REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Constanţa, SUFOCATĂ de ţiganii apăraţi de ONG-uri! Şatra de la Abator, anihilată

Constanţa, SUFOCATĂ de ţiganii apăraţi de ONG-uri! Şatra de la Abator, anihilată

Replica API 26 iulie 2016 | 23:57 349

Poliţia Locală a intervenit

Poliţia Locală a intervenit

Persoanele de etnie romă parcă au luat cu asalt urbea de la malul mării. Cum văd un spaţu viran ceva mai aerisit, hop!, îl ocupă. Şi nu oricum, ci cu catrafuse, oale, ulcele şi piese de mobilier. Imaginile devin la scurt timp dezolante, iar zonele încep să emane mirosuri pestilenţiale. Oamenii se revoltă, autorităţile intervin şi ulterior se repetă „istoria”. Aşa s-a întâmplat şi la intrare în staţiunea Mamaia, unde ţiganii au tot ocupat o părticică din parcul Tăbăcărie, iar când erau evacuaţi îl plângeau pe fostul primar şi îl blamau pe actualul, cu completarea că Angela Merkel primeşte pe toată lumea. Şi, ca o poveste fără sfârşit, plângeri au început să vină şi din zona Abator, acolo unde lumea suaţinea că „nomazii” mai au puţin şi îşi fac un cartier.

„Aproximativ 20 de persoane de etnie romă campează de aproximativ 2 luni în spatele poştei de lângă piaţa Abator făcând o mizerie de nedescris. Alt grup de 5 oameni campează lângă căminul ICH-ului de vreo 2 ani, dorm, gătesc îşi fac nevoile în aer liber. Zona pute oribil şi impactul vizual este deranjant. Chiar trebuie să locuim în aşa condiţii? Trebuie să ne facem singuri dreptate? De ce numai ei au drepturi?”, a scris un constănţean într-o sesizare către Primăria Constanţa. Ulterior, a venit şi răspunsul administraţiei locale: „Urmare adresei dumneavoastră înregistrată la Primăria mun. Constanţa cu nr. 101815/18.07.2016, vă comunicăm că în urma controlului efectuat, în zona Abator, nu au fost identificate persoanele de etnie romă, la care faceţi referire. Menţionăm că adresa dvs a fost transmisă în xerocopie către Secţia 5 Poliţie, spre competenta soluţionare şi comunicarea concluziilor în scris petentului, conform competenţelor ce le revin. Totodată va aducem la cunoştinţă că aspectele semnalate rămân în atenţia noastră pentru a efectua periodic verificări în zona menţionată”. Dar plângerile au continuat să apară, oamenii precizând că în seara respectivă poliţiştii locali au stat de vorbă cu ţiganii. „Curios este faptul că ieri seară (20 iulie – n.r.) în jurul orei 19.30,cele două echipaje venite la faţa locului au stat de vorbă cu acele persoane de etnie romă în faţa poştei din cartierul Abator şi le-au şi somat să părăsească zona. Echipa de la Polaris chiar a curăţat zona poştei de mizeria făcută de romi şi dvs îmi spuneţi că nu au fost identificate aceste persoane…”, a completat un locuitor al zonei.

Poliţia Locală a pus pe fugă şatra, dar pentru cât timp?

Ulterior, poliţiştii locali au declanşat din nou cercetările şi au luat măsuri. „Cu toate că nu avem personal disponibil suficient, două patrule auto din cadrul Direcţiei Poliţia Locală Constanţa au intervenit în zona indicată de dumneavoastră, efectuând verificări. Astfel, în data de 20.07.2016, s-a constatat că cele transmise se confirmă, fapt pentru care poliţiştii locali au procedat la identificarea persoanelor găsite la faţa locului, acestea ocupând domeniul public cu diverse obiecte de mobilier adunate în timp (canapele, scaune, mese). În consecinţă, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a unei persoane de sex bărbătesc, responsabil de încălcarea prevederilor art. 11 pct. 20 din H.C.L.M. Constanţa nr. 184/2013 actualizată, potrivit procesului verbal de constatare şi sancţionare contravenţie seria DPLC nr. 0064415/20.07.2016. De asemenea, a fost solicitat sprijinul firmei de salubritate, fiind trimisă o autospecială care a realizat igienizarea zonei. Mentionăm că acţiunea s-a repetat şi în data de 21.07.2016, astfel încât persoanelor revenite în zonele specificate (Poşta Abator, Cămin ICH) li s-a pus în vedere să părăsească aceste locuri şi să se deplaseze la adresele de domiciliu. Poliţiştii locali vor avea în vedere în continuare aceste aspecte, în scopul asigurării şi menţinerii unui climat de ordine şi linişte publică”, au transmis reprezentanţii administraţiei locale. Însă, întrebarea este: pentru cât timp?

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614