REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constanţa, în topul spitalelor cu bloc operator ultramodern. Căpăţână: „Este unul dintre cele mai bine dotate din România”

Constanţa, în topul spitalelor cu bloc operator ultramodern. Căpăţână: „Este unul dintre cele mai bine dotate din România”

Replica API 4 martie 2015 | 09:50 108

Renovări la Chirurgie II

Renovări la Chirurgie II

Dănuţ Căpăţână

Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa va putea efectua operaţii în premieră. Un bloc operator ultramodern, cu cinci săli de intervenţii chirurgicale, va deveni funcţional în cel mult două săptămâni. Lucrările de renovare a Secţiei de Chirurgie II din cadrul Spitalului Judeţean sunt pe punctul de a fi finalizate. Secţia a fost dotată cu aparatură de ultimă generaţie, acolo unde medicii vor rezolva toate urgenţele chirurgicale. „În ceea ce priveşte Chirurgia II, sălile au fost terminate. Săptămâna aceasta suntem în perioada de probe în ceea ce priveşte instalaţiile de climatizare, echipamentele de oxigen, aer comprimat. Începând de luni vom aduce echipamentele achiziţionate. Sunt într-un depozit, pentru că nu am avut unde să le ţinem aici. Tot ce înseamnă lămpi, mese de operaţie, echipamente de chirurgie, sunt cumpărate din procesul câştigat cu CJAS. Eu sper ca în două săptămâni, undeva după 15 martie, să inaugurăm acest boc operator. Este unul dintre cele mai bine dotate din România. Avem un boc operator cu cinci săli de operaţie. Dacă adăugăm şi cele cinci săli de la Ortopedie, atunci avem zece săli de operaţie ultramoderne. Orice fel de intervenţie pentru traumatisme sau politraumatisme, vom avea cum să le rezolvăm în condiţii de absolută securitate pentru pacient, pentru medici şi vom putea face şi intervenţii în premieră. Avem medici foarte bine pregătiţi. Din păcate nu peste tot avem echipamentele necesare de a face servicii medicale aşa cum trebuie. Urgenţele chirurgicale vor beneficia de sălile acestea, care sunt la un nivel tehnologic extrem de ridicat”, a declarat dr. Dănuţ Căpăţână, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Investiţia se ridică la suma de 2 milioane de euro. O parte din bani provine în urma procesului unităţii sanitare cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Spitalul Judeţean a reuşit să obţină în instanţă contravaloarea unor servicii medicale prestate şi nedecontate de către CJAS.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367