REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Constanța, INVADATĂ de MĂŞTI CONTRAFĂCUTE

Constanța, INVADATĂ de MĂŞTI CONTRAFĂCUTE

Replica API 12 septembrie 2020 | 00:00 2194

Peste o sută de tipuri de măști de protecție au fost raportate ca fiind neconforme de la începutul pandemiei și până în prezent. Prima alertă a fost transmis la finalul lunii aprilie, iar ultima a fost transmisă vineri, 11 septembrie. Alerta de la finalul acestei săptămâni este cea cu numărul 16 și vizează alte 6 tipuri de măști neconforme. În total, 114 de tipuri de măști au fost descoperite de InfoCons cu neconformități.

Majoritatea măștilor au neconformități la filtrul materialului, retenția de particule fiind insuficientă. În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare.

În medie, la Constanța, prețul mediu unei măști de protecție este de 2-3 RON, însă există și magazine care vând masca de protecție cu 5 RON, la luni bune de la izbucnirea pandemiei. Astfel de prețuri piperate puteți plăti dacă alegeți să cumpărați mască de protecție dintr-un magazin din KM 4-5.

Purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise, dar și spațiile deschise aglomerate. Persoanele care nu respectă obligația de a purta mască în spațiile menționate pot fi sancționate în baza Legii nr. 55/2020 cu amendă între 500 de lei și 2500 de lei.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
va e frica sa nu se mai vanda ale vostre si ale nemurilor voastre este? sau ca nu haliti si voi de la astea''neconforme''..mars latrailor
0
0
aceste masti neconforme au fost comandate special pt persoanele ce nu cred in covid.E o solutie mai ieftina si practica.
1
0
Eu stau in belgia si aici primaria a impartit masti penttu toti membri familiei si sant refolosibile In romania trebuie sa cumperi Rusineeeeee
0
2
La noi e obligatoriu purtarea mastii in spatiile inchise. Ce pula mea nu intelegi ?
4
1
M am intors acum doua zile din Olanda. A trebuit sa renunt la masca ,deoarece olandezii ma priveau ciudat.Nimeni nu purta masca! nici in spatii inchise macar...
1
4
coruptiaucide!!!
1
0
farmaciile,lidl,kaufland,inundate da facaturi care costa 50 de bani si se vind cu 2,3,4 lei.Numai fraierii pun botul! nu scrie data productiei,expirarii,nr certificat conformitate,cine l.a dat,unde s.au facut,facaturi aduse de interlopi.
3
1
Nu exista masti neconforme. Inainte ca anumite firme agreeate de pnl sa importe masti era suficient sa ti acoperi gura si nasul cu o esarfa. Acum vor sa si vanda stocul de masti si esarfa e ilegala. Si la fel de ilegale au ajuns si mastiile aduse de alte firme decat cele care dau spagi la pnl usr plus. Ba hotilor daca as stii cate masti mai aveti de vandut as putea calcula exact cand se termina criza covid19. Eu personal mi am facut o masca dintr un tricou alb de bumbac pe care nu l mai purtam. Nu v am dat niciun banut escrocilor si ma umplu de endorfine de fiecare data cand ma gandesc la asta
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218