REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constanţa are şi elevi cu care se poate mândri: au trecut evaluarea cu 10!

Constanţa are şi elevi cu care se poate mândri: au trecut evaluarea cu 10!

Replica API 10 iulie 2013 | 00:00 922

Ada Pavel: "Îi sfătuiesc pe cei care vor da capacitatea anul viitor să facă cât mai multe variante la Matematică"

Ada Pavel: "Îi sfătuiesc pe cei care vor da capacitatea anul viitor să facă cât mai multe variante la Matematică"

Dacă rezultatele la Bacalaureat au fost pentru mulţi absolvenţi ai clasei a-XII-a un motiv de întristare, în judeţul Constanţa există şi copii cu care ne putem mândri. Elevi merituoşi, care au învăţat pe tot parcursul gimnaziului, care au dedicat ore în şir studiului, în detrimentul orelor de joacă sau de relaxare. Copii de care părinţii sunt mândri pe bună dreptate. Vorbim despre elevi care au obţinut nota 10 la ambele obiecte de studiu date la examenul de capacitate, la finalul clasei a VIII-a.

Ada Pavel, de la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanţa, este un astfel de exemplu. A făcut cursurile gimnaziale tot în cadrul Liceului Teoretic "Ovidius". Nu s-a aşteptat să obţină nota 10 la ambele materii de examen. La Matematică s-a pregătit singură, iar la Limba şi Literatura Română a început să se mediteze pentru o scurtă perioadă de timp în iarnă. "Clasele I-IV le-am făcut la Şcoala generală 37. Din clasa a V-a sunt elevă a Liceului Teoretic Ovidius. Am optat să dau la acelaşi liceu, la secţia ştiinţe - bilingv. Nu credeam să obţin nota 10 la ambele materii de examen. Nici mama nu credea. Voi face limba engleză şi limba germană. Îmi plac ambele. Limba germană am făcut din clasa a V-a. Am neglijat acum puţin studiul ei, pentru că acum în clasa a VIII-a m-am concentrat să învăţ la materiile pentru examen. Am luat nota 10 la Matematică şi Limba şi Literatura Română. Nu m-am pregătit mult. La Matematică am făcut numai eu pregătire, iar la Limba şi Literatura Română m-am meditat începând din iarnă. Îi sfătuiesc pe cei care vor da capacitatea anul viitor să facă cât mai multe variante la Matematică, iar la Limba şi Literatura Română să înveţe comentariile. Îmi plac chimia, biologia şi fizica. Am obţinut premiul Procopiu la fizică pe secţie plastică. Am ajuns la naţională şi am reuşit să obţin acest premiu care echivalează cu locul I. Desenul îl pot considera o pasiune. Nu m-am decis încă în privinţa profesiei. De abia m-am gândit la ce secţie să dau la liceu. Am tot timpul să mă hotărăsc. Când eram mai mică vroiam să devin medic veterinar. Acum nu mai vreau. Poate voi opta pentru o meserie care are legătură cu limbile străine, dar nu sunt sigură", a declarat, pentru "Replica", Ada Pavel, de la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanţa.

Georgina Lorena Gulea: "Vreau să devin procuror sau judecător. Cred că sunt prea multe nedreptăţi"

Un alt elev de nota 10, Georgina Lorena Gulea, spune că a învăţat mult pentru a obţine aceste rezultate. "Am depus un efort mare pentru a obţine aceste note. Subiectele nu au fost foarte uşoare, dar nici foarte grele. Proba la Matematică a fost foarte uşoară, de aceea mulţi copii au obţinut nota 10, dar la Limba şi Literatura Română pot spune că a fost adecvată. Nu m-am meditat deloc. Am făcut la şcoală pregătiri cu domnii profesori. Am învăţat bine din clasa a V-a. Pasiunea mea este Limba şi Literatura Română. Probbil este moştenire de familie, pentru că bunica şi mătuşa mea au fost profesoare de Limba şi Literatura Română. Îmi place să citesc foarte mult, în special cărţile de ficţiune. Admir cărţile lui Mircea Eliade de proză fantastică. Am participat la un concurs naţional de Limba şi Literatura Română dedicat elevilor din mediul rural denumit Universul cunoaşterii. Echipajul a fost format din patru elevi, dintre care doi de la noi din liceu, respectiv eu şi Elena Barău din clasa a V-a. Am fost însoţiţi de Daciana Călin, profesor la Liceul Sportiv Nicolae Rotaru din Constanţa. Ne-am calificat şi am obţinut menţiune. Îmi plac de asemenea şi Istoria şi Matematica. Practic tenisul de câmp de un an şi jumătate.Viaţa de liceu sper să fie la fel de uşoară şi frumoasă ca în gimnaziu, iar dacă voi întâmpina dificultăţi, să mă pot adapta. Vreau să devin procuror sau judecător. Cred că sunt prea multe nedreptăţi şi când voi creşte şi voi profesa, poate voi putea să schimb ceva. Pe cei care vor da examenul de capacitate îi sfătuiesc să se pregătească mult şi să fie optimişti, să creadă în puterile lor şi în ce pot face", a mai declarat Georgina Lorena Gulea, de la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu. La evaluarea naţională au participat 5.413 elevi ai judeţului. Dintre aceştia, doar 10 au reuşit să obţină nota 10 la ambele probe susţinute la examen. În ordine alfabetică, fericitele eleve care au păşit cu dreptul pe băncile liceului sunt: Alexandra Maria Bratu, de la Şcoala Gimnazială "Constantin Brâncuşi" din Medgidia, Ioana Caraman, de la Colegiul Naţional Pedagogic "Constantin Brătescu", Iulia Gabriela Preda, de la Şcoala Gimnazială nr. 22 "I.C.Brătianu", Georgina Lorena Gulea, de la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu, Maria Antonia Mirea, de la Liceul Teoretic "Decebal", Maria Cristina Mitea, de la Şcoala Gimnazială nr.8 Constanţa, Sabina Drăguşin, de la Şcoala Gimnazială nr.37 Constanţa, Ada Pavel, de la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanţa, Paula Diana Costache, de la Şcoala Gimnazială nr.29 "Mihai Viteazu" Constanţa şi Andreea Vintilă de la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanţa. Aceşti copii s-au meditat pe ultima sută de metri sau nu au făcut meditaţii deloc, meritul lor fiind cu atât mai mare.

Marieta ŞTEFAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367