REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Constanța, orașul cu cea mai ‘bogată’ ofertă de locuințe de închiriat

Constanța, orașul cu cea mai ‘bogată’ ofertă de locuințe de închiriat

Replica API 22 noiembrie 2017 | 00:35 346

Toamna, în Constanța se numără apartamentele scoase la închiriat. Iar potrivit specialiștilor de pe piața imobiliară, toamna aceasta, piața imobiliară din orașul de la malul mării este cea mai „bogată” în astfel de oferte, la capitolul locuințe disponibile spre închiriere înregistrându-se cea mai mare creștere de la nivel țării.

Dincolo de evoluția prețurilor, susțin specialiștii de la Imobiliare.ro, un aspect important în ochii clienților, atunci când sunt în căutarea unei locuințe de închiriat, este dinamica ofertei. Iar cel mai recent raport realizat de Analize Imobiliare, platformă dezvoltată și susținută de Imobiliare.ro, arată că toamna aduce o creștere semnificativă a numărului locuințelor (apartamente și case), oferite spre închiriere. În statistica realizată la nivel național, Constanța se află în top, cu cea mai mare creștere a numărului ofertelor.

Față de cele trei luni anterioare, în cel de-al treilea trimestru al anului a fost consemnat un avans de 28,7% în ceea ce privește numărul total de locuințe (apartamente și case) disponibile spre închiriere în marile orașe ale țării. Această tendință este una firească, având în vedere că intervalul analizat cuprinde și luna septembrie – care presupune, în mod tradițional, atingerea unui apogeu în materie de închirieri. Cea mai mare creștere a ofertei, cu 89,6%, a avut loc, trimestrul trecut, în Constanța, pe următoarele locuri situându-se Cluj-Napoca (+64,2%), Iași (+34,6%), Timișoara (+34,4%), București (+13,7%) și Brașov (+4,8%).

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, oferta de proprietăți rezidențiale scoase la închiriere s-a majorat însă, per ansamblu, cu doar 2,1%, creșteri fiind înregistrate în Constanța (+25%), Brașov (+17,5%), Timișoara (+16,1%) și Iași (+9,2%), iar scăderi în București (-3,2%) și Cluj-Napoca (-5,2%).

Din punctul de vedere al ofertelor nou-introduse pe piață, față de trimestrul anterior a avut loc o creștere de 35,6% la nivelul celor mai mari șase orașe ale țării; cel mai semnificativ avans, de 95,7%, a fost consemnat, și de această dată, în Constanța, în vreme ce Cluj-Napoca s-a situat pe locul secund (cu un plus de 75,3%), iar celelalte centre regionale au cunoscut creșteri mai mici de 50%”, spune Imobiliare.ro.

La ce prețuri pot fi închiriate apartamentele, în Constanța

Cât privește prețurile apartamentelor oferite spre închiriere, și la acest capitol, se observă creșteri comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, în prezent, o garsonieră în Constanța poate fi închiriată pentru 200 – 250 de euro, în vreme ce pentru un apartament de două camere, prețul variază între 200 și 350 de euro, dar ajungând și la 550 de euro, în anumite zone.

Zona City Park oferă numeroase variante celor interesați, la această oră, de o chirie în municipiul Constanța. Iar proprietarii cer chiriile fie în lei – găsindu-se, de exemplu, chirie de 800 de lei, pentru un apartament de două camere, de 40 mp utili – sau în euro, unde prețul ajunge până la 320 de euro.

Tot în jurul sumei de 300 de euro se găsesc apartamente și în zonele Gară, Tomis III, Victoria etc. În zonele periferice, de exemplu, Km 5 sau Poarta 6, un apartament de două camere poate fi închiriat și contra sumei de 250 de euro.

La Energia, de exemplu, un apartament se oferă spre închiriere pentru 1.200 de lei, în vreme ce în Faleză Nord, un apartament de 50 mp utili poate fi închiriat, până în vară, pentru 900 de lei.

Contrar așteptărilor, în această perioadă, și în apropiere de Campusul universitar, ofertele sunt accesibile. De exemplu, fiind disponibile apartamente de două camere la 220 euro chirie.

Cele mai piperate prețuri pentru apartamentele oferite spre închiriere sunt în stațiunea Mamaia, unde petru o locuință de 80 mp utili, cei interesați trebuie să scoată din buzunar 550 de euro.

În ceea ce privește garsonierele, oferta se prezintă astfel: Tomis I prețuri între 190 și 200 de euro, Inel II, în jur de 200 de euro, la City Park și în centrul Constanței, în jur de 250 de euro.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218