REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Constanţa va fi inclusă într-o reţea europeană pentru şcolile vocaţionale! Primăria va plăti o cotizaţie de 800 de euro pe an

Constanţa va fi inclusă într-o reţea europeană pentru şcolile vocaţionale! Primăria va plăti o cotizaţie de 800 de euro pe an

Replica API 22 martie 2018 | 00:00 212

Primăria municipiului Constanța aderă la Xarxa FP! Iar pentru asta va plăti o cotizație de 800 de euro pe an. Adeziunea a fost acceptată la întâlnirea de luna trecută, de pe 21 februarie, care a avut loc la Barcelona, de unde este organizația non-guvernamentală Xarxa FP, Constanța fiind primul oraș din România care este inclusă în asociație. Alte trei orașe au aderat în același timp cu orașul de la malul mării, vorbim aici de Palermo din Italia, Granada din Spania și Skelleftea din Suedia.

Mai există un pas pentru a putea fi oficial în asociație, mai precis să treacă proiectul de hotărâre prin care consilieri locali constănțeni trebuie să își dea acordul pentru ca primăria să facă parte din asociație. Dacă această hotărâre va trece de votul consilierilor, care se întrunesc în ședință vineri, 23 martie, urmează semnarea adeziunii oficiale și începerea elaborării de proiecte alături de ei.

De menționat este faptul că scopul și misiunea asociației care reunește 23 de orașe din 9 țări membre ale Uniunii Europene, este de a merge pe dezvoltarea și formarea profesională a elevilor și profesorilor. Potrivit expunerii de motive, primarul Decebal Făgădău, inițiatorul, precizează „considerăm că municipiul Constanța poate beneficia de sprijinul oferi de rețeaua Xarxa FP în dezvoltarea unor politici, strategii și proiecte durabile în domeniul educației și formării profesionale, bazate pe cele mai recente standarde de nivel european. Cotizația anuală aferentă calității de membru în cadrul Xarxa FP este de 800 euro”.

Potrivit reprezentanților primăriei, oportunitatea pe care municipalitatea o vede în această colaborare constă în schimbul de experiență între elevii și profesorii care fac parte din școlile vocaționale din cele 23 de orașe membre. Potrivit site-ului Xarxa FP, în Constanța sunt 13 școli care intră în program. Inspectoratul Școlar Județean Constanța se va regăsi, desigur, în această colaborare, după cum precizează Primăria Constanța.

Printre obiectivele strategie ale Xarxa FP se numără: îmbunătățirea calității și cantității în domeniul mobilității VET (Vocational Education and Training), asociația organizând experiențe de învățare la locul de muncă în Europa, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice; stimularea și promovarea inovației VET, prin promovarea unor parteneriate strategice la nivel european, în conformitate cu prioritățile membrilor săi; elaborarea politicilor Uniunii Europene în domeniul învățământului vocațional și tehnic, rețeaua contribuind cu expertiza sa și participând la evenimentele și consultările principale ale dialogului politic european în domeniul VET.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614