REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

CONSTANŢA. Peste 20 de profesori s-au RETRAS de la examenul de definitivare în învăţământ

CONSTANŢA. Peste 20 de profesori s-au RETRAS de la examenul de definitivare în învăţământ

Replica API 21 aprilie 2017 | 00:00 431

Emoții peste emoții pentru 195 de profesori constănțeni! Asta după ce aceștia au susținut la data de 20 aprilie a.c. proba scrisă a examenului de definitivare în învățământ. Proba s-a desfășurat la sediul Liceului Teoretic „Traian” din municipiu, începând cu ora 10.00. Cadrele didactice au avut la dispoziție 4 ore pentru a-și duce la bun sfârșit lucrarea. Precizăm că anul trecut numărul candidaților admiși la proba scrisă a fost 264, iar proba s-a susținut în luna august. La final, nici un profesor nu a fost eliminat, însă 7 au absentat și 23 s-au retras din examen.

Părerea candidaților vizavi de subiecte au fost împărțite. Unii au susținut că au fost accesibile, alții că au fost irelevante în raport cu ceea ce se predă la clasă. “Perioada a fost grea pentru noi ca și mămici. Am susținut proba pentru educatori. Subiectele au fost accesibile anul acesta. Acum să vedem nota”, a precizat o profesoară. Aceeași părere au avut-o și un alte cadre didactice. “Perioada a fost scurtă, dar subiectele nu au fost grele. Am susținut la limba și literatura română.

Sper la o notă mare”, “Subiectele au fost accesibile. Am susținut la Limba și Literatura Română pentru copii, am reușit să scriu la toate și sper că-l voi lua. Mie mi-a convenit că s-a susținut acum, nu a fost un impediment”. Pe cealaltă parte au fost și persoane care au fost dezamăgite de subiectele propuse pentru acest examen, dar și perioada aleasă în care s-a susținut.

“Eu am susținut la Agricultură. Subiectele au fost neașteptate, urâte. Data examenului a fost prost gândită. Pentru un om care merge la serviciu, care are și familie și o grămadă de responsabilități, să mai și înveți. Iar examenul nu este ușor, materia de examen este ca și volum foarte mult. Eu am avut 8 discipline de învățat”. Aceeași opinie a avut-o și o altă profesoară de engleză. “Subiectele nu au fost concludente cu ce faci la clasă. Data examenului a fost pusă după două zile de la Paște și a fost un impediment".

Pentru unii, emoțiile au fost copeșitoare. Astfel că unei profesoare i s-a făcut rău în sala de examen și a ieșit afară. Femeia a fost la un pas de leșin, însă din fericire nu s-a întâmplat nimic grav. Rezultatele se vor afișa atât la sediul centrului de examen, cât și pe site-ul www.definitivat.edu.ro, marți, 25 aprilie 2017. În perioada, 25-26 aprilie, se înregistrează contestațiile și se transmit la centrele de evaluare, urmând ca duminică, 30 aprilie a.c., să fie afișate rezultatele finale. Nota minimă de promovare a examenului este 8 (opt).

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand meserie nema,... oricand este examenul, tot greu e
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102