REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Constanţa: Teatrul de vară şi galeriile de artă, RUINE în care se adăpostesc OAMENII STRĂZII

Constanţa: Teatrul de vară şi galeriile de artă, RUINE în care se adăpostesc OAMENII STRĂZII

Replica API 13 iunie 2016 | 00:30 721

Viaţa reală din oraşul de la malul mării

Viaţa reală din oraşul de la malul mării

Ne mai miră că în România priorităţile parlamentarilor sunt legate de votarea pensiilor speciale, în timp ce sectoarele sănătăţii, învăţământului trec prin adevărate crize? Acestea sunt domeniile care au stârnit cel mai des indignarea oamenilor care şi-au dedicat viaţa formării de minţi tinere, însănătoşirii şi cultivării populaţiei. Au fost organizate tot mai multe proteste în cadrul cărora oamenii şi-au strigat nemulţumirile mocnite, iar Guvernul a încercat de curând să rezolve o parte a acestor probleme. Dar simpla adoptare a unei ordonanţe de urgenţă care să reglementeze salariile bugetarilor nu e suficient.

În primul rând, este posibil ca aceştia să fie în continuare nemulţumiţi de felul în care sunt remuneraţi. Apoi, problema finanţării rămâne motivul care pune beţe în roate dezvoltării şi progresului. Involuţia poporului român a atins deja cote alarmante, iar semnele că ne îndreptăm spre o normalitate relativă sunt foarte vagi. Un exemplu l-ar putea constitui, de exemplu, procentele mici ale constănţenilor care au ieşit la vot pe 5 iunie, semn al blazării cetăţenilor.

În timp ce în tot judeţul, în pragul campaniei şi în campania electorală au fost declanşate adevărate curse ale asfaltării drumurilor, din nou... cultura a rămas la coadă! Şi exemplificăm: de ani buni, Teatrul de Vară al municipiului Constanţa şi Galeriile de Artă s-au transformat în veritabile ruine care adăpostesc, când şi când, oameni ai străzii! Cum este posibil ca oamenii străzii să intre în galerie, să-şi aştearnă păturile şi să doarmă în incinta care reprezenta, odată, cultura... invităm autorităţile să afle şi, de ce nu, să reintroducă această clădire în circuitul anterior degradării! La fel, invităm autorităţile să deschidă ochii şi spre jalea şi ruina care domnesc în Teatrul de Vară.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614