REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

CONSTANȚA: Propus spre arestare preventivă după ce a furat două mașini

CONSTANȚA: Propus spre arestare preventivă după ce a furat două mașini

Replica API 18 martie 2017 | 23:52 302

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat la data de 17.03.2017 judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive în lipsă faţă de inculpatul reţinut P.D., cercetat pentru săvârșirea infracţiunilor de furt calificat, patru infracţiuni de uz de fals și două infracţiuni de înşelăciune. Din probele administrate până în acest moment în cauză, s-a reţinut faptul că la data de 14.12.2016, organele de poliţie au fost sesizate de către persoana vătămată C.M. cu privire la faptul că i-au fost sustrase două autoturisme mărcile Opel Insignia şi Mercedes B Classe, aparţinând persoanei vătămate, care se aflau într-un parc auto, valoarea prejudiciului ridicându-se la aproximativ 20 000 de euro. Persoana vătămată a precizat faptul că îl bănuieşte pe inculpatul P.D. că ar fi sustras documentele de provenienţă şi cheile autoturismelor în cauză. A mai relatat persoana vătămată faptul că, cele două maşini le-a achiziţionat din Germania, unde s-a deplasat împreună cu inculpatul, actele de vânzare-cumpărare fiind întocmite pe numele persoanei vătămate. Autoturismele au fost lăsate la un parc auto în vederea vânzării acestora, iar în data de 13.12.2016 persoana vătămată a constatat că îi lipsesc cheile şi documentele autoturismelor, ocazie cu care s-a deplasat la parcul auto unde autoturismele nu se mai aflau. În urma verificărilor efectuate, pe un site de anunţuri publicitare a fost identificat autoturismul marca Mercedes B Classe, ce face obiectul cercetărilor, care era înmatriculat provizoriu pe numele inculpatului. Cu această ocazie, la data de 10.01.2017, organele de poliţie au procedat la ridicarea documentelor de provenienţă şi lăsarea în custodie a autoturismului inculpatului, întrucât aceasta a făcut dovada provenienţei printr-un contract de vânzarea-cumpărare în care persoana vătămată în calitate de vânzător a transmis dreptul de proprietate al autoturismului către inculpat în calitate de cumpărător. Inculpatului i s-a pus în vedere faptul că este obligat să nu înstrăineze autoturismul până la soluţionarea cauzei, fiind încheiat un proces verbal în acest sens. Ulterior, la data de 23.01.2017, deşi cunoştea faptul că are obligaţia de a nu înstrăina autoturismul, inculpatul l-a oferit spre vânzare către o societate comercială. Tot în incinta parcului auto a fost identificat şi autoturismul marca Opel Insignia, aparţinând persoanei vătămate şi care a fost oferit spre vânzare de către inculpat. Fiind ridicate actele de provenienţă ale autoturismului, s-a constatat faptul că şi în acest caz, autoturismul fusese înmatriculat provizoriu pe numele inculpatului, în temeiul unui contract de vânzare cumpărare având ca vânzător pe persoana vătămată şi drept cumpărător pe inculpat. Inculpatul a înscris provizoriu cele două autoturisme pe numele său şi le-a vândut către o societate comercială, pe baza unor acte false.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oricum cred ca il vor pune in libertate sau control judiciar. ce naiba, doar nu prezinta pericol social un astfel de om. vor ajunge oamenii sa isi faca dreptate singuri
0
0
de provenienta, se la inmatriculeze fraudulos pe numele sau apoi sa vanda una din ele desi i-a fost lasata in custodie de procurori ? Pai omu asta ar trebui sa infunde puscaria la cat il doare undeva de organele statului... inseamna ca ii se rupe de legea statului si de autoritati...nu se poate asa ceva. traim in jungla ? Ce dumnezeu.
0
0
Dele domne drumu ca na dat an cap la nimenia ce atatatam tam ca loat si iei doia cotete da masini
1
1
Cine-s astia mah ? Au inceput sa se toarne intre ei samsari ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102