REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Consiliul Tineretului vrea ca primarii să le spijine proiectele

Consiliul Tineretului vrea ca primarii să le spijine proiectele

Replica API 12 mai 2016 | 00:00 240

Asociaţia Elevilor din Constanţa împreună cu Consiliul Tineretului din România şi-au propus să facă toate demersurile necesare pentru ca oraşul de la malul mării să obţină râvnitul titlu de „Capitală a Tineretului din România”. Aceasta este o idee care le surâde celor două asociaţii, mai ales de când municipiul Cluj-Napoca a dobândit titlult de Capitală Europeană a Tineretului în anul 2015. Reprezentanţii asociaţiilor spun că pentru a primi acest titlu, o localitate va trebui să îndeplinească o serie de condiții, printre care alocarea unui fond de tineret rezonabil, existenţa unui centru pentru tineret, a unor politici locale de încadrarea pe piaţa muncii a tinerilor şi altele. Recent, Consiliul Tineretului a stabilit etapele şi condiţiile desfăşurării concursului.

Constanța ar putea deveni din luna mai a anului 2017 ”Capitală a Tineretului din România”. Cei care promovează acest concept sunt Consiliul Tineretului din România, Grupul PONT, Ministerul Tineretuluiși Sportului și Banca Comercială Română. Astfel, municipiile reședință de județ vor concura între ele pentru râvnitul titlul de Capitală a Tineretului. Mihai Dragoș, președintele Consiliului Tineretului din România, spune că vrea ca toate orașele să se înscrie în această cursă și că nu au un preferat, motiv pentru care reprezentanții Consiliului nu vor face parte din juriu: ”Consiliul Tineretului din România susține toate orașele să candideze, nu avem un preferat și de altfel nici nu o să facem parte din juriu”, spune Mihai Dragoș.

Un element de noutate îl constituie faptul că reprezentanții CTR cer primarilor să li se alăture în desfășurarea proiectelor și să își asume acest lucru. Așa că au fcreat un document tip, intitulat ”Angajament” prin care edilii se angajează să sprijine proiectele demarate de CTR. Instituția titlului ”Capitala Tineretului din România” urmărește principii similare cu cele ale titlului de ”Capitala Europeană a Tineretului”, titlu gestionat de Forumul European al Tineretului, al cărui membru este și Consiliul Tineretului din România.

Pe 2 mai a fost lansat apelul pentru depunerea candidaturilor la titlul de Capitala Tineretului din România. 15 iulie este termenul limită de transmitere electronică a intenției de participare și conceptului de candidatură. Pe 15 august vor fi publicate orașele selectate pentru a depune o candidatură completă, iar pe 15 octombrie va avea loc etapa finală, urmând ca în noiembrie să fie anunțat câștigătorul și va avea loc evenimentul de decernare a titului. Orașul câștigător va beneficia de un premiu financiar, iar titlul de ”Capitală a Tineretului” va oferi o oportunitate de a atrage alte surse de finanțare din diferite surse publice și private. Orașul câștigător va beneficia de posibilitatea de a găzdui diferite evenimente de rang național organizate de instituții publice și rețele de tineret din România.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614