REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Consiliul local Băneasa, reclamat din nou în instanţă

Consiliul local Băneasa, reclamat din nou în instanţă

Replica API 6 martie 2015 | 09:30 182

Ca la nebuni

Ca la nebuni

Ion Marin

Scandalul dintre PSD Băneasa şi primarul oraşului, Ion Marin, s-a mutat din nou în instanţă. De această dată, formaţiunea locală a PSD, alături de consilierul local exclus, Eleonor Blăgan, doresc o nouă împărţire a dreptăţii, întrucât Ion Marin iar face „ce vrea muşchii lui”, după cum primarul o recunoaşte. Pe 26 februarie a.c., a avut loc şedinţa consiliului local, primarul fiind prezent pentru prima dată după şapte luni de ignorare a instituţiei.

După ce a pierdut în instanţă cu tentativa de dizolvare a consiliului, a revenit la muncă pentru aprobarea proiectului de buget pentru anul în curs. Pentru aceasta, îi era necesar să scape de „ghimpele” Blăgan, care ar fi înclinat balanţa votului. Neluând în calcul hotărârile judecătoreşti, Ion Marin a trecut peste tot şi toate şi a reuşit să forţeze excluderea lui Blăgan, apoi a fost ales un alt consilier, Mariana Mitea. Problema este că Blăgan era reprezentant PSD, iar Mitea provine de la UNPR, ceea ce înseamnă o reconfigurare politică a consiliului local după preferinţele primarului.

„Acţiunea din instanţă este făcută aşa: una, în numele meu personal şi, a doua, din partea PSD, căruia i s-a furat, efectiv, un consilier, prin dezinformarea consilierilor de către secretarul oraşului Băneasa. Sperăm ca Tribunalul să le comaseze cu a treia acţiune pe care ar trebui s-o formuleze prefectul (Ion Constantin – n.r.), în opinia noastră. Văd că s-a tergiversat trimiterea documentelor către Prefectură, am înţeles că documentele astăzi (joi – n.r.) au ajuns, de pe 26 februarie! S-a întins termenul legal de zece zile la maximum şi aşteptăm ca domnul prefect să ia atitudine. Din punctul nostru de vedere, nu avem nici un fel de dubiu că domnul prefect nu va lua atitudine sau nu va avea o poziţie corectă”, ne-a spus Blăgan, care susţine că această iniţiativă juridică va fi clarificată în termen de aproximativ o lună, ceea ce ar însemna un nou circ la Băneasa, cu Ion Marin, din nou în prim plan. „În cazul excluderii unui consilier local, acţiunea se face fără procedură prealabilă şi instanţa trebuie să se pronunţe în maximul 30 de zile de la data introducerii acţiunii, conform legii. Eu sper ca domnul prefect să atace toate hotărârile care s-au luat pe data de 26, inclusiv să pice bugetul, care s-a aprobat, deoarece a fost votat de persoane neabilitate. Este un abuz, înlocuirea unui consilier PSD cu un consilier UNPR. Domnul primar, după cum a zis că are muşchi, face orice, inclusiv să schimbe configuraţia geopolitică a localităţii”, ne-a mai spus Blăgan.

De miercuri, 4 martie a.c., „tronează” pe rolul Tribunalului Constanţa dosarul nr. 1327/118/2015, cu Blăgan Eleonor, organizaţia locală Băneasa a PSD şi organizaţia judeţeană a aceluiaşi partid, ca reclamanţi şi consiliul local Băneasa, în „rol” de pârât.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102