REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Constanţa pierde bătălia pentru Direcţia Finanţelor Publice. Sediul regionalei Sud - Est va fi la Galaţi

Constanţa pierde bătălia pentru Direcţia Finanţelor Publice. Sediul regionalei Sud - Est va fi la Galaţi

Replica API 25 iulie 2013 | 00:00 134

Politicienii ne consolează: nu pierdem nimic, Antifrauda rămâne la noi

Politicienii ne consolează: nu pierdem nimic, Antifrauda rămâne la noi

Finanţiştii constănţeni au ajuns "anexa" Galaţiului. Premierul Victor Ponta a anunţat "verdictul final", în cadrul unei declaraţii susţinute la Palatul Victoria. Proiectul de hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a fost adoptat în şedinţa de miercuri a Guvernului, ocazie cu care au fost aprobate şi cele opt sedii ale Direcţiilor finanţelor publice regionale şi antifraudă.

"Astăzi (miercuri -n.r.) închidem şi discuţia cu ANAF, cu centrele regionale. Am văzut multe emoţii. Aş vrea să-i văd pe funcţionarii de la administraţie la fel de activi şi când se pune problema de încasat veniturile statului, când e vorba de scaunele lor, văd că sunt foarte activi şi ţin foarte mult. Eu vreau să-i văd când încasează taxele şi impozitele, că au stat prost în prima jumătate a anului cu munca. Au stat bine cu împărţitul scaunelor şi al posturilor", a spus Ponta, la începutul şedinţei de Guvern. Premierul României a adăugat că au fost aprobate cele opt sedii ale Direcţiilor Finanţelor Publice regionale şi Antifraudă. "Principiul a fost acela că Administraţia Fiscală Regională să fie în cel mai mare oraş care are cel mai mare număr de contribuabili şi sper să nu greşesc, cred că este vorba despre Cluj, Braşov, Timişoara, Craiova, Iaşi, Ploieşti, Bucureşti, iar Direcţiile Antifraudă - în acele oraşe care au activităţi specifice frontierelor: Constanţa, Suceava, Oradea, în aşa fel încât să avem o repartizare uniformă în teritoriu şi o capacitate administrativă net îmbunătăţită", a declarat Ponta.

"Instituţia de la Constanţa nu-şi va pierde nici un post" - dă asigurări deputatul PNL Dragomir

Sindicaliştii din ANAF Constanţa au anunţat că, "din păcate", sediul DGFP în Regiunea Sud- Est va fi la Galaţi, dar sediul Direcţiei Teritoriale Antifraudă din Regiunea Sud- Est va fi la Constanţa şi va avea în jur de 250 de posturi. "Am vorbit cu domnul ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu, imediat după şedinţa de Guvern, şi mi-a comunicat faptul că varianta optimă pentru Constanţa este Direcţia Teritorială Antifraudă. Chiar dacă sediul Direcţiei regionale al ANAF este la Galaţi, instituţia de la Constanţa nu-şi va pierde nici un post. Toţi oamenii vor rămâne în sistem, iar Direcţia Antifraudă era importantă să fie în cea mai reprezentativă zonă economică, respectiv Constanţa. Nu puteau fi ambele sedii în acelaşi loc. Direcţia Antifraudă va fi cea mai mare din ţară, va funcţiona cu 250 de oameni. Practic, judeţul nostru, din punct de vedere al personalului, nu pierde nimic. Direcţia regională rămâne doar să coordoneze, judeţul Constanţa având un câştig de posturi. Nu vor fi oameni disponibilizaţi, nimeni nu îşi pierde locul de muncă. Discuţia am avut-o şi cu preşedintele ANAF şi cu ministrul Finanţelor. Ei au spus că nu se putea face un sediu comun al celor două instituţii în ţară, iar pentru Constanţa este mai indicată această variantă. Mă bucur pentru foştii mei colegi că nu îşi pierd locul de muncă. La Direcţia Antifraudă se va regăsi elita Fiscului, pentru că acolo este nevoie de cei mai buni oameni şi cei mai corecţi", a declarat, pentru "Replica", deputatul şi preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir.

Huţucă, şef la Antifraudă sau funcţie mai mare la Bucureşti

Nu este exclus ca Direcţia Teritorială Antifraudă din Constanţa să fie condusă de fostul prefect al judeţului, Bogdan Iulian Huţucă (susţinut de PNL), asta dacă nu cumva va fi desemnat şi va accepta o funcţie mai importantă la Bucureşti. ANAF se reorganizează ca urmare a fuziunii prin absorbţie şi preluarea activităţii Autorităţii Naţionale a Vămilor şi a Gărzii Financiare. Oraşele în care îşi vor avea sediul direcţiile generale regionale ale finanţelor publice sunt Iaşi, Galaţi, Ploieşti, Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Bucureşti. De asemenea, sediile structurilor regionale antifraudă au fost stabilite în localităţi din zone care prezintă riscuri ridicate de evaziune fiscală sau în zone limitrofe frontierelor după cum urmează: Suceava, Constanţa, Alexandria, Târgu-Jiu, Deva, Oradea, Sibiu, Bucureşti. Precizăm faptul că restructurarea ANAF reprezintă o precondiţie pentru implementarea "Proiectului de modernizare a administraţiei fiscal", proiect pentru care s-a semnat un acord de împrumut cu Banca Mondială în valoare de 70 de milioane de euro în data de 8 mai 2013.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218