REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Constanţa se înrolează în Armată! Sute de tineri au făcut coadă la controlul medical

Constanţa se înrolează în Armată! Sute de tineri au făcut coadă la controlul medical

Replica API 9 februarie 2013 | 00:00 305

Aglomeraţie la Spitalul Militar Alexandru Gafencu

Aglomeraţie la Spitalul Militar Alexandru Gafencu

Asediu la Spitalul Militar Alexandru Gafencu din Constanţa! Nu este vorba despre o grupare teroristă care a pus stăpânire pe unitatea de tratament, ci despre persoanele care vor să devină militari cu acte-n regulă. Dacă vrei să faci primii paşi în cariera militară, atunci trebuie să te înarmezi cu multă răbdare. Pentru a deveni militar profesionist, trebuie să staţi ore bune pe holurile spitalului pentru a primi rezultatele analizelor în vederea completării actelor necesare la dosarele pe care urmează să le depuneţi la Centrul Militar Zonal din Constanţa.

Prin testele de rezistenţă au trecut vineri numeroşi aspiranţi la statutul de militar profesionist. Fiecare dintre ei a avut nevoie de nu mai puţin de 13 semnături de la medicii specialişti, pentru a dovedi comisiilor de specialitate că sunt apţi din punct de vedere medical. De asemenea, există persoane care fac naveta din Tulcea sau Ialomiţa în fiecare zi la Constanţa doar pentru a-şi clarifica situaţia medicală. Toată această tevatură, prin care viitorii militari sunt nevoiţi să treacă, durează aproximativ 3 zile. Având în vedere cele de mai sus, Ministerul Apărării Naţionale anunţă prelungirea până la 8 martie a termenului de depunere a dosarelor de recrutare a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, ca urmare a numărului mare de solicitări din partea tinerilor pentru a face parte din forţele Armatei. Conform unui comunicat al MApN, numai la Constanţa, în primele patru zile, s-au înscris aproximativ 500 de candidaţi pentru examinarea medicală. "Ministerul Apărării Naţionale va prelungi termenul iniţial de depunere a dosarelor pentru recrutarea soldaţilor şi gradaţilor profesionişti până la data de 8 martie. Această decizie vine în urma numărului mare de solicitări din partea tinerilor pentru a face parte din forţele Armatei. Numai la Constanţa, în primele patru zile, s-au înscris aproximativ 500 de candidaţi pentru examinarea medicală. M.Ap.N. salută interesul tinerilor pentru armată şi sprijină constant acest demers, prin programele iniţiate de către structurile abilitate. Perioada iniţială de depunere a cererilor pentru ocuparea locurilor scoase la concurs de M.Ap.N. era între 4 şi 22 februarie. Documentele tipizate care fac parte din dosarul de candidat - cererea de înscriere, fişa de cunoaştere, fişa de examinare medicală - sunt asigurate de către birourile informare-recrutare", se arată într-un comunicat al ministerului.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369