REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Constanţa lui Papură Vodă: terenuri de fotbal închiriate noaptea, fără aviz de la Primărie

Constanţa lui Papură Vodă: terenuri de fotbal închiriate noaptea, fără aviz de la Primărie

Replica API 5 septembrie 2016 | 00:17 714

Adio, linişte şi somn!

Adio, linişte şi somn!

De ceva timp, în cartierul Palazu Mare au fost amenajate două terenuri de sport, iar firma care le deţine le închiriază doritorilor să facă mişcare. Până aici, nimic anormal. Problema este că foarte multă lume doreşte să facă mişcare seara, astfel, terenurile sunt închiriate după ora 22:00. Aceste două terenuri sunt amplasate lângă o casă a unei femei care susţine că nu îşi mai găseşte liniştea şi somnul de luni de zile. Având în vedere zgomotul produs de „vecini”, femeia a depus acum aproximativ două luni o sesizare la Poliţia Locală, iar după controlul efectuat s-a constat că activitatea se desfăşura... în ilegalitate: firma nu deţine aviz de funcţionare - program pe anul 2016.

Aurora. I. este locuieşte în Palazu şi are pretenţia ca noaptea să aibă parte de linişte, pentru a se odihni. De câtva timp, o firmă a amenajat lângă casa ei două terenuri de sport pe care le închiriază. Pentru că în această vară canicula a venit pe litoral, oamenii au ieşit să facă mişcare seara, astfel că au închiriat terenul după ora 22:00, oră care este de linişte. Mai mult decât atât, după ce Poliţia Locală a fost în control şi a constat faptul că respectiva firmă nu deţinea aviz de funcţionare valabil pe anul 2016, activitatea a continuat! Femeia este revoltată, motiv pentru care a mai depus o reclamsţie. „Societatea Fial Soccer SRL, având sediul în Constanţa, deţine două terenuri de fotbal pe care le închiriază după ora 22:00. Zgomotul produs de jucători, limbajul suburban şi şuturile puternice date în gardul meu, gard care se află pe lână de hotar sunt greu de suportat punându-mă în imposibilitatea de a mă odihni, aspect care îmi afecteză activitatea la muncă. Am încercat să rezolvăm amiabil aspectele legate de respectarea orelor legale de odihnă, dar din păcate nu s-a putut, motiv pentru care am fost nevoită să formulez o sesizare la Primărie, sesizare care nu a rezolvat problemele reclamate”, afirmă Aurora. I. În urmă controalelor efectuate de către o echipa de poliţişti locali din cadrul Primăriei municipiului Constanţa, Direcţia Poliţia Locală, la terenul de fotbal situat în Palazu Mare, Strada Mihail Drumeş, nr. 13, s-a constatat faptul că firma mai sus amintită desfăşoară activitate comercială de agrement-închiriere teren fotbal, în baza avizului de program nr. 2058/05.06.2015, fără a fi vizat pe anul 2016, fapt pentru care a fost sancţionată conform prevederilor legale, având că măsură complementară vizarea avizului program de funcţionare în termen de 30 de zile de la comunicarea procesului verbal. „În continuarea societatea îşi desfăşoară activitate cu încălcarea prevederilor legale privind respectarea orelor legale de odihnă şi cu neîndeplinirea măsurilor complemetare dispuse de inspectorii Primăriei că urmare a controlului efectuat de aceştia”, a mai spus femeia.

Iată ce spune legea!

Prevederile privind sancţionarea tulburării liniştii locuitorilor/locatarilor sunt incluse în Legea nr. 61/1991, care a fost republicată recent în Monitorul Oficial nr. 96/2014. Situaţiile în care tulburarea liniştii este sancţionată şi amenzile aferente: tulburarea (fără drept a) liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă este sancţionată cu amendă de la 200 la 1000 de lei; tulburarea liniştii locatarilor între orele 22:00-8:00 şi 13:00-14:00 – de către orice persoană – prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora este sancţionată cu amendă de la 500 la 1500 de lei; organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban, este sancţionată tot cu amendă de la 500 la 1500 de lei. Potrivit Legii nr. 61(r4)/1991, constatarea contravenţiilor se face de către primar, împuterniciţii acestuia, de către ofiţerii/agenţii de poliţie ori de către ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii din jandarmerie, dar şi de către poliţiştii de frontieră – pentru faptele constatate în zona specifică de competenţă. Agentul constatator aplică şi sancţiunea amenzii. Persoanele sancţionate cu amendă pot face plângere împotriva procesului verbal de constatare a contravenţiilor. Acest lucru se poate face în cel mult 15 zile de la comunicarea procesului verbal, iar plângerea se soluţionează de către judecătorie. Precizăm că reprezentanţii firmei nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218