REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Constanţa 2016: cratere în asfalt după prima ploaie de toamnă „mai zdravănă”!

Constanţa 2016: cratere în asfalt după prima ploaie de toamnă „mai zdravănă”!

Replica API 11 octombrie 2016 | 02:24 354

Toamna lui 2016 a adus la Constanţa o ploaie puţin mai zdravănă decât de obicei. Se pare că lucrările de asfaltare nu sunt îndeajuns de bine executate, cu un asfalt de calitate proastă încât să facă faţă unei ploi mai puternice. Deşi a durat nu mai mult de o zi şi jumătate, ploaia „a topit” efectiv asfaltul străzilor din Constanţa.

Parcă au căzut meteoriţi pe pământul constănţean, aşa arată o stradă din cartierul Km 4-5. Mai exact, este vorba de strada Pandurului din Constanţa. Aproape de intersecţia cu Şoseaua Mangaliei, am găsit un crater de cel puţin 30 de cm în asfalt. Să fie oare vorba de o furtună puternică sau doar de un vehicul cu tonajul mai mare? De cel puţin două zile, craterul dă multe bătăi de cap şoferilor constănţeni. Având în vedere faptul că pe aceeaşi stradă trec şi autobuzele RATC cu ruta 5-40, strada Pandurului din Constanţa este una destul de frecventată.

Acest crater pune în pericol viaţa cetăţenilor, asta este clar. Chiar aproape de semanfor, care ţine doar 12 secunde fiind şi cel mai scurt din oraş, craterul din asfalt poate crea situaţii extreme, incidente extreme. Dacă unul din şoferii grăbiţi care circulă pe Pandurului, observă culoarea verde a semaforului cu 5 secunde rămase, va accelera în aşa fel încât să aibă timp să traverseze Şoseaua Mangaliei. Nu vrem să ştim ce ar putea să se întâmple! Faptul că acest crater este poziţionat pe linia continuă care separă cele două sensuri, nu poate fi o scuză plauzibilă pentru autorităţi.

„În Constanţa au căzut meteoriţi, este evident! Ce să mai spunem... lucrări de proastă calitate, asflat de proastă calitate. Cam aşa se descrie situaţia. Cauzele le ştim deja, măcar o rezolvare mai rapidă să se facă. Circul zilnic pe strada asta, locuiesc în zonă”, a declarat Iulian C. din Constanţa. Octombrie 2016 şi încă ne mai confruntăm cu situaţii degradante, cratere în asfalt, trotuare sparte şi stâlpi de iluminat tăiaţi şi lăsaţi de izbelişte. În urma sesizării făcute de reporterii „Replica” de Constanţa, reprezentanţii Confort Urban au răspuns prompt şi au trimis o echipă pe strada Pandurului din Constanţa, locul unde este de mai bine de două zile craterul în asfalt.

„În urma sesizării făcute, s-au luat măsuri de remediere, s-a anunțat și dispeceratul RAJA deoarece în urma verificării este pe o rețea de canalizare a RAJA. Probabil ploile mai abundente din ultima perioadă au spălat puțin asfaltul. A prins un punct slab și s-a infiltrat apa. Se remediază și verifică și RAJA ca să nu mai fie ulterior probleme. Vedem care a fost problema , groapa asta nu s-a întâmplat din senin.”, au declarat pentru „Replica” de Constanța, reprezentanții Confort Urban.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614