REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Constanţa începe să arate civilizat

Constanţa începe să arate civilizat

Replica API 9 aprilie 2016 | 01:07 254

Campania promovată de Primăria municipiului Constanţa, „Curăţăm Constanţa noastră!”, a ajuns în cea de a şaptea zi. Lucrătorii de la salubrizare, cei din cadrul Serviciului de Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Constanţa, precum şi angajaţii societăţilor subcontractante continuă acţiunile de curăţenie şi igienizare. Joi, 07 aprilie, muncitorii au tuns iarba în cartierul Tomis II, au cosit şi greblat în zona City Park, în parcul din Poarta 6 şi în zona Far, au plantat gazon în casete stradale pe b-dul 1 Mai iar în staţiunea Mamaia şi în cartierul CET, au tăiat şi toaletat arbori.

Au avut loc acţiuni de dezinfecţie şi dezinsecţie în zona Casa de Cultură, reparaţii în cartierul CET şi spălări şi vidanjări în Poarta 6. Vineri, 08 aprilie, acţiunile de cosit şi greblat au continuat în Satul de Vacanţă şi în parcul de la gară, tăierea şi toaletarea arborilor în staţiunea Mamaia, în cartierul CET şi Tomis Nord şi plantările de gazon în zona gării. Vor avea loc şi acţiuni de dezinfecţie şi dezinsecţie în cartierul CET şi Brătianu, de spălare şi vidanjare în Tomis Nord şi reparaţii în cartierul Brătianu. Tot vineri, lucrătorii de la salubrizare estimează că vor colecta peste 20 de tone de deşeuri din toate zonele în care acţionează, după ce, ieri, au strâns 146 de tone în staţiunea Mamaia. Sâmbătă, 09 aprilie, se va planta gazon în zona Gării, vor avea loc tăieri şi toaletări de arbori în staţiunea Mamaia şi în Tomis Nord iar în Satul de Vacanţă şi pe strada Traian, muncitorii vor cosi şi grebla. Tot mâine, vor avea loc operaţiuni de spălare şi vidanjare a platformelor de colectare din zona Gării, Abator şi Peninsula şi operaţiuni de dezinfecţie şi dezinsecţie în cartierul Tomis Nord, Tomis III şi staţiunea Mamaia.

Voluntarii au luat iniţiativă

Voluntarii Carrefour sub coordonarea Greenpact, au răspuns iniţiativei „Curăţăm Constanţa Noastră“ şi au participat cu 25 voluntari pentru acţiunea de igienizare din zona Universităţii Ovidius, bulevardul Aurel Vlaicu . Voluntarii au strâns peste 50 de saci cu deşeuri. Şi voluntarii Auchan sub coordonarea Greenpact au răspuns iniţiativei Primăriei municipiului Constanţa şi au participat cu 50 de voluntari pentru acţiunea de igienizare din zona peninsulară a oraşului, Portul turistic Tomis. Voluntarii au strâns peste 120 de saci cu deşeuri, resturi de mobilier şi cauciucuri, oferind un exemplu personal de civism prin implicare activă în protejarea mediului înconjurător. Deşeurile colectate au fost supuse reciclării de Serviciul Igienă Publică din cadrul Primăriei Constanţa.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369