REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Constanţa – Mamaia – Năvodari, acolo unde blocurile răsar odată cu soarele! Ce au ‘păzit’ reprezentanţii Inspectoratului în Construcţii

Constanţa – Mamaia – Năvodari, acolo unde blocurile răsar odată cu soarele! Ce au ‘păzit’ reprezentanţii Inspectoratului în Construcţii

Replica API 29 septembrie 2018 | 23:36 732

În perioada sezonului estival 2018 turiştii şi constănţenii au sesizat faptul că staţiunea Mamaia s-a transformat într-un şantier în lucru. Turiştii au făcut slalom printre clădirile aflate în plin proces de construcţie. Vorbim despre partea de nord a staţiunii acolo unde mai multe blocuri s-au construit chiar în plin sezon estival. Cei care au optat pentru o cazare la unul dintre hotelurile aflate în nordul staţiunii denumite cândva “mica Ibiza” şi-au petrecut vacanţa în ritmuri de bormaşini şi excavatoare. Nimic rău în faptul că se mişcă lucrurile în oraşul de la malul mării, însă perioada propice construcţiilor se bate cap în cap cu vacanţa turiştilor.

Nici în oraşul Constanţa nu am dus lipsă de construcţii. Şi când spunem asta ne referim atât la cele imobiliare, cât şi la cele de infrastructură. Sezonul estival 2018 a adus şi amenzi constructorilor. Reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) Constanţa i-au taxat pe cei care nu erau conformi legii. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean în Construcţii, de la începutul anului şi până în prezent au fost verificate 8 documentaţii de urbanism P.U.Z. În urma controalelor, doar în două cazuri nu s-au constatat neconformităţi. În două cazuri s-a dispus completarea documentaţiei, măsurile fiind aduse la îndeplinire, iar în alte 3 cazuri deficienţele constatate au fost comunicate Instituţiei Prefectului Judeţului Constanţa.

De la 1 ianuarie a.c. şi până în prezent inspectorii ISJC Constanţa mai precizează că au efectuat 58 de controale dintre care 11 au vizat staţiunea Mamaia. În urma verificărilor s-au aplicat 16 sancţiuni, trei dintre ele fiind pentru construcţii din staţiunea Mamaia.

Şi oraşul Năvodari s-a aflat în atenţia ISC, fiind efectuate 47 de controale şi au fost aplicate 17 sancţiuni.

“În cursul anului 2018, ca urmare a sesizărilor înregistrate la Inspectoratul Judeţean în Construcţii Constanţa, în conformitate cu prevederile Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, cu mpdificările şi completările ulterioare, au fost efectuate verificări la Primăria Constanţa privind respectarea prevederilor legale la avizarea şi aprobarea documentaţiilor de urbanism.

Având în vedere că Petiţiile înregistrate la I.S.C. şi corespondenţa purtată de instituţie în vederea instrumentării acestora se exceptează de la comunicare, pentru respectarea principiului confidenţialităţii, conform prevederilor Anexei nr.3 din Ordinul 261/2016 privind accesul la informaţiile de interes public la nivelul I.S.C., vă comunicăm că în cadrul controalelor au fost verificate 8 documentaţii de urbanism P.U.Z. situaţia prezentându-se astfel: în 2 cazuri nu s-au constatat neconformităţi.

Într-un caz s-au atenţionat factorii răspunzători în vederea corectării ulterioare şi prevenirii repetării. În două cazuri s-a dispus completarea documentaţiei, măsurile fiind aduse la îndeplinire. În 3 cazuri deficienţele constatate au fost comunicate Instituţiei Prefectului Judeţului Constanţa.

La construcţiile edificate în municipiul Constanţa s-au efectuat 58 de controale, dintre care 11 în staţiunea Mamaia. Au fost aplicate 16 sancţiuni, 3 fiind pentru construcţii din staţiunea Mamaia. În oraşul Năvodari au fost efectuate 47 de controale şi au fost aplicate 17 sancţiuni”, au declarat reprezentanţii ISC, pentru “Replica”.

Paula SOLOMON

Citeşte şi: Pe șantierele din Mamaia-Nord se lucrează de zor, deși sezonul estival a început deja!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E o gioarsa in primarie Mereuta Oana, care ia bani de la constructori ca sa le dea autorizatiile mai repede.
8
5
Niste jegosi in primaria navodari
7
1
domnule primar din navodari implicativa si investiti in infrastructura zonei mamaia nord cu potential turistic altfel o sa va sara lumea in cap.mergeti in zona si constati toate problemele grave si rezolvatile urgent.sunt foarte multe nemultumiri
5
0
au asteptat sa demareze activitatea de spaga . ce intrebare . hahahaha coruptie mare la constanta.
6
0
Sa vada DNA complicitatea tuturor-primarie Constanta si Navodari,Disciplina in constructii Hary Boiangian etc
7
1
ce stramb e blocul din poza , si mai cer si preturi de oameni nebuni
15
1
Incepand de la paznicul Primariei si pana la Ala mare care e condus din umbra de impotentul pitic oltean ! Astia doi , si-au copiat apucaturile : fiecare are cate o curva amanta in posturi cheie , baban platite in Primaria Navodari ! Cat despre consilierii locali .... Unu' e semianalfabet dar face facultatea la Chisinau la f.r. si de prost ce este si-a lasat nevasta cu 2 baieti , altul fost puscarias cu nume predestinat de pandar ... Orasul care pupa marea de la distanta , dupa blocuri ! Pfff !
24
0
e foarte simplu. O sa planga cimpanzeii. Cumparati in alte zone...
15
3
O sa fac un set de poze cu mamaia nord Navodari o se le public sa vedeti realitatea
11
1
Praf mizerie ....gunoi mult
16
0
Ce va mai foote grija de altii....daca prostia voastra ar durea....a-ti urla de durere.....maimuistilor...
2
14
Hai sictir la puscarie, zdreanta machidoneasca!!! ACOLO ESTE LOCUL vostru !!!
27
4
construim blocuri de kkt pentru ca se poate.
19
6
Cel mai corupt primar este Florin Chelaru !!!
18
2
Inspectoratul de Stat in Constructii, o institutie inutila care nu isi face datoria. Numai daca privesti constructiile hade ridicate langa case in toata cTa. In parcarea Inspectoratului masini scumpe...
26
0
Asa zice si hitler de Evreii...cum zici tu de Machedoni si de Arabi...muriti voi de ciuda ca ei au si fac si tu stai si te scarpini pe scrot in timp ce mori de grija lor. Tipic onanistilor fara pic sau gram de viitor!
8
30
machedonii construesc ca sa spele banii din afaceri ilegale si nimeni nu ii controleaza.Pacat de tara asta cotropita de machedoni si arabi
36
4
in mamaia nord navodari multa mizerie praf constructii haotice si mult zgomot.a fost o vara de cosmar.la vara vom alege alta destinatie.primarie de cacat
26
8
ce fac e ISC, ce-a facut si pina acum DOARME...
18
2
ISC nu mai poate avea reactie....e profund CORUPT pana in maduva oaselor
40
2
Fosta Tabara de copii , Cartierul Depozit , zona Hanul Piratilor , malul Canalului ... 7 km de mal de mare au fost transformati in 15 ani intr-un ghetou de blocuri si cladiri construite ala-n-dala , kitsch-uri de prost gust investitii ale unor fosti arbitri de fotbal , ospatari chelosi codosi care prin spagi i-au imbogatit pe primarii puscarasi si oe actualii consilieri locali ! Ati distrus natura DERBEDEILOR cu cacaturile voastre de blocuri !
54
3
Omule esti fumat rau
8
32
O tineti langa cu puz-ul dar nu verificati calitatea betonului folosit. S-ar putea sa vedeti un puz in sertar si un morman de moloz la prabusiri.
34
2
sugatorul de pula comunista si lingaul lingailor, acest Stroe fara de scrupule si-a vazut atins telul, fimi-ar scarba de oameni ca astia, pupincuristule, nu sunteti in stare sa faceti nimic ptr Constanta, sugeti-io in continuare lui Dracnea, scarbe comuniste imputite, nu mai scapam de voi
43
9

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102