REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Constanţa, medalie de bronz şi argint la olimpiadele internaţionale

Constanţa, medalie de bronz şi argint la olimpiadele internaţionale

Replica API 14 iulie 2014 | 00:00 218

Copii merituoşi

Copii merituoşi

Ministerul Educaţiei anunţă că elevii români au participat la a XXV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, desfăşurată în perioada 4-13 iulie în Bali, Indonezia, şi au obţinut trei medalii: o medalie de argint şi două medalii de bronz. Mircea Dan Mirea, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti din Craiova, a cucerit medalia de argint, iar Maria-Teodora Ilie, eleva în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa şi Andrei Moldovanu, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" din Cluj-Napoca, au obţinut bronz. Din lotul olimpic al României a făcut parte şi Theodora-Alexandra Constantin (Colegiul Naţional "Emil Racoviţa" din Iaşi). La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Biologie au participat 244 de concurenţi din 61 de tari. Elevii au revenit în ţară duminică.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa precizează că eleva Maria Teodora Ilie a fost pregătită de către profesoara Loredana Tănase - tot de la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân", clasa a XII-a, a obţinut medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Biologie, care a avut loc în Indonezia, în perioada 7-13 iulie 2014. Reprezentanţii ISJ au mai precizat şi faptul că în perioada 5 - 11 iulie, în Republica Sakha - Federaţia Rusă, a avut loc cea de-a XXI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, la care a participat şi lotul României la toate cele patru probe ale concursului: informatică, matematică, fizică şi chimie. La Chimie, eleva Diana-Ioana Anastase de la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân", clasa a XI-a a obţinut medalie de argint, profesor coordonator fiind Monica Dumitru, dar o contribuţie la pregătirea elevei a avut-o şi prof. Mariana Doicescu, deoarece până în clasa a X-a a fost eleva Liceului Internaţional de Informatică din Constanţa.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218