REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CONSTANȚA nu mai are SPAȚII pentru CARANTINA INSTITUȚIONALIZATĂ

CONSTANȚA nu mai are SPAȚII pentru CARANTINA INSTITUȚIONALIZATĂ

Replica API 31 octombrie 2020 | 00:00 2568

În perioada stării de urgență, în județul Constanța erau cel puțin două spații destinate izolării sau a carantinei pentru persoanele venite din străinătate. La acest moment, Constanța nu mai are niciun astfel de spațiu deși se pare că cetățenii își doresc acest lucru.

Foarte mulți constănțeni s-au întrebat dacă atunci când un membru al familiei este confirmat și se află în carantină, dacă trebuie „musai” să stea întreaga familie cu acea persoană. Ei bine, răspunsul vine de la specialiștii din domeniu care spun că toți membrii familiei sau persoanele care locuiesc la același domiciliu trebuie să intre în izolare la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile. Toți au obligația de a nu părăsi domiciliul declarat, în care se află de la momentul izolării.

Apelul unui constănțean confirmat cu coronavirus

Deunăzi, un constănțean a ridicat o problemă destul de importantă ce se pare că nu a fost luată în calcul de autoritățile locale. „Am fost confirmat pozitiv cu coronavirus iar soția și copii sunt negativi. Am vrut să mă carantinez în altă parte decât acasă, să nu mai fiu în preajma copiilor și a soției însă am aflat cu stupoare că nu există un astfel de loc... Ce pot să fac?” a transmis constănțeanul.

În Constanța nu mai sunt spații pentru carantină instituționalizată

În municipiul Constanța nu mai există un astfel de loc de carantinare instituționalizată, iar reprezentanții Instituției Prefectului au declarat pentru Replica de Constanța că cei care doresc să facă acest lucru trebuie să își aleagă singuri locul unde vor merge, doar să anunțe autoritățile. „În Constanța nu există un astfel de loc de carantinare. Dacă o persoană dorește să se carantineze în alt loc față de familie trebuie să anunțe DSP-ul și să le transmită noua adresă la care se carantinează” a declarat un reprezentant al prefecturii.

Vă reamintim faptul că în perioada stării de urgență Constanța avea cel puțin două astfel de locații unde cei veniți din străinătate erau carantinați.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte bine le face. Dupa ce au plecat carantinatii din acele spatii a fost jale!!! Au furat si lavabilul de pe pereti.
2
1
acum nu mai are ? ftv n gura da acum cateva luni nu mai stiau cum sa aduca din alte judete si aia de prin spania si italia , acum cum plm nu mai sant locuri
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367