REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Constanţa, sat fără câini: „Fiecare face ce vrea şi nu păţeşte nimic!”. Poliţia Locală, apelată în zadar!

Constanţa, sat fără câini: „Fiecare face ce vrea şi nu păţeşte nimic!”. Poliţia Locală, apelată în zadar!

Replica API 16 martie 2016 | 23:36 809

Autorităţile se simt neputinicioase: nu au suficienţi oameni

Autorităţile se simt neputinicioase: nu au suficienţi oameni

Constănţenii simt că trăiesc într-o societate care funcţionează în baza legii junglei! Fiind martorii mai multor evenimente nefericite care, din păcate, nu au putut fi soluţionate de către autorităţi, aceştia consideră că fiecare poate face ce vrea fără a păţi nimic. Însă, din păcate, trebuie să menţionăm că şi legile sunt şubrede, ceea ce, de multe ori, îi pun pe oamenii legii în imposibilitatea de a acţiona. De asemenea, la bază stau şi alte elemente, precum deficitul de personal sau resurse. Astfel, cetăţenii de rând, cu cazierul nepătat consideră că, de cele mai multe ori, favorizaţi sunt cei care „calcă strâmb”. „Nici nu pot să descriu cum m-am simţit! Eram faţă în faţă cu şoferul care ne sfida şi nu puteam face nimic...”, a spus un bărbat referindu-se la un eveniment petrecut pe 15 martie.

Cazurile în care nu se acţionează sunt multe. Fie că este vorba de lege, deficitul de personal sau resurse din fiecare structură în parte, cert este că lezat este tot omul de rând, cu cazierul curat şi cu taxele şi impozitele la zi. Că în peisaj se mai strecoară, pe alocuri, şi indolenţa autorităţilor, este adevărat. Pe principiul: nu există pădure fără uscături. Însă, toate acestea se adună şi, într-un final, constănţenii încep să se simtă ai nimănui. Spre exemplu, printr-o astfel de experienţă a trecut un tânăr de la malul mării, care a fost martor la o scenă tapetată cu toate „calităţile” posibile ale unui şofer „bazat”.

Totul s-a petrecut în dimineaţa de marţi, 15 martie, pe bulevardul Ferdinand, în zona Dioda. Şoferul unui BMW cu numere de Bulgaria nu a ţinut cont că este o staţie de autobuz şi că oamenii coborau şi urcau în mijlocul de transport în comun, motiv pentru care a parcat fix în mijlocul mulţimii. Cei care s-au ferit au fost tot pietonii, şoferul neschiţând vreun un gest. Cei care au asistat la scena respectivă au sunat la Dispeceratul Poliţiei Locale pentru a face o sesizare în acest sens.

Numai că, în circa 10 minute, timp în care Poliţia Locală nu a ajuns la faţa locului, BMW-ul a plecat. Martorii au sunat din nou şi au anunţat că vehiculul a părăsit zona, moment în care dispecerul a spus că, în acest caz, nu mai vine nici un echipaj pentru că nu mai are ce constata la faţa locului. „În acel moment m-am simţit ultimul om, aruncat într-o junglă. Fiecare face ce vrea şi nu păţeşte nimic. Am ajuns în asemenea hal încât cei care ne sfidează şi fac pe grozavii să nu păţească nimic, să nu aibă frică?”, a spus un tânăr din municipiul Constanţa.

Poliţia Locală se simte neputincioasă: „Este un singur om pentru toate sesizările”

De cealaltă parte, Poliţia Locală a precizat că aşa prevede legea şi, în plus, există un singur om care se ocupă de toate sesizările. „Sancţiunile se aplică în baza constatării directe a agentului constatator. Doar el poate aplica sancţiunea în urma a ceea ce a constatat. Pentru că există posibilitatea ca sesizarea să nu fie conformă cu realitatea. Dacă echipajul nu a ajuns din varii motive, că era vorba de o altă sesizare în curs de soluţionare, că erau alte priorităţi, mai ales în condiţiile în care ne confruntăm în continuare cu un număr mic de poliţişti locali şi, după cum aţi spus, şoferul a plecat, nu mai este nimic de constatat.

Din păcate, aceasta este legea în astfel de situaţii şi anume parcări neregulamentare etc. Da, există posibilitatea ca dispecerul să-i fi comunicat că noi nu avem posibilitatea să aplicăm o sancţiune fără o constatare în prealabil a agentului. În caz contrar, vă daţi seama, există posibilitatea ca oricine să sune şi să reclame pe oricine”, a declarat, pentru „Replica”, Ionuţ Dumitru, şeful Serviciului Rutier din cadrul Poliţiei Locale Constanţa. În plus, se pare că un deficit este întâlnit şi în rândul angajaţilor.

„Noi încercăm să fim cât se poate de operativi dar avem în jur de 20 - 30 de sesizări pe zi şi este un singur lucrător care se ocupă de ele şi trebuie să se împartă în toate direcţiile. Pentru că sunt şi alte acţiuni. Vedeţi, sunt avarii RAJA, bulevardul Tomis este într-o reconstrucţie generală, suntem solicitaţi pentru stâlpi, pentru diverse situaţii. Şi, cu cei 5 - 6 poliţişti locali pe care îi avem pe tură trebuie să ne descurcăm, unul fiind repartizat pe sesizări”, a mai spus Ionuţ Dumitru.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102