REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constanța rămâne cu un viceprimar! PNL și PSD fac front comun pentru demiterea lui Cocargeanu!

Constanța rămâne cu un viceprimar! PNL și PSD fac front comun pentru demiterea lui Cocargeanu!

Mirela PASCAL 26 mai 2023 | 00:00 5089

Primarul municipiului Constanța Vergil Chițac vrea să-l elibereze din funcție pe viceprimarul Florin Cocargeanu. Edilul a inițiat un proiect de hotărâre pentru demiterea lui Cocargeanu, urmând ca acesta să fie votat, sau nu, în ședința de vineri, 26 mai. Decizia a fost luată ca urmare a voturilor ”împotrivă”, date de Cocargeanu, pentru proiectele de dezvoltare a Constanței.

Constanta ramane cu un viceprimar! PNL si PSD fac front comun pentru demiterea lui Cocargeanu!Florin Cocargeanu

Vergil Chițac l-a lăsat pe Florin Cocargeanu, la începutul lunii martie, fără atribuțiile de coordonare a structurilor din cadrul Primăriei Municipiului Constanța. De atunci, viceprimarul USR vine la serviciu, dar nu face nimic.

Chițac: Am așteptat să-și dea demisia de onoare!

După ce primarul Vergil Chițac l-a sfătuit, într-un interviu acordat ziarului Replica, să-și dea demisia, Cocargeanu a continuat să țină cu dinții de funcție. ”I-am acordat ocazia să-și dea demisia de onoare. Nu a făcut-o. Atunci, am zis să inițiez eu proiect de hotărâre”, a spus Chițac, pentru Replica. Întrebat dacă are încredere că proiectul va trece, Chițac a spus că nu știe. ”Vom vedea”, a conchis edilul.

Cocargeanu: Mă așteptam

Ce spune Cocargeanu: ”Mă așteptam, dar nu sunt pus acolo de domnia sa, sunt pus de cetățeni. Mâine în urma votului, se va oficializa alianța PSD-PNL, care funcționează oricum de mult.  O să văd ce e de făcut, mă consult și cu colegii mei. Nu știu ce voi face, dacă voi ataca hotărârea”, a spus Cocargeanu.

PSD va vota pentru eliberarea din funcție!

Consilierii locali PSD vor vota pentru eliberarea din funcție a lui Cocargeanu. „Am să votez pentru eliberarea din funcție Am vorbit cu colegii mei, votăm pentru eliberarea din funcție. Aceasta alianță PNL USR sunt majoritari, noi nu venim la conducerea primăriei. O să votăm eliberarea lui din funcție....”a  declarat, pentru Replica, Daniel Georgescu, consilier local PSD.

PSD nu vrea postul de viceprimar

Mai mult, acesta a precizat că nu vor accepta postul de viceprimar. ”Ce vor să facă PNL cu USR....să scoată săbiile, să se împuște...dar poziția mea și a PSD-ului este că, că niciodată, până în 2024 nu o să propună PSD Constanța un viceprimar. Și au asumat un mandat, să facă ce vor. Să pună un alt coleg, pe Caragheorghe, nu știu. Așa am înțeles. O să susțin orice viceprimar, dar nu PSD...cu un primar atât de....neprofesionist”, a încheiat Georgescu.

Constanta ramane cu un viceprimar! PNL si PSD fac front comun pentru demiterea lui Cocargeanu!Daniel Georgescu

Și PNL va vota pentru eliberarea din funcție a lui Cocargeanu

Contactată telefonic, Mihaela Andreea, consilier local PNL, a declarat că: ”Susținem  inițiativa domnului primarul, din aceleași motive expuse de acesta.”, ne-a declarat Mihaela Andrei. Și alți liberali au anunțat că vor vota pentru eliberarea din funcție a lui Cocargeanu.

Constanta ramane cu un viceprimar! PNL si PSD fac front comun pentru demiterea lui Cocargeanu!Mihaela Andrei

De ce a fost lăsat Cocargeanu fără atribuții!

Reamintim că, în martie, Chițac l-a lăsat pe Cocargeanu fără atribuții. Iată mai jos de ce!

„Viceprimarul USR a votat în Consiliul Local Constanța împotriva proiectului prin care dorim să contractăm un împrumut pentru finanțarea cheltuielilor ce ni se cuvin. Acest împrumut ne ajută să finalizăm un set de investiții în infrastructura din oraș, aflate în diferite stadii de implementare. Valoarea acestor proiecte este de aproximativ 2,1 miliarde de lei, din care 1,85 miliarde de lei reprezintă finanțare europeană, iar 250 milioane de lei sunt cheltuieli neeligibile, care, așa cum spuneam, sunt în sarcina noastră. După votul și comportamentul domnului viceprimar, înțeleg că nu-și dorește să finalizăm aceste proiecte pentru care atât noi, cei din aparatul administrativ, cât și constănțenii ne-am zbătut foarte mult. Condamn această atitudine, cu atât mai mult cu cât anterior viceprimarul din partea USR, și-a declarat acceptul pentru contractarea de împrumuturi pentru dezvoltarea orașului. Un număr de 6 proiecte de pe această listă vizează renovarea integrală a unor unități școlare, iar structura care se ocupă cu administrarea tuturor unităților de învățământ este chiar în subordinea viceprimarului USR. Or, din această perspectivă, atitudinea domniei sale este cel puțin suspectă. Mai mult, nu pot fi indiferent față de discursul public ireverențios pe care viceprimarul USR îl are în ultimul timp la adresa mea”

Constanta ramane cu un viceprimar! PNL si PSD fac front comun pentru demiterea lui Cocargeanu!

”Este adevărat că ceea ce spune și ce face viceprimarul USR îl caracterizează în primul rând pe el și pe nimeni altcineva; însă administrația publică are nevoie, în afară de dăruire și competență, de etică și exemplu personal.
Deloc în ultimul rând, subliniez că pot trece peste anumite declarații care mă au în vedere, dar nu concep ca, în numele unor jocuri politice și antipatii personale, să aibă de suferit tot orașul. Țin să reamintesc că proiectele pe care le derulăm la Primărie nu sunt ale unor persoane fizice, pe care le simpatizăm sau nu, ci sunt ale tuturor constănțenilor, a peste 300.000 de locuitori ai orașului nostru. Așadar, toată această scenetă lovește fix în punctul pe care domnul viceprimar ar trebui să-l apere cu cea mai mare convingere. Pentru toate acestea, am decis să retrag viceprimarului USR atribuțiile de coordonare a structurilor din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, așa cum au fost ele precizate în Decizia nr. 4352 din 26.07.2021.”,
a transmis Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Revenind la proiectul de eliberare din funcție, dacă PSD va vota PENTRU, așa cum ne-a declarat Georgescu, și dacă vor vota și consilierii PNL, atunci e un lucru cert: Florin Cocargeanu pleacă din primărie. Însă, putem avea o surpriză, iar social democrații să se răzgândească. Rămâne de văzut!

Update:

„Prin decizia sa, primarul Vergil Chițac și PNL vor oficializa coaliția toxică cu PSD și la Constanța. Nu va mai fi nevoit să poarte discuții cu PSD în spatele ușilor închise. Acum va putea să apară cu ei și în poze!

În mod halucinant, motivarea lui Vergil Chițac este identică cu cea din luna martie: faptul că nu am votat, așa cum și-a dorit el, pentru îndatorarea orașului cu 250 de milioane de lei și pentru „atitudinea pe care am manifestat-o față de inițiativele sale“.

Deci revocarea este solicitată în baza activității mele în calitate de consilier local - funcție pe care o dețin în urma voturilor acordate de constănțeni - și a faptului că nu am fost de acord cu proiectele aberante sau care au deservit interese ale unor șefi din PSD (cum ar fi vânzarea a 850 de mp de plajă din Mamaia). 

Niciun reproș și nicio legătură cu activitatea sau respectarea atribuțiilor de viceprimar.

Este, înainte de toate, o confirmare a trădării voturilor constănțenilor care și-au dorit un oraș scăpat de PSD și de toate încrengăturile corupte ce au prins rădăcini vreme de mai bine de 20 de ani. Vergil Chițac demonstrează, din nou, nu doar că are apucături dictatoriale și că nu cunoaște cum funcționează o administrație publică, ci și faptul că NEAGĂ voturile a zeci ce mii de constănțeni care în 2020 au pus ștampila pe USR.

Acest om crede că mă pedepsește pe mine sau USR-ul când, de fapt, prin incompetența și aroganța sa, el pedepsește în fiecare zi Constanța și pe toți constănțenii care, în număr tot mai mare, îi cer demisia.“, a transmis Florin Cocargeanu.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astia demit pe altii sa scape ei basma curata.Toti sunt vinovati.Toti sunt hoti penali.Toti acesti infractori trebuie sa ajunga la puscarie.Asta vinde terenuri si spune ca nu el "consiliu' "..O mana de escroci vand toata Constanta.Presedinta peltica nu stie sa citeasca ... mai mare rasul sa nu pronunti corect cuvintele ..mai apari sa te faci de kkt.A cui p--da o fi? Au gasit alt tap ispasitor mai p***t pe care sa-l scoata tap ispasitor pentru toate esecurile lor.Vom plati bani grei la UE pentru toate deciziile si tot ce au furat astia impreuna.Cu banii de la UE v-ati gasit sa va jucati? Pe aia nu ii puteti fura si nici prostii.Au voatat legati la ochi,vand terenuri vand tot.Astia o vand si pe ma-sa pentru bani.Cate milioane de euro trebuie Constanta sa plateasca? Cat ati pierdut? Cat ati furat? Cat ati vandut? Cati bani ati facut? Maine apare iar aici cu alt interviu si declara ca suntem platiti de partide cum gandeste el, spunem neadevaruri despre el.Ba esti nebun? Urmatorul ?
0
0
Dacă nu se poate altfel … mergem înainte.
0
0
o adunatura de ratati care injosesc cetatenii orasului si fura fara limite.
6
0
Pai sa începem : Georgescu un fel de Viorica Dancila al Constantei :) Ma gandesc la T*o Hira cum era sansa lui sa devina viceprimar acum . Cred ca sarguincios isi uzeaza tesla in perioanda asta.A ales el executia ca na’ foamea-n gat arman de soi … si-a ciobit si dintii in prima saptamana si nici multi parati n-a încasat ca l-au tavalit oamenii rai. Si sta acum pe camera sa se obijnuiasca cu ideea ca o sa stea..
9
0
Acum ca il demiți pe vânzătorul de pantofi nu i așa ca termini toate lucrările din oraș ? Gata se rezolva ! Cum naiba ați ajuns voi sa ne conduceti pe noi ?
14
0
toata lumea stie ca numitul Daniel Georgescu de la canale navigabile e un nepriceput cand cu PSD cand cu PNL. Din punct de vedere politic e vai de mama lui. Cine il voteaza pe asta? Ar da orice sa fie si el bagat in seama. Pa la masoni rad toti de el.
7
0
Asa se intampla cand faci compromisuri si accepti tot felul de intelegeri de dragul unui post caldut in primarie . USR ar fi trebuit sa fie un reper de competenta si onestitatea in administratia publica locala , din pacate , USR Constanta a esuat lamentabil in acest demers , punand interesele personale inaintea intereselor generale , Cocargeanu , Caragheorghe , Garip , Ochiulet , Gima sau Badea sunt doar cateva exemple de sarlatani ce pozeaza in oameni onesti. Functia de viceprimar detinuta inca de impostorul Cocargeanu este rezultatul compromisurilor facute in urma cu 3 ani de gasca Caragheorghe in fata celor pe care ii blameaza acum . Sunteti la fel ca cei din PSD si PNL , ne suparam doar atunci cand pierdem cate o functie publica bine platita , in rest … o tacere care va face complici ai dezastrului din orasul Constanta . Rusine , demisia Chitac , Lupu , Cocargeanu , Rusu !!!
11
2
Functii inutile, pe bani multi: viceprimar, city manager si tot felul de sefi de birouri si directorasi...
11
0
Dupa ce ca a mai pierdut o valoare, pe b**u, Costanta mai pierde inca una, pe Cocalargeanu!
7
0
Nenorociti peecum Cocargeanu au distrus Romania.Ce cauta javra asta acolo?Pe el il intereseaza lupta lor politica pt Ciolan?!Crea sa arate ca u au facut nimic,toti di Primarie si au distrus orasul?!Asta stim toti.Sunt hoti incompetenti Ar trebui trasi in tepe
10
6
Unde e T E O HIRA?! Cum se promova el în media locala ca un mare descoperitor al galaxiilor! Un mare aspirant la Premiul Nobel pentru pacea corupției. Nu se mai aude nimic de el de când DNA vrea să-l înhațe! Cum merge el așa arogant luând șpăgile strânse pentru autorizații de construire de pe strada Hașdeu. Șmecher tare omu'! Toată viața un șir întreg de infracțiuni.
16
0
Va veni momentul in care veti plati! Toti! Niste scursuri infecte. Romanii nu va mai suporta! Hoti nenorociti!
14
1
Mafia din Primarie in frunte cu Kitac vrea sa-l demita pt ca e cel care se opune manevrelor lor de furaciune.
16
8
Un gest de onoare ar fi si demisia acestui primar incapabil, dar , nu cred ca are asa ceva . Un dezastru perntru oras.......
24
1
Se mananca sobolanii intre ei.
17
1
Nu-i bai, revine la vanzarea de pantofi.
17
4
Cocargene , stai agatat de atata tmo de o functie pentru a incasa in fiecare luna un salariu nemeritat . Te comporti la fel ca oricare politruc in loc sa ai demnitate si sa-ti dai singur demisia , din motive mai mult decat evidente , uita-te cum arata acest oras . Unde sunt valorile USR , unde este meritocratia in cazul tau ??? Nu-i nicio diferenta intre tine , chitac , lupu sau georgescu , sunteti doar niste sinecuri politice mizerabile !
16
7
Acest Dorel al administratiei vorbeste de onoare?
21
2
Chitac imbuibate din taxe si impozite cu pensii nemeritate, salarii, spagi etc. Baga in tine talharule, furi cu legea in mana.
27
0
si chitz ak , ar trebui de mult sa sa demitaaa, uppp
23
0
Asa asa sa il demită sa nu vada.Dar înainte sa ii faca si o felatie de zile mari,asa sa se învețe minte Sa fie s**t si abuzat anal
7
0
De cand analfabetul asta de georgescu vorbeste in numele psd , asa a ajuns stroe , sluga lor
19
0
ma uit la pavelele proaspat puse, seamana cu o alunecare de teren, cu o viitura, ca si cum le-au descarcat din mers si au trecut cu buldozerul peste ele. la iarna inotam in namol garantat !!! verifica cineva pe ce s-au sifonat banii ???
27
1
a venit vara si tot orasul este praf nu s elucreaza pe nicaieri iar cand se lucreaza...mai mult se sta....
25
0
Și acum toate probleme create de acești indivizi se vor rezolva că prin minune!!
23
0
Vc-ule, tu cand demisionezi? Si azi e prea tarziu cu vreo 2 ani jumate! Il demiti? Uiti ce scor a avut usr in Cta? Uiti cu ce manevre ai avut cateva sute de voturi in plus?
36
1
despre exemplul personal, ar trebui sa-l mwim cu kkt pe chitac !!! Cu mult kkt !!!
30
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367