REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constanţa ar putea avea un zbor direct către Chişinău

Constanţa ar putea avea un zbor direct către Chişinău

Replica API 21 noiembrie 2015 | 00:00 233

Negocieri

Negocieri

La iniţiativa Asociaţiei Litoral – Delta Dunării a avut loc întâlnirea dintre reprezentanţii companiei aeriene naţionale TAROM şi reprezentanţii a trei Consilii Judetene (Bihor, Timiş şi Suceava) şi patru Asociaţii de Promovare a Turismului (Litoral – Delta Dunării, Oradea, Timiş şi Suceava). De asemenea, la întâlnire a participat conducerea Aeroporturilor Constanţa, Oradea, Timişoara şi Suceava, precum şi Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism şi preşedintele Federaţiei de Promovare a Turismului din Republica Moldova. Întâlnirea a avut ca scop introducerea unor curse interne, care să lege Constanţa de vestul, estul şi nordul ţării, pentru a facilita fluxul turistic estival către litoralul românesc, propunere care, din păcate, nu poate fi implementată în prezent de către TAROM. În urma acestei întâlniri, Asociaţia Litoral – Delta Dunării şi Federaţia de Promovare a Turismului din Republica Moldova solicită TAROM introducerea unui zbor direct Chişinău – Constanţa – Chişinău.

În acest sens, Asociaţia Litoral – Delta Dunării, Federaţia de Promovare a Turismului din Republica Moldova şi Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România vor susţine campania de promovare a circulaţiei turistice între Chişinău şi Constanţa, pentru creşterea numărului de pasageri/turişti şi pentru creşterea vizibilităţii şi atractivităţii destinaţiilor. Menţionăm ca anul acesta peste 47.000 turişti din Republica Moldova au ajuns în destinaţii turistice româneşti, din care aproximativ 25.000 de turişti au ajuns pe Litoral. „Am vrut ca Tarom să se implice în susţinerea turismului românesc prin realizarea unor zboruri către litoralul românesc în special. Turiștii din Timișoara, din Oradea sau cei din Suceava trebuie să poată să zboare către Constanța și, la fel, constănțenii trebuie să poată ajunge rapid către Bucovina, în Banat.

Din păcate, TAROM nu ia în considerare curse interne către litoralul românesc din cauza numărului insuficient de aeronave. În aceste zile, continuăm presiunea şi negocierile cu Tarom, împreună cu conducerea Aeroportului “Mihail Kogălniceanu” Constanţa, pentru introducerea unui zbor direct care să ne conecteze cu Chişinăul. Facem o echipă excelentă de lucru şi de negociere cu actuala conducere a aeroportului din Constanţa şi rezultatele s-au văzut din plin în acest an – 3 rute aeriene noi de pe/către Constanţa”, a declarat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367