REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Constanța, un oraș cu aer din ce în ce mai curat

Constanța, un oraș cu aer din ce în ce mai curat

Replica API 31 martie 2020 | 00:00 2511

Poluarea atmosferică este dăunătoare pentru sănătatea umană și pentru ecosisteme. O mare parte a populației nu locuiește într-un mediu sănătos, potrivit standardelor actuale. Poluarea atmosferică este reprezentată de prezența particulelor în suspensie și a gazele nocive din aer. Constanţa se număra printre cele mai puţin poluate oraşe. Potrivit monitorizărilor, anul trecut cel mai curat aer din România a fost aici. Poluarea este moderată la mare datorită brizei, dar şi a faptului că pe litoral nu sunt foarte mulţi factori poluanţi industriali.

Dacă în urmă cu aproape 2 săptămâni, constănțenii se plângeau de mirosul pestilențial care, practic, era stăpân pe tot orașul, iată că vin vești îmbucurătoare de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța. Odată cu instalarea stării de urgență și cu noile măsuri de restricționare a circulației, principalii poluanți din atmosferă au scăzut față de perioada anterioară. Principalii poluanți din atmosferă sunt monoxidul de carbon (CO), dioxidul de azot (‎NO2), ozonul (O3), particulele în suspensie (PM10, PM2.5), dioxidul de sulf (SO2), hidrocarburile și plumbul.

În ultima săptămână calitatea aerului a fost excelentă sau foarte bună

Conform buletinelor de monitorizare, în ultima săptămână calitatea aerului a fost excelentă sau foarte bună, singura problemă fiind în data de 27 martie, când din cauza vântului puternic nivelul de PM10 a fost destul de ridicat.

Conform statisticii publicate pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului, de la începutul perioadei stării de urgență calitatea aerului din Constanța a crescut semnificativ, numărul din ce în ce mai mic de mașini fiind practic factorul care a dus la reducerea noxelor din atmosferă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In primul rand, ori opriti circulatia total, ori porniti in plm semafoarele. Toti betivii si drogangii circula liber si fara frica prin tot orasul fara sa i intrebe nimeni nimic. Astia nici nu stiu sa citeasca semnele de circulatie. Si in al doilea rand, apucati-va de reparat strazile. Acum este momentul si nu la vara sau cand se va deschide circulatia total.
2
0
acum e momentul sa taie cipanii copacii sa faca blocuri ca e aerul respirabil
1
0
Cum adica este aerul curat cu atatia virusi in el ? Daca aerul este curat atunci toata populatia Constantei ar fi extrem de sanatoasa.
1
2
Dar radiatiile de la uss flaminia si bacteriile aduse de vant de la oile putrezite?
1
4
Masini care circula sunt din ce in ce mai putine,oile s-au scos de pe vaporul scufundat,aer curat,tocmai bine sa aducem persoane in carantina!Nu producem nimic,oamenii nu merg la lucru,dar avem aerul curat!
5
0
Bravo Fagadau ! Un primar de nadejde ! Un gospodar darz ! Un adevarat conducator de urbe care creeaza conditii luxurioase demne de invidia qatar, uae! Altfel aluneca aerul curat pe marmura proaspat stropita cu clor.
6
2
Puneti mana si asfaltati toate strazile acum, lasati-ne cu aerul curat...
9
2
Si aerul de tiganisme de afara, cum e? Sau aerul de hotisme in Primarie?
5
0
Daca se blocheaza tot vom muri de foame inspirand aer curat!
10
0
sunt 2 statii care nu merg. tot asa ipohondric citesti si celelalte stiri?
2
0
Nu-i nimic, o sa crapati acasa respirand aer curat! Ce constatare si pe prostii astia! Normal ca daca se opreste totul nu mai este poluare!
5
1
multumim pentru corona
2
3
5 statii de monitorizare defecte. Adica zac degeaba. Asa ne-a prins si coronavirusul
3
0
o sa fie cand toata populatia o sa fie in somaj... respirati,...resfirati
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614