REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Constanţa nu mai are club de rugby. Cui îi pasă? Lui Cristinel Dragomir în nici un caz!

Constanţa nu mai are club de rugby. Cui îi pasă? Lui Cristinel Dragomir în nici un caz!

Replica API 30 noiembrie 2015 | 00:00 425

Supărat că n-a ajuns şef şi la federaţie

Supărat că n-a ajuns şef şi la federaţie

Cristinel Dragomir

Problemele legate de alocarea fondurilor de la Consiliul Judeţean Constanţa către asociaţiile sau cluburile sportive au dus la falimentul unor echipe cu blazon. Spre exemplu, una dintre echipele de tradiţie de la malul mării, de şase ori campioană a României, Rugby Club Judeţean Farul Constanţa s-a retras anul acesta de la startul noii ediţii a SuperLigii.

În prezent, rugbiştii constănţeni evoluează în Liga a III-a, şi chiar dacă nu au galerie gălăgioasă precum echipa de fotbal Farul, tot există voci care comentează motivele care condus la dezastru: „Vinovat este Cristinel Dragomir. Pur şi simplu nu i-a mai păsat de club după ce a pierdut acum doi ani bătălia pentru funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Rugby. A vrut să fie şef şi la nivel naţional, nu i-a ajuns doar preşedinte al clubului de la Constanţa, cu toate că n-avea nici o legătură cu acest sport”, ne-a declarat un fost rugbist de performanţă.

În lipsa finanţării, clubul a anunţat, în luna martie a acestui an, retragerea de la startul noii ediţii a SuperLigii, cu toate că RCJ Farul Constanţa a fost înfiinţat în urmă cu 60 de ani (1955), iar în palmares a bifat şase titluri de campioană naţională, cucerite în anii 1975, 1976, 1978, 1986, 1995 şi 1997. „Dacă se dorea, preşedintele clubului găsea soluţii pentru finanţare. Dar asta e dacă şefii de partide, fără legătură neapărat cu sportul, şi-au împărţit cluburile: unul şef la handbal, altul la rugby, cu gândul că aici se pot împărţi bani. Uite că nu s-a mai putut, iar când au văzut că banii sunt direcţionaţi pe anumite segmente şi după anumite criterii, nu şi-au mai bătut capul. Aşa şi Cristinel Dragomir, mai ales că n-a prins post la federaţie”, a mai spus rugbistul.

Chestionat pe acest subiect, fostul director regional al federaţiei, Florin Ţugurel, nu a dorit să comenteze, pentru că: „Eu m-am retras, am avut divergenţe cu cei de la federaţie”. Revenind la Cristinel Dragomir, reamintim că, în 2013, a candidat pentru o funcţie de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Rugby. „Toţi cei care reprezentam Constanţa, cluburile, am decis să îl sprijinim. Ne-am dus încrezători la Bucureşti, la alegeri, dar a strâns doar voturile delegaţiei noastre, de la Constanţa. Când a auzit verdictul sălii, s-a ridicat şi a plecat brusc”, a mai declarat fostul sportiv de performanţă.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218