REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CONSTANȚA, pregătită pentru prevenirea contaminării cu CORONAVIRUS? Ce spune DSP

CONSTANȚA, pregătită pentru prevenirea contaminării cu CORONAVIRUS? Ce spune DSP

Replica API 30 ianuarie 2020 | 00:00 399

Reprezentanții Direcției Județene de Sănătate Publică din Constanța au transmis, în cadrul unei ședințe a Consiliului Prefectural, faptul că au primit un total de 107.000 de vaccinuri antigripale, dintre care, cele mai multe au fost distribuite către medicii de familie. Tot aceștia au prezentat câteva măsuri legate de prevenirea bolilor transmisibile.

De la debutul sezonului gripal 2019 - 2020, în cadrul Direcției de Sănătate Publică din Constanța au existat un total de suspiciuni de gripă de 169 de cazuri, dintre care au fost confirmate un număr de 61. Dintre acestea, cazuri de gripă la copii de 0-17 ani au fost 43, iar cu sindrom acut respirator inferior – 4. „Ce pot să vă spun pentru acest sezon de gripă este faptul că am început, conform recomandărilor Ministerului Sănătății, vaccinarea antigripală încă din luna octombrie a anului 2019, numărul de vaccinuri antigripale primite în total este de 107.000 la nivelul Direcției de Sănătate Publică din Constanța, mai mare decât cel din anul anterior. Din acest număr, către medicii de familie au fost date 106.000” a transmis reprezentanta DSP, Ramona Iliuță.

În gardă pentru prevenirea contaminării cu noul virus?

Tot aceasta a mai adăugat faptul că sunt în gardă pentru prevenirea orcărei posibilități de contaminare cu noul virul apărut în China. „În contextul alertei create cu coronavirus am urmat procedurile Centrului Național de Boli Transmisibile și avem asigurați medici în port dar și un triaj epidemiologic în Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, pentru a preveni cazurile care ar putea veni” a mai adăugat aceasta.

Totodată, Direcția Județeană de Sănătate Publică din Constanța recomandă populației ca în această perioadă în care riscul îmbolnăvirilor prin infecții respiratorii acute este crescut, să ia măsuri sporite de igienă și să evite contactul cu persoanele bolnave. În vederea reducerii expunerii și transmiterii mai multor tipuri de afecțiuni, printre care și coronavirus, sunt necesare măsuri care includ igiena mâinilor și igiena respiratorie: spălați-vă des pe mâini cu apă și săpun sau cu soluții pe bază de alcool; când tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura și nasul; evitați contactul apropiat cu persoanele care tușesc și au febră; dacă aveți febră, tușiți și respirați cu greutate, mergeți la medic; evitați consumul de produse animale crude sau gătite foarte puțin.

Până în prezent, la nivel mondial au fost raportate 581 de cazuri confirmate de coronavirus nou, 571 dintre acestea fiind în China. Organizația Mondială a Sănătății urmărește îndeaproape focarul din China și încurajează țările din Regiunea Europeană să continue pregătirea pentru detecția promptă a persoanelor bolnave pentru reducere riscului de răspândire a virusului. Se recomandă, de asemenea, persoanelor care în timpul sau după călătoriile în străinătate manifestă simptome specifice bolilor respiratorii, să se prezinte la medic și să îl informeze că a călătorit recent. Simptomele obișnuite includ febră, tuse și dificultăți de respirație.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cacat, Constanta de mult timp nu mai e pregatita de nimic.
0
0
eu n-am coronavirus ca nu vreau sa ma amendeze ca pe criminalul ala de medic de la Bachau. Eu am SIDA.Sunt emancipat, european,minoritar, am drepturi ce gaoaza mea
0
0
Pregatiti o poola. Daca vine virusul, o sa fim istorie!
5
1
Sa profite de ocazie si sa ceara cresterea numarului de toalete publice .
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218