REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Constanţa: terenul din spatele unei biserici s-a transformat în groapă de gunoi

Constanţa: terenul din spatele unei biserici s-a transformat în groapă de gunoi

Replica API 5 mai 2017 | 00:00 274

În Constanța sunt în continuare zone pline de deșeuri. Deși municipalitatea desfășoară o amplă campanie de curățenie, există încă gunoaie pe anumite parcele. Asta pentru că anumite persoane fizice sau juridice nu au bunul simț să arunce resturile la ghena de gunoi. Pe un teren din apropierea magazinului Billa, chiar în spatele unei biserici sunt mormane de deșeuri aruncate la voia întâmplării. Constănțenii au sesizat acest lucru primăriei și acum se așteaptă rezultatele.

„În zona Billa, la baza rampei podului de tramvai, pe dreapta, înspre cartier CET, în spatele bisericii Sf. Filofteia, la exteriorul împrejmuirii parcelelor societăților private sunt depozitate carcase de calculatoare și TV, tuburi catodice, materiale plastice, bureți care au apărut în urma dezmembrării diverselor electronice... Deși nu se văd din cauza vegetației crescute, ar trebui să meargă cineva acolo să le ridice pentru că sunt foarte multe deșeuri”, susține Ionuț. G.

Iată ce riscă cei care au aruncat deșeurile

Persoanele fizice sau juridice au urmatoarele obligații: să asigure o permanentă stare de curățenie în interiorul și în exteriorul construcțiilor, pe terenurile pe care le dețin cu orice titlu, pe căile de acces, precum și de jur împrejurul imobilelor respective. Nerespectarea obligațiilor constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională de la 400-800 lei pentru persoanele fizice și de la 500 -1000 persoane juridice.

Totodată, constituie contravenție la normele privind salubritatea, menținerea curățeniei și protecția mediului: aruncarea alimentelor, resturi alimentare, inclusiv din imobile , precum și aruncarea gunoiului menajer sau altor obiecte. Amenda este de la 400-800 lei pentru persoanele fizice și 500 -1000 lei pentru persoanele juridice.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aveti recipisa de la tanasescu ca sa nu postati un cadru largit din preajma contanerului denumit biserica? Container ce a fost masacrat pentru biserica sf. stefan mazare de la gara. Astazi in faza de proiect dupa ce au fost ridicate citeva pensiuni preotesti.
0
0
Gunoi la gunoi trage
3
0
si cum in constanta sunt foarte multe biserici inseamna ca in spatele lor sunt multe gropi de gunoi deci constanta este adunarea tuturor gropilor de gunoi
3
0
DACA SE FACE IGIENIZARE ACOLO POATE IAU CU BULDOZERUL SI MIZERIA ACEEA DE BISERICUTA. E PUSA PARCA STRATEGIC CA SA AIBA CE SE INMORMANTA : ACOLO CA SA AJUNGI TREBUIE SA IESI IN FATA UNEI MASINI CE CIRCULA PE ACOLO. SI TREC BABELE ACEA STRADA FARA SA SE ASIGURE ...
3
0
Tot orasul a fost transformat intr-o groapa de gunoi!
3
0
Bisericile - gropi aale bigotismului, ignorantei, prostiei. Constanta - groapa sfanta a la Gheorghiteni !
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614