REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.9° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Consiliul Local Eforie nu scapă de Sălăvăstru, fostul administrator al oraşului

Consiliul Local Eforie nu scapă de Sălăvăstru, fostul administrator al oraşului

Replica API 28 iulie 2016 | 00:08 514

Instanţa OBLIGĂ la validarea mandatului

Instanţa OBLIGĂ la validarea mandatului

Valerian Sălăvăstru

Toţi cei care s-au bucurat că „mâna dreaptă” a fostului primar Ovidiu Brăiloiu, Valerian Sălăvăstru, nu a fost validat în funcţia de consilier local la Eforie, au acum motive de supărare! Fostul administrator al oraşului s-a prezentat în instanţă, unde a contestat decizia celorlalţi consilieri de a nu vota pentru validarea mandatului său. Şi... surpriză! A avut câştig de cauză.

După alegerile locale din 5 iunie şi investirea primarilor, au avut loc şi şedinţele de constituire a noilor consilii locale. În unele cazuri, şedinţele au decurs cât se poate de normal, în alte situaţii, şedinţele au ieşit cu scântei. Spre exemplu, la Castelu, primarul şi anumiţi consilieri au fost la un pas să se ia la bătaie. La Eforie, tensiunile au intervenit în momentul validărilor mandatelor. În cazul lui Valerian Sălăvăstru (PSD), considerat „mâna dreaptă” a fostului primar Ovidiu Brăiloiu – dar pe care nimeni n-a îndrăznit să-l taxeze prin vot la validarea din consiliu! –, aleşii locali s-au abţinut. Cu aceste abţineri, numărătoarea voturilor a indicat că... Sălăvăstru nu se „califică” pentru validarea mandatului. Întrucât a considerat că nu există motive temeinice să nu poată fi consilier local, având în vedere că el a fost ales pe o listă de candidaţi ai unui partid, Sălăvăstru s-a adresat instanţei. Acesta a solicitat magistraţilor să pronunţe o hătârâre prin intermediul căreia să se anuleze actul administrativ care atestă invalidarea sa în funcţie. Tribunalul i-a admis, marţi, 26 iulie a.c., cererea formulată împotriva Consiliului Local Eforie. Aşa că, vor nu vor, consilierii din Eforie trebuie să-l valideze! „Admite în parte acţiunea promovată de reclamantul Sălăvăstru Valerian, în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local al Orasului Eforie şi Abdula Doina Geta, Anghel Ionuţ Virgil, Balmus Vasile, Chiparu Dănuţ(viceprimar), Cojea Florian, Izet Hasan Levent, Mincea Anişoara, Negrici Constantin, Niculescu Aurel, Parvescu Floarea, Samson Elisabeta, Tode Antonela. Dispune anularea parţială a HCL nr.2/24.06.2016 emisă de către pârâtul Consiliul Local al Oraşului Eforie, respectiv art.3, în ceea ce priveşte invalidarea în funcţia de consilier local a reclamantului Salavastru Valerian. Obligă pârâţii să adopte o hotărâre de validare în funcţia de consilier local în cadrul Consiliului Local al Oraşului Eforie, a reclamantului Salavastru Valerian“, se arată în minuta Tribunalului. Viitorul consilier nu a avut noroc în ceea ce respinge solicitarea de obligare a pârâţilor la plată de daune morale. Decizia Tribunalului Constanţa este definitivă.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un mizerabil ordinar
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369