REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Constanța, un oraș care întinerește! SURPRINZĂTOR, dar natalitatea depășește cu mult mortalitatea

Constanța, un oraș care întinerește! SURPRINZĂTOR, dar natalitatea depășește cu mult mortalitatea

Replica API 2 decembrie 2017 | 08:19 477

Într-o țară în care populația scade de pe o zi pe cealaltă, iată că în Constanța, lucrurile stau altfel! În 2016, s-au născut peste 6.000 de copii, în timp ce 4.000 de persoane au murit. Municipiul Constanța are, astfel, un spor național pozitiv, iar rata de întinerire a populației crește astfel.

Primarul Decebal Făgădău a punctat pentru cotidianul „Replica de Constanța” faptul că populația UAT-ului pe care îl conduce întinerește frumos, iar dorința sa arzătoare ca familiile constănțene să aibă încredere în conducerea orașului se vede și prin faptul că oamenii au curaj să aducă pe lume un copil. Acest lucru nu poate decât să îi demonstreze faptul că orașul Constanța este unul de bază pentru populație, un cămin pentru copii, un oraș tânăr și prosper. „În 2016, peste 6.000 de copii s-au născut la Constanța, iar puțin peste 4.000 de persoane au murit. Lucru care demonstrează că populația orașului crește, chiar întinerește”, a subliniat edilul. De altfel, dragostea sa pentru copii s-a putut vedea și la parada de 1 Decembrie, de pe bulevardul Tomis, când la finalul acesteia s-a bucurat de îmbrățișările a zeci de copii. Edilul transmite la fiecare întâlnire cu cetățenii că baza societății prospere este familia, iar o familie este incompletă fără copii.

Mai precis, conform unei statistici a Primăriei Constanța, au fost născuți 6.030 de copii, dintre care 2.998 de fetițe și 3.072 de băieți. 4.309 de acte de deces au fost înregistrate. De altfel, nici la căsătorii versus divorțuri, locuitorii de la malul mării nu stau rău. Au fost înregistrate 2.049 de acte de căsătorie, în timp ce doar 62 de divorțuri au fost înregistrate.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca sunt romanasi e ok, ciori sa nu fie!
0
0
Asta roman, gitan tot aia e , hotzi si curve dintotdeauna huooo cine va adus in Dobrudja
1
0
Mai multi tigani, mai multe voturi pentru PSD. Pensionarii romani vor muri in curand, astfel ca PSD ul trebuie sa aiba grija sa-si cultive viitoriii votanti. Poporul roman primeste ce merita - un viitor pe-o craca !
1
0
S-au inmultit machidonii imputiti. Pute orasul de atata machidonime. Toata cipanimea din Tulcea si de la tara s-a mutat in Constanta si asa am ajuns sa fim condusi de machidonii de Fagadau, Babu, Palaz si Tutuianu. NENOROCIRE! S-AU INMULTIT MACHIDONII!
2
1
Sunt moldoveni si tzigani veniti prin prigramul "case modulare" al dereglatului psihic mascarici mazare si tzaranoiului din Beidaud , fagadau...
6
1
Lasand tiganii de o parte, numai eu cunosc o sleahta de "doamne" de prin Slobozia, Fetest si Calarasi care navalesc cu pizda pe cate un statut de UMCist, ii fac repede aluia 2, 3 sau 4 plozi si devin constanteni prin locul prasirii. Altfel, vai steaua lor. Absolvente la "privata", li se innoada limba romana in gura, dar au pretentii si veleitati. Munca nu e de ele. Dar statul sa functioneze impecabil pe taxele neplatite de marinarii de barbati.
9
0
Le-a facut cartier h c unde nu platesc nimic -le-a dat ajutoare-peste tot dai de ei la cersit iar ei ce sa faca .?fac copii -trai nineaca pe banii nostri
6
1
EU SURUMUNA AM 11 COPI SI NOPOTI PAN LA SUTA DOARE LA MUCIUCA STATUL DA BANEI LA MUIIIIIIENE
4
4
Un roman face 1,sau 2 copii;o tiganca naste 6 8 10 sau 12 ,13 copii!ei incep sa se reproduca de la 10 12 ani!la 30 de ani sunt bunici la 50 de ani stra bunici la 70....!cum va arata C ta peste 15,20 de ani?!ei fac plozi, si noi,ROMANII II CRESTEM!LE PLATIM,SERVICII MEDICALE, TRANSPORT, INCALZIRE, LUMINA!,APA!
13
1
Ce nu spune lesul de Fagadau va spun eu surse sigure ..70 % din cei nascuti sunt copii din parinti tigani si turci-tigani ..concluzia cand vor creste vor deveni automat infractori ..cersetori interlopi etc si asa in constanta e prapad cata tiganie exzista in piete ..gara autogari ..targuri intersectii bisnitari ei controleaza orasul k ajutorul politiei si jandarmeriei ..primaria nu sufla o vorba ..oras de cacat la propriu k locuitori k tot ...
15
1
Constanta - statiunea de populat,crescut si ingrasat ciori. De rasa!
19
3
Constanta intinereste! Ok, am inteles! Apoi, este SURPRINZATOR faptul ca natalitatea creste in comparatie cu mortalitatea... sa moara Buci daca mai citesc ziarul asta...ma duce la incultura.
9
0
Mai mult de jumatate din noii nascuti sunt tigani. Tiganii toarna plozi fara numar pt alocatii. In max 20 de ani tiganii vor fi majoritari in RROMania.
21
3
moarte ciorilor!
14
1
Din Romania pleaca in strainatate anual de doua ori mai multi tineri decat se nasc copii. Anual de pe harta Romaniei dispare un judet de marimea Constantei. Felicitari conducatori de incredere!
17
3
Imunizati stancutele prin sterilizare!
13
1
primarul tiganilor. din aia 4000, cel putin 2k sunt tigani.
19
2
Ce uita acest domn cu nume predestinat,Fagadau,este sa ne spuna cati din acest nou nascuti sunt tigani.Astfrl el omite sa ne spuna ca ,incurajand cu tot felul de ajutoare aceasta etnie,in curand Cta va deveni un oras cu cea mai mare infractionalitate.Nu zic ca acum nu este,daca observam ca cele mai insangerate sosele,cele mai multe violuri,talharii si drogati sunt aici la noi.
22
1
tiganii se inmultesc
17
2
Si cum sustine municipalitatea natalitatea? Sa gasesti un loc la cresa de stat cand se termina concediul de cresterea copilului, misiune imposibila...
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218