REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Consiliul Național al Elevilor acuză autoritățile județene din Constanța de INCOMPETENȚĂ, din cauza programului „LAPTELE ȘI CORNUL”

Consiliul Național al Elevilor acuză autoritățile județene din Constanța de INCOMPETENȚĂ, din cauza programului „LAPTELE ȘI CORNUL”

Replica API 19 octombrie 2018 | 00:42 392

Consiliul Național al Elevilor, structura reprezentativă a celor peste 2,55 de milioane de elevi din România, atrage atenția asupra incompetenței unora dintre autoritățile județene în contextul implementării programului „Laptele și cornul” și condamnă ferm greva transportatorilor din data de 11 octombrie, anul curent.

Deși consiliile județene au sarcina de a contracta firme pentru asigurarea derulării programului „Laptele și cornul”, ce face parte din pachetul de măsuri pentru reducerea abandonului școlar care, la momentul actual, este de aproape 19%, unele autorități județene tergiversează procesul prin care produsele alimentare ajung la elevii din mediile dezavantajate și din anumite categorii socio-economice. Astfel, ținta europeană de a reduce abandonul școlar la sub 10% până în anul 2020 este din ce în ce mai departe de realitatea românească.

Dintre autoritățile județene incompetente, le enumerăm pe cele din: Constanța, Covasna, Dolj, Mehedinți, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Teleorman și Vâlcea. Pentru ca nepăsarea acestora să fie amplificată, din informațiile pe care le deținem, în unele zone distribuția va începe abia după 10 ianuarie 2019, la 4 luni după deschiderea școlilor.

Totuși, acesta nu e singurul aspect care poate împiedica accesul la educație. Consiliul Național al Elevilor se declară dezamăgit de greva transportatorilor din data de 11 octombrie, având în vedere numărul ridicat de elevi care sunt nevoiți să facă naveta zilnic, între domiciliu și unitatea de învățământ. Punem sub semnul întrebării legitimitatea intereselor din spatele acestei acțiuni și solicităm patronatelor din domeniu să ia în calcul interesul suprem al beneficiarilor primari ai educației. Cel puțin câteva sute de elevi nu au participat în ziua de joi la cursurile școlare, din cauza incertitudinii privind circularea mijloacelor de transport în comun.

„Este penibil cum elevilor le sunt puse piedici chiar de către cei care ar trebui să le faciliteze accesul la educație. Atragem atenția asupra faptului că unele consilii județene sunt foarte consecvente în a întârzia cu atribuirea contractelor pentru programul <>, unele dintre acestea reușind să repete performanța de a tărăgăna distribuirea alimentelor câteva luni de la începutul anului școlar”, spune Petru Apostoaia, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Citește și:Primăria Constanţa achiziţionează servicii de CATERING pentru ŞCOLI! Iată ce condiţii se impun!

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Consiliul sa se ocupe sa aduca saurii la scoala ...si horacaii
0
0
Aveti dreptate in tot ceea ce sustineti. Pentru multi elevi fara posibilitati materiale programul era binevenit, Ce sa-i faci fostului tanar acum in fruntea CJC-sa-i inchidem usa prin scolile unde isi face cu nesimtire campanie electorala .
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102