REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constanţa a votat preşedintele României. Ce spune numărătoarea paralelă a PSD

Constanţa a votat preşedintele României. Ce spune numărătoarea paralelă a PSD

Replica API 3 noiembrie 2014 | 02:03 122

Ponta - 36,6%, Iohannis - 28,9%

Ponta - 36,6%, Iohannis - 28,9%

Christian Gigi Chiru

Constănţenii au votat pentru preşedintele României! Conform numărătorii paralele a PSD, la Constanţa Victor Ponta obţine 36,6%, în timp ce Klaus Iohanis - 28,9%. Procentele sunt valabile la ciontabilizarea a 96% din voturi. PE parcursul zilei de duminică, electoratul din judeţul Constanţa a dat dovadă de un entuziasm neaşteptat în ceea ce priveşte prezenţa la vot. Cei mai mulţi au declarat că votează pentru „mai bine”, „normalitate”, „viitorul copiilor”. Declaraţii asemănătoare au avut şi politicienii Constanţei.

Mihai Lupu

Deputatul Lupu şi senatorul Chiru au votat la una din secţiile cu cea mai mare prezenţă la vot din Constanţa

Senatorul Christian Gigi Chiru a votat la secţia de votare nr. 3 din municipiul Constanţa. „Am votat pentru o Românie mai bună, pentru viitorul copiilor noştri şi pentru o viaţă mai bună a tinerilor şi sunt convins că aşa va fi după aceste alegeri”, a spus Chiru, care a venit însoţit de familie şi membri ai PDL, printre care Elena Ivănescu. De precizat că soţia senatorului Chiru, Violeta Munteanu, a votat pe listele suplimentare. La aceeaşi secţie a votat şi deputatul PNL Mihai Lupu, care a venit dis de dmineaţă, alături de soţie. „Am votat pentru o Românie mai bună, pentru prosperitatea noastră şi a copiilor noştri, pentru România lucrului bine făcut, care să dăinuie cel puţin 25 de ani de aici încolo”, a declarat Lupu, la ieşirea de la vot. De precizat că secţia 3, una mică, a fost ieri una din secţiile de votare cu cea mai mare prezenţă. La ora 10 dimineaţa, după doar 3 ore de la deschiderea urnelor, prezenţa la vot era de 10%, mai bine de 100 persoane, din totalul celor 1.000 înscrise pe listele de vot, exercitându-şi deja dreptul, după cum declarau membrii comisiei. Chiar şi aşa, este foarte clar că românul îşi cunoaşte „marfa” pe care o votează. La ieşire spun că au votat pentru că aşa trebuie, dar nu cred că se va schimba ceva în bine. „Degeaba am votat noi, că oricum iese după cum numără ei. Eu i-am spus asta şi preşedintei secţiei de votare, care mi-a spus că aici sigur o să se numere corect”, spunea un alergător, la ieşirea din secţie. Revenind la politicieni, de precizat că deputatul PNL Gheorghe Dragomir a declarat, ieri, la votare: „Cred că sunt în asentimentul majorităţii românilor, pentru că astăzi ne dorim să pornim pe un nou drum, cu un preşedinte care să redea speranţa românilor, încrederea şi să readucă România la normalitate”.

Cristinel Dragomir

Moga: Am votat pentru viitor pentru că trecutul nu ne-a prea plăcut

Senatorul PSD Nicolae Moga a declarat, la rândul său: „Am votat pentru viitor pentru că trecutul nu ne-a prea plăcut. Au 10 ani care mie nu mi-au plăcut şi cred că multora. Am votat pentru un candidat care să unească, nu să dezbine, am votat pentru un candidat care a avut o perioadă în care a făcut lucruri bune; am votat pentru un candidat care într-o Europă unită să ne reprezinte cu cinste, cu personalitate şi cu demnitate. Am votat pentru viitorul meu, al copiilor mei şi al nepoţilor mei”. Vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, a votat duminică cu gândul la cei doi copii ai săi. Dragomir speră la o ţară normală, la o dezvoltare armonioasă a României şi la o administraţie publică centrală interesată ca oamenii să o ducă bine. „Am venit la vot, în primul rând, cu gândul la cei doi băieţi ai mei, Matei şi Victor, şi în al doilea rând, cu speranţa că vor trăi într-o ţară normală, într-o ţară în care să nu mai fie hăituiţi, aşa cum s-a întâmplat în ultimul timp în România”, a declarat Cristinel Dragomir, după exercitarea votului. Acesta speră ca, începând cu anul 2015, „lucrurile să intre în normal şi să putem să începem să avem o dezvoltare mai armonioasă a ţării, iar ceea ce se întâmplă şi ceea ce vor face cei din administraţia publică centrală să fie exclusiv în slujba cetăşenilor şi oamenii s-o ducă mai bine, să simtă că suntem pe un drum bun”, a mai precizat vicepreşedintele CJC. „Cred că românii conştientizează că în mâna lor este viitorul, aşa cum arată statisticile la Institul Naţional de Statistică, judeţul Constaţa fiind fruntaş în ceea ce priveşte prezenţa la vot. Cred că oamenii au înţeles că totul e în mâna lor şi că de ei depinde ce se va întâmpla în viitor în România”, a conchis Dragomir.

Cristian ANTON, Marius Florian VASILE, Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367