REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Constanţa candidează pentru titlul de oraş european al sportului în anul 2014

Constanţa candidează pentru titlul de oraş european al sportului în anul 2014

Replica API 7 septembrie 2013 | 00:00 81

Făgădău: "În data de 5 octombrie vom trimite o radiografie a sportului constănţean la Bruxelles"

Făgădău: "În data de 5 octombrie vom trimite o radiografie a sportului constănţean la Bruxelles"

Constanţa şi-a depus candidatura pentru obţinerea titlului de oraş european al sportului în anul 2014. Ideea de a participa la această competiţie aparţine lui Radu Babuş, deputat în Parlamentul României, care s-a sfătuit cu Cătălin Ivan, preşedintele Grupului Consultativ European. Obţinerea acestui titlu dă posibilitatea oraşului nostru de a colabora cu alte oraşe europene. Depunerea candidaturii a fost anunţată într-o conferinţă de presă care a avut loc vineri la Primăria Constanţa.

La eveniment au participat: Radu Babuş, deputat în Parlamentul României, Decebal Făgădau, viceprimarul Constanţei, Petrică Munteanu, director relaţii internaţionale, Gian Francesco Lupateli, preşedintele ACES Europe, Cătălin Ivan, preşedintele Grupului Consultativ European, Danilo Mantanari, inspector şef pe probleme de facilităţi sportive. Gian Francesco Lupateli şi Danilo Mantanari au vizitat deja Clubul Sportiv "Farul" în cursul zilei de vineri, urmând ca în următoarele zile să viziteze Sala Sporturilor, Stadionul şi Stadionul de rugby. Impresiile celor doi vor cântări foarte mult deoarece fac parte dintr-o evaluare care va fi trimisă Parlamentului European. Acordarea titlului de oraş european al sportului nu se face numai pe baza eforturilor aduse în sprijinirea sportului de performanţă, ci şi pentru aportul adus de administraţia locală pentru sportul de masă. "Oraşul Constanţa merită să primească titlu de oraş european al sportului pentru eforturile pe care le face administraţia locală pentru sportul de masă şi sportul de performanţă", a declarat Gian Francesco Lupateli, preşedintele ACES Europe. Dacă va obţine acest titlu, Constanţa va putea organiza competiţii sportive anul viitor pentru a promova întrecerile sportive de masă. "Constanţa va intra în Europa într-un club select al oraşelor care investesc în sport şi va putea organiza competiţii sportive în 2014 pentru a promova întrecerile sportive de masă. În această competiţie am toată încrederea că oraşul Constanţa va fi la anul oraş european al sportului", a declarat preşedintele Grupului Consultativ European. Viceprimarul Decebal Făgădau este de asemenea încrezător şi optimist în ceea ce priveşte obţinerea de către municipiul Constanţa a titlului de oraş european al sportului anul viitor. " Cred că aţi aflat în premieră că am depus candidatura pentru ca municipiul Constanţa să devină în 2014 oraş european al sportului. Am vrut să fie prezenţi cei care au contribuit şi şi-au adus aportul. Meritul este al lui Radu Babuş care a venit cu ideea şi a vorbit cu Cătălin Ivan. Eu, personal, nu ştiam decât de acordarea titlului de capitală europeană a sportului. Sunt foarte optimist şi încrezător că vom obţine acest titlu deoarece în oraşul nostru sportul are un rol deosebit, avem echipe bune, iar Consiliul Judeţean sprijină financiar alături de Primăria Constanţa aceşti sportivi valoroşi, ocazie cu care îi mulţumesc. De asemenea nici sportul de masă nu este uitat, iar de la anul vor fi montate în parcuri elemente de fitness urban pentru toate categoriile de vârstă. În data de 5 octombrie vom trimite o radiografie a sportului constănţean la Bruxelles. Chiar avem cu ce ne mândri", a declarat Decebal Făgădău, viceprimarul Constanţei.

Marieta ŞTEFAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614