REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constanţa, sub cod galben până pe 26 mai

Constanţa, sub cod galben până pe 26 mai

Replica API 20 mai 2014 | 00:00 167

Având în vedere situaţia hidrologică actuală şi prognoza evoluţiei situaţiei hidrometeorologice din Bazinul Dunării în amonte de intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), ne aflăm sub Cod Galben, începând cu data de 18.05.2014, ora 06:00, pe Dunăre, pe sector aval Zimnicea (judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Brăila, Ialomita, Constanţa , Galaţi şi Tulcea), până în data de 26.05.2014, ora 18:00.

Sfaturi utile:

Pentru prevenirea efectelor negative cauzate de creşterea nivelului Dunării, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa le recomandă cetăţenilor mai multe măsuri preventive: pastraţi-vă calmul. Nu intraţi în panică! Respectaţi cu stricteţe măsurile stabilite de autorităţi; mentineţi în permanenţă deschise receptoarele radio-TV; folosiţi telefonul doar pentru urgenţe; pregatiţi, din timp, un stoc de provizii (apă, alimente, medicamente, pături etc.). Dacă sunteţi sfătuit să vă evacuaţi, faceţi-o prompt, luând cu dumneavoastră lucrurile de primă necesitate, documentele de identitate şi obiectele de valoare; evacuaţi animalele din gospodărie în afara zonei de pericol; dacă sunteţi surprinsi de inundaţie, urcaţi-vă către părţile superioare ale locuinţei sau pe acoperiş; staţi departe de zonele calamitate; acordaţi primul ajutor celor care au nevoie până la sosirea echipelor de salvare; asteptaţi cu încredere, intervenţia autorităţilor; după trecerea pericolului sau în cazul în care aţi fost evacuat, anunţaţi rudele că sunteţi în siguranţă. Pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, le reamintim autorităţilor că trebuie să întreţină corespunzător şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale, să îndepărteze materialul lemnos şi deşeurile din albia majoră a cursurilor de apă, respectiv din secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor. Având în vedere că au primit informaţia autorizată, transmisă de inspectoratul judeţean, privind avertizarea hidrologică, le reamintim primarilor că au obligaţia să avertizeze populaţia prin aducerea la cunoştinţă a informaţiilor preventive necesare, inclusiv să asigure permanenţa la sediul primăriei în vederea primirii prognozelor şi avertizărilor meteorologice ce vor fi transmise ulterior.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367