REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constanţa, capitala unui concurs inedit de frumuseţe

Constanţa, capitala unui concurs inedit de frumuseţe

Replica API 7 septembrie 2016 | 00:00 180

Constanţa este gazda „Săptămânii Internaţionale a Frumuseţii şi Modei pentru Surzi”, care are loc pe 9 şi 10 septembrie. Asociaţia Naţională a Surzilor din România (ANSR), în parteneriat cu „Deaf Stars” Germania, Primăria Municipiului Constanţa şi Casa de Cultură a Sindicatelor, organizează în premieră în România concursul de frumuseţe şi modă. 33 de participanţi s-au calificat în finala de la malul mării şi vor lupta pentru locurile de Miss şi Mister, titlu care le va acorda calitatea de „ambasadori ai comunităţii surzilor”.

Dintre ţările finaliste se numără: Mongolia, Somalia, Japonia, China, Rusia, Franţa, Anglia, Germania, Ungaria, Norvegia, Danemarca, Coreea de Sud, România, Moldova. Reprezentantul „Deaf Stars” Germania a anunţat că evenimentul, care a ajuns deja la a VI-a ediţie, a fost gândit să aibă loc la Constanţa pentru că, după căutările făcute pe Internet, a văzut că 80% din turiştii de pe litoralul românesc sunt din ţară, iar doar 20% sunt turişti străini. El speră ca, prin acest concurs, să se facă publicitate oraşului în ţările participante.

„Există o barieră pe care am reuşit să o coborâm la 40% din 100% şi să fim egali din toate punctele de vedere. Deficienţa de auz nu înseamnă naivitate”, a declarat reprezentantul „Deaf Stars” Germania, prin interpreta Doina Savin, membră a ANSR. Organizatorii doresc să continue colaborarea cu România, iar aceştia doresc să organizeze şi în 2017 în România, însă s-a ridicat o problemă importantă: cea a vizelor. Ei au menţionat faptul că o parte din participanţi au fost puşi în dificultate sau nu au mai putut participa la eveniment (de exemplu, Brazilia sau Statele Unite ale Americii) din cauza obţinerii vizei, mai ales că sunt persoane cu dizabilităţi.

Viceprimarul Costin Răsăuțeanu a fost prezent din partea Primăriei Constanța la eveniment și a transmir suportul primarului Decebal Făgădău. El a specificat că tinerii vor putea vizita Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, iar cetățenii să ia acest eveniment ca pe o lecție de viață.

În competiție se află 20 de fete și 13 băieți, care vor lupta pentru cele premiile puse la bătaie, cel mai important fiind titlul de Miss și Mister. În competiție s-au calificat tinerii cu deficiențe de auz după concursurile desfășurate în țările lor, iar în finală au ajuns ocupanții locurile I sau II, cu mențiunea că ocupanții locurilor I care au mers la Miss World nu participă la concursul de la malul mării.

În timpul conferinței de presă, reprezentantei de Somalia i s-a făcut rău, fiind aproape de leșin, din cauza emoțiilor. Organizatorii au acționat vigilent, iar feta și-a revenit rapid.

Pe 9 septembrie, are loc în Piațeta Perla din Mamaia, de la ora 15:30, Finala Săptămânii Internaționale a modei pentru surzi, eveniment la gare vor participa designeri cu peste 100 de ținute. Finala Concursului Internațional de Frumusețe „Miss & Mister Deaf Stars” are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, pe data de 10 septembrie, între orele 16:00 – 21:00.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367