REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Constanța, în topul orașelor cu cele mai multe locuințe noi construite!

Constanța, în topul orașelor cu cele mai multe locuințe noi construite!

Replica API 7 septembrie 2018 | 00:35 356

Potrivit un studiu realizat de Coldwell Banker România, folosindu-se date furnizate de Institutul Național de Statistică, municipiul Constanța se află pe locul al treilea în topul orașelor cu cele mai multe locuințe noi construite în ultimii ani, precizează specialiștii Imobiliare.ro.

„Constanța are a treia piață rezidențială regională din România, după București și Cluj Napoca, cu peste 25.000 de locuințe livrate în perioada 2007 – 2017, potrivit statisticilor oficiale și cu noi vârfuri înregistrate în ultimii ani”, a precizat Bogdan Voica, reprezentant Coldwell Banker România, citat de Imobiliare.ro.

„Constanța are un potențial fantastic de dezvoltare, atât pe segmentul rezidențial, cât și în zona de office sau industrial”, a precizat, potrivit aceleeași surse, George Botezatu, reprezentant Coldwell Banker Constanța.

În schimb, potrivit celui mai recent raport de piață realizat de Analize Imobiliare, Constanța se situează pe locul al patrulea la nivel național în ceea ce privește prețul mediu pe metru pătrat solicitat de către vânzătorii de apartamente, fiind precedată de Cluj-Napoca, București și Timișoara. În al doilea trimestru din 2018, pretențiile vânzătorilor s-au majorat cu 2,5% față de cele trei luni anterioare, ajungând la o valoare de 1.120 de euro pe metru pătrat util. Nivelul actual al prețurilor este cu 9,7% mai mare decât cel consemnat în perioada similară a anului precedent, orașul de la malul mării fiind al doilea dintre marile centre regionale din punctul de vedere al marjelor anuale de creștere, după Cluj-Napoca (care se situează la o diferență de 14,1%). Cu toate acestea, prețurile apartamentelor din Constanța se situează încă la o distanță considerabilă față de nivelul din perioada de boom, acestea fiind, potrivit datelor Imobiliare.ro, cu 25,8% mai ieftine decât în urmă cu 10 ani (în al doilea trimestru din 2008).

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mostenirea Mazare: locuinte pentru toti, un oras adevarat.
0
0
machidoneasca,iar in top suntem la mizerie,singurul oras din Romania cu ghetou de tigani nou-nout in centru,in timp ce tinerii sunt impinsi in suturi la Agigea,Lazu,Energia,in cartiere de cacat la pret de Manhattan.Locuri de munca,ioc,curatenie,canci,parcuri ZERO,locuri de joaca,parcari NU-S,lipsesc cu desavarsire,bine ca avem analfabeti sa stea in primarii si ar mai fi multe de zis.
1
0
completare : multe proste pe spatii verzi , ingramadite una in alta si evaziune la greu ,cum vine asta ma firma noua nici un angajat nimic istoric patron care nu a mumcit o zi pana acum ridica bloc de 2 milioane euro , daca mai are si altcineca ceva de completat va rog ...
7
0
Multe si proaste...
6
0
Nou construite
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614