REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constanţa a ieşit în stradă pentru Roşia Montană

Constanţa a ieşit în stradă pentru Roşia Montană

Replica API 23 septembrie 2013 | 00:00 121

Protest împotriva proiectului minier, a gazelor de şist şi a navei Flaminia

Protest împotriva proiectului minier, a gazelor de şist şi a navei Flaminia

Protestele împotriva proiectului Roşia Montană s-au extins şi la Constanţa. Zeci de constănţeni s-au strâns duminică, 22 septembrie a.c., începând cu 17:30, în parcul Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiu, manifestând "împotriva cianurării şi a fracturării hidraulice". Mitinguri similare au fost organizate şi la Timişoara, Iaşi, Braşov, Bârlad, Târgu Mureş, Alba Iulia, Roşia Montană şi chiar Budapesta, Praga, Bruxelles şi Viena.

La Constanţa, protestul organizat de "Baricada Verde" în faţa Casei de Cultură a fost atât împotriva proiectului Roşia Montană, dar şi împotriva gazelor de şist şi a navei Flaminia. Constănţenii au scandat împotriva politicienilor: "Ne-am săturat de cianura pe care o scoateţi pe gură"; de asemenea, s-a mai scandat: "Salvăm Roşia Montană", "Apărăm apa, natura, viaţa", "Constănţenii au spus NU fracturăii hidraulice". Pentru că tot se aflau în faţa Casei de Cultură, unde funcţionează cele mai multe cluburi de manele din tot municipiul, constănţenii au scandat, probabil din "pură coincidenţă" şi: "Vrem cultură, nu cianură". De departe, protestul pe tema "Roşia Montană", desfăşurat în Capitală, a fost de o amploare neaşteptată: peste 7 mii de oameni s-au strâns duminică în în zona Piaţa Iancului, în cea de-a 22-a zi de proteste faţă de proiectul minier. Protestatarii, strânşi la Universitate, au pornit în marş pe Bulevardul Carol, după ora 19.00. Realitatea.net a anunţat, duminică seara, faptul că la proteste s-au adunat nu mai puţin de 15 mii de oameni, în majoritate tineri. Manifestanţii au fluturat steaguri tricolore, au făcut zgomot cu tamburine şi peturi cu pietricele şi au scandat "Uniţi, salvăm Roşia Montană" şi "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă". De asemenea, ei au împărţit trecătorilor pliante cu informaţii privind proiectul minier. Mai mulţi bucureşteni au salutat convoiul, de la ferestre, unde au atârnat tricolorul, a anunţat Realitatea TV.

Consuela COLTAN, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367