131

Nedelcu: Dacă nu ne dă hârtia până luni, mă retrag!

Nedelcu: Dacă nu ne dă hârtia până luni, mă retrag!

Situaţia în care se află FC Farul pare în acest moment fără ieşire. Joi, la stadionul de pe strada Primăverii, a fost organizată o conferinţă de presă, care ar fi trebuit să clarifice lucrurile şi să fie un soi de sărbătoare că, în sfârşit, Consiliul Judeţean Constanţa şi-a întors faţa către clubul cu aproape un secol de tradiţie. Situaţia în realitate a stat cu totul altfel. Cu toate că CJC şi-a arătat dispoziţia de a investi în Farul, cea mai grea şi neagră perioadă din istoria a fost explicată în detaliu de către vicele CJC, Cristinel Dragomir şi patronul Farului, Giani Nedelcu.

În acest moment, datoria către o societate aparţinând lui Gheorghe Bosânceanu, fostul patron al echipei, este suspendată din cauză că FC Farul se află în insolvenţă, însă odată cu ieşirea din insolvenţă, clubul va fi executat în secunda doi, fiind vorba despre o hotărâre definitivă şi irevocabilă a instanţei. Vestea proastă pe care nu ar fi dorit-o să o audă nici un farist în aceste momente a fost dată de Cristinel Dragomir: CJC nu se va implica la Farul până la clarificarea situaţiei dintre gruparea constănţeană şi Gheorghe Bosânceanu. Chiar dacă ar dori să se implice cu orice preţ pentru ca Farul să nu fie desfiinţată, CJC nu are voie să preia nici o datorie existentă, întrucât legea interzice acest lucru. "Personal am fost şi am discutat cu domnul Bosânceanu, să lămurim problema legată de datoria pe care clubul Farul o are, evidenţiată printr-o hotărâre în instanţă definitivă şi irevocabilă, care este pusă în executare. Actualmente decizia este suspendată, prin care Romar Oil are de recuperat creanţe de aproape 9 milioane de euro de la clubul Farul Constanţa. Luni am fost să discut cu domnul Bosânceanu şi dânsul şi-a manifestat bunăvoinţa, a spus că ne garantează că atât timp cât CJC este în CS Farul Constanţa, nici nu se gândeşte să execute clubul Farul. Conducerea CJC a luat o decizie de neimplicare până la clarificarea situaţiei între Farul şi Romar Oil", a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir. Deşi Gheorghe Bosânceanu i-a explicat vicelui CJC, Cristinel Dragomir, că în momentul în care a băgat aceşti bani nu a avut nici un gând să îşi recupereze investiţia, în urma unor litigii pe care fostul patron le-a avut cu Farul, s-a ajuns în situaţia în care cel mai iubit club din Constanţa să fie în pragul desfiinţării. "Dacă hârtia pe care ne-a promis-o domnul Bosânceanu de atâta timp nu ne-o dă până luni, eu mă retrag. Să vină altcineva să preia clubul şi să facă ce vrea cu el. Este clubul oraşului, al cetăţenilor, nu al meu, dar nu se mai poate în situaţia asta, pentru că nimeni nu va veni să se implice atât timp cât există acea datorie", a spus patronul Farului, Giani Nedelcu. Conform raportului de audit, din insolvenţa care trebuie achitată, conform raportului de audit, până la sfârşitul anului trebuie plătită suma de 438.230 lei, împreună cu datoriile către furnizori, la termenele stabilite. Până acum s-au achitat 1.368.000 lei, bani plătiţi de SC Platinum SRL, societatea deţinută de Giani Nedelcu.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218