REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constanța are nevoie de ASISTENȚI MATERNALI! Protecția Copilului a început să angajeze!

Constanța are nevoie de ASISTENȚI MATERNALI! Protecția Copilului a început să angajeze!

Replica API 7 martie 2018 | 01:18 948

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța caută să își mărească echipa. În contextul în care patru centre de plasament urmează să fie închise, în cadrul proiectului „Elaborarea planului de dezinstituționalizare a copiilor din instituții și asigurarea tranziției îngrijirii acestora în comunitate”, direcția constănțeană are nevoie de mai mulți asistenți maternali. O parte dintre copii vor locui, de îndată ce vor fi realizate, în casele de tip familial care urmează să ia ființă în mai multe localități din județul Constanța – printre care Medgidia, Murfatlar și Mangalia -, dar intenția responsabililor este să îi integreze în societate, astfel că a fi dați în grija unui asistent maternal este cea mai bună soluție.

În prezent, în evidențele DGASPC Constanța sunt 278 de asistenți maternali. Mai este nevoie, în acest moment de 62 de asistenți maternali, în condițiile în care 482 de copii au dispusă această măsură de plasament.

În 2017, potrivit evidențelor DGASPC Constanța, 92 de persoane au solicitat să devină asistenți maternali, dar dintre aceștia 21 nu au îndeplinit criteriile legale impuse, o parte au renunțat, astfel că într-un final 60 de cereri se aflau, la sfârșitul anului, în curs de evaluare. De asemenea, tot anul trecut, „au fost activați 23 de asistenți maternali profesioniști, dintre care 16 din cei atestați în 2017 și 7 din cei atestați în colaborare cu Fundația SERA, în 2015”, au mai precizat reprezentanții direcției.

Constănțenii care vor să devină asistenți maternali trebuie să știe că sunt necesare următoare condiții:

1. solicitanții să fie absolvenți a cel puțin 10 clase;

2. solicitanții nu pot îndeplini cumulativ calitatea de asistenți personali și asistenți maternali profesioniști;

3. solicitanții nu pot îndeplini cumulativ calitatea de pensionari și calitatea de asistenți maternali profesioniști;

4. solicitanții trebuie să aibă drept de folosință asupra locuinței (demonstrat cu acte) și să asigure o cameră separată, amenajată special pentru copiii ce urmează a fi primiți în plasament;

5. solicitanții trebuie să prezinte disponibilitate pentru a primi în plasament cel puțin doi copii;

6. solicitantul trebuie să primească aviz favorabil exercitării profesiei de asistent maternal profesionist în urma evaluării psihologice efectuată de psihologul Biroului Alternative de Tip Familial din cadrul D.G.A.S.P.C. Constanța; evaluarea psihologică se va efectua , de asemenea, tuturor membrilor familiei cu care locuiesc persoanele care doresc să devină asistenți maternali profesioniști;

7. solicitanții să aibă o stare de sănătate bună, atestată prin certificat medical eliberat de policlinica teritorială.

Persoanele doritoare se pot adresa de luni până joi între orele 08.00 - 16.30 și vineri orele 08.00 - 14.00 la sediul Serviciul Management de Caz pentru Copil - Biroul Alternative de Tip Familial din Constanța, str. Ciprian Porumbescu nr.2, sau la nr. de telefon 0241.488.650.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu am facut cursul si examenul luat din august in Ilfov si pana azi nu ma sunat nimeni. Se zice ca trebuie sa asteptam. Cat?
0
0
Doi copii pot fi de sexe diferite si atunci ai nevoie de doua camere, pentru ca ei pot fi si de varste diferite, deci trebuie sa ai casa mare, eventual vila.Iar referitor la starea de sanatate chiar nu sunteti pretentiosi.Ce sa faca copii care au unul sau ambii parinti cu probleme de sanatate , sa ceara plasament la asistenti maternali perfect sanatosi?Sunt atatia copii cu parinti sarmani care-si tin copii pe langa ei si voi cereti conditii de 7 stele pentru cei ai caror parintii i- au abandonat fara remuscari.Uite asa incurajati natalitatea oricum si la orice varsta.
3
0
Sunt nebuni a faza cu 'cel putin 2 copii'. Din cauza asta f putin persoane accepta sa devina asistenti maternali...iar cei care accepta nu se pot ocupa prea mult de copii. Eu am 2...poate mi-ar fi placut si poate as fi gasit loc si pentru al 3lea....dar pt al 4lea, cu siguranta nu, pentru ca nu as putea sa le ofer atentia de care au nevoie fiecare in parte.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367