REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Constanţa: un individ s-a dat drept procuror DNA timp de mai multe luni şi organiza FLAGRANTE în plină stradă!

Constanţa: un individ s-a dat drept procuror DNA timp de mai multe luni şi organiza FLAGRANTE în plină stradă!

Replica API 16 iulie 2015 | 09:56 377

Dosar penal

Dosar penal

Se întâmplă în Constanţa! Un bărbat, marinar de profesie, dar cu probleme psihice, şi-a „constuit” o lume a lui, în care se crede cel mai cel procuror DNA. Astfel a pornit anchete pe cont propriu, presupusele fapte de care se lega fiind numai în mintea lui. A oprit oameni în trafic, spunând că este un flagrant, a aplicat sancţiuni şi a depus petiţii. Rezultatele “muncii” sale erau trimise către DNA şi DGA, instituţii cărora le cerea autorizarea anchetelor ce urmau să vină. În plus, M. B., pentru că despre el e vorba, spune cu tărie că este susţinut de preşedintele României. Acum a ajuns la Spitalul de Psihiatrie Palazu Mare şi s-a ales cu dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de uzurpare a calităţii oficiale.

M. B. a fost internat cu forţa în cadrul Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, decizia aparţinându-i Judecătoriei Constanţa. După cum cotidianul Replica de Constanţa a relatat în ediţiile trecute, individul a depus câte 2 - 3 reclamaţii pe zi, inclusiv la Poliţie, acuzând diverse lucruri, inclusiv că soţia i-a fost violată de către un poliţist. Totul s-a dovedit a fi nereal, motiv pentru care oamenii legii au decis să ia atutidune, prezentându-l la Serviciul de Medicină Legală din Constanţa, acolo unde s-a stabilit că are probleme psihice şi necesită internare la Spitalul de Psihatrie din Palazu Mare. Situaţia a fost analizată şi de către magistraţi, care au decis ca B. să fie pus sub tratament timp de o săptămână. Imediat, majoritatea celor ce au aflat despre caz s-au scandalizat, menţionând că aşa se întâmplă când îndrăzneşti să te iei de oamenii legii. Însă, lucrurile în cazul lui M. B. sunt mult mai grave, având în vedere că pe numele lui există şi un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de uzurpare a calităţii oficiale. Potrivit informaţiilor noastre, bărbatul este unul citit, de meserie marinar. În urmă cu ceva timp acesta a trecut printr-o nenorocire, suferind pierderea unui copil. Se pare că acela a fost momentul în care s-a produs declicul, în familia lui instalându-se haosul. Astfel, încă din luna ianuarie a anului curent, au început să curgă plângerile, pe la toate instituţiile din Constanţa şi Bucureşti. Câte 2 - 3 pe zi. Lucruri nereale şi fantasmagorice.

Dându-se drept procuror DNA şi cu susţinerea preşedintelui, organiza flagrante în trafic şi aplica sancţiuni!

Însă, nu numai plângerile depuse au dus la internarea sa în spital şi la întocmirea unui dosar de cercetare penală. Din câte se pare, întrucât are probleme psihice, M. B. şi-a construit o lume a lui, în care crede cu putere că este procuror DNA şi că este ancorat în lupta anticorupţie, susţinut fiind de preşedintele României. Principala lui ţintă a fost reprezentantă de poliţiştii constănţeni, şi nu numai, începând anchete pe cont propriu. A oprit oameni în trafic, menţionând că este vorba despre un flagrant, a strâns date, a întocmit referate, a inventat fapte, după care le-a trimis la instituţiile de profil, precum DNA şi DGA. Spre exemplu, pe 30 ianuarie anul curent, B. a plecat la „vânătoare”, prezentându-se drept ofiţer DNA, solicitând date şi informaţii despre anumite persoane. Ulterior, pe 25 martie 2015, bărbatul s-a prezentat în calităţi oficiale care implică exerciţiul autorităţii de stat şi a efectuat activităţi specifice acestor calităţi. Mai exact, B. a organizat un ditamai „tămbălăul” în trafic, menţionând că este vorba despre un flagrant pentru fapte de corupţie. A interogat ca la carte persoanele vizate, oprite la întâmplare, pe care le-a şi sancţionat contravenţional. Bineînţeles că oamenii au mers la Poliţie, neştiind ce se întâmplă. Numai că acestea nu au fost singurele sale acţiuni în calitate de aşa - zis procuror DNA. El a mai ieşit pe stradă, a sunat diverse persoane şi a făcut flagrante şi pe 22 ianuarie, 29 ianuarie, dar şi în luna martie. Astfel, în urma acestor fapte, dar şi a sumedeniei de petiţii şi reclamaţii depuse către autorităţi ale statului, M. B. a fost audiat. Pe timpul audierilor, el susţinea cu tărie că este prins în lupta anticorupţie, sprijinit fiind de preşedintele României, Direcţia Naţională Anticorupţie şi Direcţia Generală Anticorupţie, cărora, după cum este menţionat mai sus, le comunica rezultatele „anchetelor” sale şi solicita aprobarea pentru cele ce aveau să vină. Astfel a început cercetarea penală pentru săvârşirea infracţiunii de uzurpare a calităţii oficiale. Ulterior, întrucât bărbatul continua să provoace haos prin municipiu, s-a dispus internarea sa. Cercetările continuă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti astia cu spirit civic care regretati ca nebunul asta la propriu a fost retinut internat si acuzat de savarsirea unei fapte penale ar trebui sa va ganditi in primul rand ca individul este un pericol public iar in al doilea rand ca puteti fi chiar voi victima unei infractiuni a acestei persoane care nu are discernamant. Asa ca nu-i mai blamati pe cei care iau atitudine impotriva acestei situatii ca puteti fi victime chiar voi sau familiile voastre, iar atunci probabil ca ati aprecia altfel. Si apropos, daca vrei sa-l ajuti poti sa-l iei acasa si sa-i oferi ajutor, prietene !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218