REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Constanța, VEDETĂ la Târgul de Turism 2019! Litoralul s-a lăudat prin cluburile din Mamaia, Cetatea Tomis și diversitatea gastronomică!

Constanța, VEDETĂ la Târgul de Turism 2019! Litoralul s-a lăudat prin cluburile din Mamaia, Cetatea Tomis și diversitatea gastronomică!

Replica API 22 februarie 2019 | 10:34 688

Cel mai important eveniment din industria de turism din țara noastră, Târgul de Turism al României 2019, și-a deschis porțile, joi, 21 februarie a.c., la ROMEXPO. În prima zi a evenimentului, Constanța „a rupt gura târgului”! De departe, standul Primăriei Constanța și al Asociației Patronale Mamaia – Constanța a fost cel mai apreciat, prezentând într-o atmosferă festivă tot ce au Constanța și stațiunea Mamaia mai bun de oferit: relaxare, clubbing, istorie, cultură, diversitate gastronomică şi aventură!

Târgul de Turism se desfăşoară în perioada 21 - 24 februarie a.c., iar Constanța este prezentă prin trei standuri ale autorităților locale și județene: cel al Primariei Constanța şi Asociația Patronală Mamaia - Constanța, Consiliul Județean Constanța şi Primăria Mangalia și prin numeroase standuri ale agențiilor de turism.

Iar atracțiile care plasează Constanța pe harta turistică a României - ba chiar la loc de cinste, după cum sunt prezentate de autorități - sunt dintre cele mai diverse şi pentru toate gusturile. Ba mai mult, şi metoda de prezentare aleasă este de natură să atragă atenția. Un autobuz supraetajat în care vizitatorii află informații despre obiectivele cultural - istorice ( muzee, Delfinariu, Zona Peninsulară, Cetatea Tomis), iar la etaj se „desfășoară” DJ-ii unor cluburi importante din Mamaia, altfel fiind adusă la târg atmosfera de clubbing şi distracția din stațiune.

În tematica standului municipalitații constănțene este inclusă şi diversitatea gastronomică din Dobrogea. În cele patru zile ale târgului, cinci bucătari vor pregăti preparate din peşte şi vânat, dar şi delicatese din bucătăria moleculară.

Iar modul în care au ales reprezentanții municipalității constănțene, în parteneriat cu mediul privat, adică Asociația Patronală Mamaia – Constanța, a stârnit interesul potențialilor turiști, încă din prima zi a târgului. De la prima oră a zilei, până la închidere, standul Constanței a fost, de fapt, un spectacol neîntrerupt, organizat pentru a aduce, rând pe rând, în prim plan, tot ce înseamnă punct-forte pe plan turistic, la nivelul municipiului și al stațiunii Mamaia. Muzica a răsunat în difuzoare, DJ-ii au mixat la etajul autobuzului adus special de la Constanța pentru acest eveniment, membrii Formației Elpis i-au îmbiat la dans pe cei prezenți, inclusiv pe reprezentanții standurilor din jur, iar surorile Ioana și Maria Berechet – Ioana Berechet a câștigat, în 2018, premiul I la Festivalul Mamaia Copiilor secțiunea Interpretare- au primit ropote de aplauze.

O atracție prin care reprezentanții Constanței au reușit să smulgă cel puțin un zâmbet din partea celor care treceau prin zonă a fost statuia vie a lui Ovidius Publius Naso. Primăria Constanța și-a propus să aducă la stand atât Mamaia, cu distracțiile ei, prin autobuzul supraetajat și ce se prezintă în acesta. Dar, de asemenea, se dorea și prezența Constanței vechi, a Cetății Tomis. Astfel că s-a luat legătura cu Facultatea de Arte. Statuia vie al lui Ovidius, lângă care s-au fotografiat vizitatorii – dar și primarul Decebal Făgădău, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, cât și prefectul Dumitru Jeacă – a prins viață prin grija lui Edoard Petre, student la Facultatea de Arte, secția Actorie. Totodată, istoria Cetății Tomis va fi prezentată și în zilele de urmează, prin piese de teatru antic. Sâmbătă, vor prezenta o piesă de teatru antic elevii Colegiului de Arte Regina Maria, iar duminică, studenții de la Facultatea de Arte.

Pe la standul Constanței s-au oprit și chef Cătălin Scărlătescu (cel care va avea mai multe evenimente la Constanța, cu "binecuvântarea" primăriei), dar și campionul Mihai Leu.

Președintele CCINA, Mihai Daraban, a declarat, în deschiderea Târgului de Turism: „Ne dorim să transformăm Constanța într-un punct de referință, atât pentru turism, dar și pentru activitățile portuare”. Totodată, acesta a propus vicepremierului Viorel Ștefan, să „se arunce într-un colț de la litoral o lege a jocurilor de noroc precum în Nevada, pentru că singurul turist care nu ține cont de vreme este jucătorul”.

„Simțim că este un succes, dar va fi certificat în zilele de business cu flyer, adică sâmbătă și duminică, atunci când va veni publicul larg, adică potențialii turiști interesați să vină în destinația noastră. Litoralul se vinde prin resursele naturale pe care le are, dar nu putem să așteptăm fără să facem nimic. Cu toată obiectivitatea de care sunt capabilă, pot să spun că destinația Constanța – Mamaia a rupt gura târgului astăzi. Cu un concept de proiecție stand aliniat la cerințele internaționale, pentru că atunci când am fost președintele Autorității Naționale pentru Turism am avut ocazia să merg la toate târgurile de turism internaționale și acesta este conceptul: mergi pe înălțime, pe supraetajat, ești vizibil de departe, vii cu atmosferă, cu formele de turism pe care le oferi și le susții prin happening. Avem și talente de hip hop și prin etnic local – iar Constanța este renumită prin multele etnii care conviețuiesc împreună. De data aceasta avem alături Asociația Greacă. Avem gastronomia, pentru că la Constanța se mănâncă bine, cu servicii de calitate și prețuri bune. De asemenea, în autobuzul supraetajat, la parter puteți vedea ce se poate vizita în Constanța, iar la etaj avem zona de club”, a declarat Anca Nedea pentru „Replica de Constanța.

În cursul zilelor de vineri, sâmbătă și duminică, la stand vor fi prezentate, în continuare cluburile din Mamaia, respectiv NUBA, BREEZE, LOFT, FRATELLI și CRAZY; în week end urmează să fie prezenți și elevii de la Colegiul de Arte ”Regina Maria” cu o piesă de teatru, elevii de la Liceul Sportiv Nicolae Rotaru cu un flashmob, dar și studenții de la Actorie, de la Universitatea „Ovidius”. Pe toată perioada desfășurării târgului, Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu își va prezenta activitatea și strategia de dezvoltare continuă a companiei. Vor fi prezente în stand pe tot parcursul zilei cramele: RASOVA, TRANTU, HISTRIA.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai bine ar aduce investitori sa faca fabricii in constanta ca si asa constanta este un oras mort economic
0
0
Asta nu e stire sa bucure constantenii, in niciun caz! Sa vedem noi distractie la vara cu mii de turisti si cu locurile insuficiente de parcare!!! Cu atat mai mult ca banii care se vor cheltui in Ct in sezon nu aduc la imbunatatirea vietii constantenilor! Replica, nu ne deprima din februarie, lasa ne ca mai avem cate luni de respiro!
0
0
Opulenta si bani aruncati aiurea, timp in care in Mamaia cosurile de gunoi sunt si la aceasta data pline de petardele ramase de la revelion, iar zona de promenada Iaki_Zenith este din ianuarie cufundata intr-o bezna totala. Nu mai pomenesc de mizeria lasata pe plaja de la finalul sezonului 2018, aceasta fiind deja normalitate.
1
0
Auziti voi boieri dv. vedeta targului o mizerie de oras la propriu .o lume pestrita tigani ..turcime bisnitari la tot pasul ..investitorii ocolesc acest oras ghetou de 30 ani etc. e jale ..locuitorii sunt atat de indobitociti ca nici nu observa ce se intampla in jurul lor ..
2
1
un oras invechit si prafuit... mazare si constantinescu sunt de vina au vandut tot ce se putea vinde
6
1
Cluburile din Mamaia unde bodyguard ul cand intri in club se uita cu un ochi la slanina si unul la faina si apoi se gandeste daca iti da voie sa intri in club .,in mamaia ar trebui desfintate toate cotetele cu chinezari contrafacute tarabele din satul de vacanta cu chinezari shaormerile ar trebui sa ramana doar terasele si restaurante le hotelurior . Era mai bine daca lua hotelurile alti decat machidoni.
2
2
si baietii cu jointurile unde sunt sa le arate cum se trage pe nas in cluburile din mamaia
7
3
Vad ca tot cu ideile si realizarile lui mazarica va prezentati. Ce a facut ala pt mamaia nu va mai face nimeni, niciodata, dar macar e bine ca incercati sa va apropiati cat de cat de vremurile alea
0
10
Ce l ati injurat si blestemat pe Mazare dar oamenii or sa il planga mult si bine pe Mazare in urmatorii ani asa cum multi il plang pe Ceasescu. Mazare asa cum il faceati voi a facut mereu ceva frumos,spectaculos si era plin de viata. O sa vedeti voi ce va ajunge Constanta in urmatorii ani cu toti care vor veni in urma lui.
2
9
Vai p... noastra, constanta sa dus pe p...
12
4
Niste circari
11
3
Vor sa dea teapa la turisti
11
3
cu ce va laudat5i ma? cu hotelurile machidonesti fara locuri de parcare cu autoservirile cipanesti cu salmonela la portie ?
16
2
Constanta oras al hotilor si gunoaielor pe toate starzile..ce promovam de fapt?
13
1
L-am vazut iar pe acest Mohamed ce face valuri. Nu doreste sa se duca acasa in Siria, sa particitpe la reconstructia tarii?
12
1
Sa fim optimisti, realitatea arata orasul Constanta ca o emblema a Romaniei in materie de turism !
4
9
Va laudati cu cluburile lui Mazarica. Dar voi ??
8
4
Si cu cazinoul, cu centrul orasului, cu centrele de inchiriat biciclete, cu florile din parcul Tabacarie, cu oamenii care ne conduc
10
1
au uitat acasa sub pres mizeria, tiganii, cainii, bine ca n-au uitat primarul submediocru
20
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102