REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Consiliul Local Mangalia a aprobat modernizarea staţiunii Saturn cu fonduri UE

Consiliul Local Mangalia a aprobat modernizarea staţiunii Saturn cu fonduri UE

Replica API 2 iunie 2017 | 11:58 556

Consilierii locali din Mangalia au votat, în cadrul şedinţei ordinare de miercuri, 31 mai, o serie de proiecte de interes local, atât cu caracter administrativ, cât şi cu caracter social. Astfel, s-a aprobat rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului prin suplimentarea cu aprox. 140 mil. lei pentru proiectele oraşului. De asemenea, s-a adoptat proiectul privind realizarea unei analize a planului multianual de investiţii şi pentru atragerea de finanţări rambursabile. Prezent la şedinţa ordinară, primarul oraşului, Radu Cristian, a punctat câteva dintre proiectele localitaţii, care urmează a fi implementate cu bani guvernamentali, fonduri UE sau din împrumuturi bancare cu dobână redusă, fără ca populaţia să plătească taxe şi impozite mai mari. "Discutăm de buna funcţionare a oraşului, însă ca acesta să funcţioneze avem nevoie de bani. Banii colectaţi de la cetăţeni nu sunt suficienţi pentru a acoperi investiţiile în oraş. Astfel, ne-am propus să contractăm un împrumut pentru a finaliza infrastructura localităţii, fără a mări taxele. Cu bani guvernamentali, vom asfalta străzile din oraş si staţiuni şi lucrăm la proiectul care prevede reabilitarea tramei stradale pe o distanţă de 35 de Km", a declarat edilul Radu Cristian. Totodată, s-au aprobat mai multe documente tehnice aferente proiectului "Dezvoltare turistică în staţiunea Saturn".

La aceeaşi şedinţă, consilierii locali au aprobat numărul şi cuantumul burselor acordate elevilor din învăţământul preuniversitar de stat pentru anul şcolar 2016-2017, semestrul al II-lea. În această privinţă, edilul oraşului a solicitat directorilor de instituţii şcolare să trimită la timp către Primărie centralizatoarele cu elevii beneficiari pentru a intra în posesia banilor, conform legii. Potrivit proiectului de hotărâre, beneficiarii vor primi 80 de lei pentru bursa de performanţă, 70 de lei pentru bursa de merit, 55 de lei pentru cea de studiu şi 50 de lei pentru bursa socială. Un alt document aprobat vizează stimularea performanţei şcolare din învăţământul preuniversitar. Consilierii locali au mai votat şi pentru aprobarea unor măsuri de protecţie socială privind vârstnicii oraşului. Conform actului administrativ se va acorda suma de 1000 de lei familiilor care au ajuns la 60 de ani de căsătorie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu vreti sa va aduceti aminte de analfabrti ca madam Andrei , moldoveni care se fac de ras acum pe la instant....habar nu au de nimic. Rad toti pe infundate de cata prostie emana. Spaga e totul pentru ei, asa au facut case si banet. Tineti minte pe Sanda de la urbanism?? pe Filote?? Toata moldova ne luau banii si terenurile!!! Cat de ieftini sunteti sa vreti sa va intoarceti la MANGALEA???
0
0
Ioane ai dreptate primarul nu si-a tras hotel prin interpusi, si-a tras palat la cta pe malul lacului langa Mazare , inca de cand era marele comisar la garda, ai si tu dreptate.Acum ca sta la metropola nu in targul Mangalia, nu i-a mai ramas decat sa viziteze lumea pe banii luati di spaga,.....
3
1
Mister, becurile sparte se inlocuiesc, nu se repara.
5
2
E jale,chiar nu putem.repara acele.becuri sparte?
5
0
Hai, sariti postaci turbati si dati cu referendum ca de cand nu mai aveti consiliu si Mangalia a inceput sa redevina la normalitate v-a lovit pizma si sunteti in agonie. Ca s-a acoperit gaura lasata de Iorgus si gasca lui asta stiti, ca unii trebuie sa platesca taxe si impozite asa cum scrie la lege nu 0 lei ca pe timpuri, ca Spitalul are toate dotarile plus medici , ca aveti caldura iarna, ca primarul nu si-a tras hotel, magazin, plaja, terase prin interpusi, ca oamenii simpli sunt ascultati ca spaga la angajare in primarie e doar amintire? Hai , cat lua madam Andrei pt o angajar ? Curvi bre!
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367