REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

CONSTANȚA, județul unde BISERICILE sunt de 20 de ori mai MULTE decât SPITALELE

CONSTANȚA, județul unde BISERICILE sunt de 20 de ori mai MULTE decât SPITALELE

Replica API 5 decembrie 2021 | 08:04 3664

La nivelul județului Constanța există doar 12 spitale, din care doar 5 în municipiu și alte 7 în județ, la Mangalia, Medgidia, Cernavodă, Hârșova, Techirghiol și Eforie. În schimb, la celălat pol se află parohiile care însumează 249 de locașe de cult, din care 45 doar în municipiul reședință de județ. Este realitatea cruntă cu care se confruntă, nu doar județul Constanța, ci și restul județelor din țară. Cu o populație de 760.169 de persoane domiciliată în județ, conform Direcției Județene de Statistică Constanța, constănțenii au la dispoziție doar 12 spitale în care pot primi îngrijiri de specialitate.

România se confruntă cu o acută lipsă de unități spitalicești, aceeași situație fiind întâlnită chiar și în județul Constanța. Cu toate astea, numărul instituțiilor de cult pare să crească de la an la an, în prezent, fiind 249 de parohii, din care 45 doar în municipiul de reședință.

Județul Constanța dispune doar de 9 spitale

În municipiul Constanța există 5 spitale la care oamenii pot primi asistență medicală, fiind vorba despre Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Apostol Andrei”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Gafenco”, Spitalul Clinic Căi Ferate. În restul județului mai sunt distribuite alte 7 unități medicale după cum urmează: Spitalul Municipal Mangalia, Spitalul Municipal Medgidia, Spitalul Orășenesc Cernavodă și Spitalul Orășenesc Hârșova, dar și 3 sanatorii în Techirghiol, Eforie Nord și Mangalia. Din păcate, la ora actuală, județul Constanța nu dispune de un spital pentru copii sau de un spital pentru bolnavii cronici.

De 20 de ori mai multe biserici decât spitale

În ceea ce privește numărul lăcașelor de cult, acesta pare să crească de la an la an, acestea sunt 249 în total, din care 45 doar în municipiul Constanța.

Astfel, aproape că nu există localitate din județ care să nu dispună de o biserică. ,,În județ sunt 249 de parohii, din care 45 doar în orașul Constanța.”, susține preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca vedeati Marele Alb, Nu mai mancati cacat ca sunt facute cu bani de la credinciosi
4
1
Religia - de cand omul a devenit constient de sine Medicina - de aproximativ 200 de ani Cine va castiga?
0
0
pungasii aia de popi sunt masini de facut bani, pe cand spitalele doar consuma
11
3
Andreea, fiecare sa aiba parte de ce si doreste !
3
2
pupatul de moaste vindeca, ce stiti voi
9
10
Cautati pe yt clanul marelui alb de la recorder ca sa vedeti de unde vin banii pentru biserici. Si daca o sa va simtiti rau sa va duceti la biserica sa va rugati, nu la spital. Poate va trece.... de tot.
15
11
Spitalele sunt mult mai scumpe decat bisericile ortodoxe. In plus pentru spitale trebuie si personal si vointa politica, cre nu exista.
12
1
sunt la LUMINITE...pai nu doreati LUMINITE???? uite acum aveti LUMINITE..dar si GARDURI...sa va saturati de luminite...care peste 2-3 zile nu vor mai avea efect...haideti la LUMINITE...
22
2
A alocat acum 1 mil euroi pt luminile orasului, pentru spitale ciuciu, popii fac burta mare zi de zi si tot nu le mai ajung
25
4
Banii pt biserici or fi de la credinciosi, dar salariile popilor si dascalilor sunt tot de la buget. Asa ca.... ciocu mic. Basca Scoala Doctorala a lu' Spagoveanu care a produs si produce zeci si zeci de popi cu doctorat. Stii ce inseamna un doctorat cand esti platit de la buget? Inseamna 1000 de RON in plus la salariu. Luna de luna. Toata viata, inclusiv la pensie.
31
5
taxe si impozite ca restul
30
4
Bisericile se fac din banii credinciosilor si nu de la buget. Cu exceptia unor alocari bugetare la Catedrala Nationala. Sa va intrebati de ce nu doneaza oamenii bani pentru spitale? Si de ce dau oamenii bani pentru biserici.Unii au vrut spitale si nu catedrale si .....
18
23

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218