REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Constanţa: Anchetatorii au finalizat cercetările în dosarul BIŞNIŢĂ CU VALUTĂ!

Constanţa: Anchetatorii au finalizat cercetările în dosarul BIŞNIŢĂ CU VALUTĂ!

Replica API 7 martie 2017 | 07:10 267

Începe judecata

Începe judecata

Mircea Georgescu și Gabor Aurelian Ceornodolea au fost trimiși în judecată pentru spălare de bani, dosarul fiind înregistrat pe 3.03.2017, la Tribunalul Constanța. Parte civilă în dosar s-a constituit Statul Român prin ANAF –DGRFP Galați - AJFP Constanța. Se pare că ar fi vorba despre o speță în care este vorba despre bișniță cu valută.

Potrivit Legii 656/2002, art. 23, "autorizarea şi/sau înregistrarea entităţilor care desfăşoară activităţi de schimb valutar pe teritoriul României, altele decât cele ce fac obiectul supravegherii Băncii Naţionale a României conform prezenţei legi, se realizează de către Ministerul Finanţelor Publice, prin Comisia de autorizare a activităţii de schimb valutar, denumită în continuare Comisia. Dispoziţiile legale referitoare la procedura aprobării tacite nu se aplică în cadrul procedurii de autorizare şi/sau de înregistrare a entităţilor prevăzute la alin. (1).

Componenta Comisiei prevăzute la alin. (1) se stabileşte prin ordin comun al ministrului finanţelor publice, al ministrului administraţiei şi internelor şi al preşedintelui Oficiului, din structura acesteia făcând parte cel puţin câte un reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Oficiului. Procedura de autorizare şi/sau de înregistrare a entităţilor prevăzute la alin. (1) se stabileşte prin ordin al ministrului finanţelor publice".

Și, potrivit aceleiași legi, litera a) constituie infracțiune schimbarea sau transferul de bunuri, cunoscând că provin din săvârşirea de infracţiuni, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestor bunuri sau în scopul de a ajuta persoana care a săvârşit infracţiunea din care provin bunurile să se sustragă de la urmărire, judecată sau executarea pedepsei. Indivizii au fost trimiși în judecată în baza acestei legi, urmând a se stabili primul termen în proces.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cernodolea este un nume cunoscut "slujitorilor" legii. Feraru l-a implementat in lumea afacerilor dupa ce Babinciuc si-a cumparat casa in Strehaia lui V.Popescu.
0
0
urmeaza tziganii de mata-se de la ACOPERISUL MEU PERFECT
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108